Chefs Club

YOU ARE HERE: Home ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Νέα σχετικά με τον χώρο των chef

BALKAN CULINARY CUP 2014

 

BALKAN CULINARY CUP

 

Συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος με τα μέλη Βασίλης Αγραφιώτης, Σπύρος Δόσης, Σταύρος Σκάρος που μας εκπροσώπησαν επάξια στο 3rd Balkan Culinary Cup που έγινε 16-19 Οκτωβρίου 2014 στη Σερβία, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό “Grand Pix” που εκπροσώπησαν την Ελλάδα.

Τα μέλη μας κατέκτησαν τις εξής θέσεις στις ατομικές κατηγορίες που διαγωνίσθηκαν:

Ο ex. Pastry chef Βασίλης Αγραφιώτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Έκθεμα σοκολάτας», το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία «Έκθεμα από δραγάτι», το χάλκινο μετάλλιο στην «Γαμήλια τούρτα» και την τέταρτη θέση στην κατηγορία «Εστιατορικό γλυκό».

Ο αρχηγός της αποστολής ex. Chef Σπύρος Δόσης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «Golden Balkan Chef» και την τέταρτη θέση στην κατηγορία «Πιάτο για χορτοφάγους».  

Ο chef Σταύρος Σκάρος κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στις κατηγορίες «Πιάτο από ψάρι» και «Πιάτο ζυμαρικών».

Μετά το πέρας των διαγωνισμών, πραγματοποιήθηκε η αδελφοποίηση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος με το Serbian Chefs Association.

Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος συγχαίρει από καρδίας τα μέλη της αποστολής για την άψογη εμφάνιση τους και την απόδοσή τους! Και εις ανώτερα!

 

 

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ FRANCE BRANCH OFFICE

France

 

Αύριο 21 Οκτωβρίου 2014, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και η επίσημη ανάληψη της εκπροσώπησης του France Branch Office από τη chef Ντίνα Νικολάου. Η εκδήλωση θα γίνει στο Παρίσι στα πλαίσια της έκθεσης SIAL , στο HALL 6 στις 12:00, παρουσία του αξιότιμου Πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι και του προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Μίλτου Καρούμπα.
Τις καλύτερες μας ευχές στην chef Ντίνα Νικολάου για επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει της προώθησης της Ελληνικής Γαστρονομίας και των Ελληνικών προϊόντων στη Γαλλία.

 

 

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ

 

Τα γραφεία της Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα παραμείνουν κλειστά από 24 Δεκεμβρίου 2013 έως και 1 Ιανουαρίου 2014.

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2ης ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2ης ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΛΑΤΙΟΥ ΕΦΕΤ

Ημερομηνία Σύσκεψης: ΤΡΙΤΗ 05-11-2013

Στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ν.Π.Δ.Δ.) εποπτευόμενο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και στα Γραφεία της Κεντρικής του Υπηρεσίας (Οδός Λ. Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2 – Αμπελόκηποι) σήμερα 05-11-2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ., έγινε η 2η σύσκεψη για δράσεις μείωσης αλατιού, ύστερα από τη με αρ. 15614/ 07-10-2013 πρόσκληση της Δ/νσης Διατροφικής Πολιτικής και Ερευνών του ΕΦΕΤ, για συνεργασία διαφόρων φορέων και συνδέσμων επιχειρήσεων αναφορικά με το σχέδιο δράσης μείωσης πρόσληψης νατρίου από τον Ελληνικό πληθυσμό.

Περισσότερα...
 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ Κ. ΠΑΡΘΕΝΗ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ

Θα παρακαλούσα να διαβαστεί το παρακάτω κείμενο στην Γενική Συνέλευση στην ενότητα των GOURMET CLUB SEMINARS By CHEF'S CLUB OF GREECE.


Καλημερίζω τους αγαπητούς συναδέλφους και φίλους. Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη που δεν είμαι κοντά σας αλλά είμαι όλο το τριήμερο στην έκθεση του Αθηνοράματος στη HELEXPO.
Θα ήθελα από την πλευρά επειδή έχω την επιμέλεια των σεμιναρίων, να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που συμμετείχαν σαν εισηγητές στα σεμινάρια. Πρόσφεραν τον προσωπικό τους χρόνο να ετοιμάσουν την θεματολογία, ξόδεψαν χρήματα για να δοκιμάσουν τα πιάτα τους, και με χαρά ήρθαν όλοι την ημέρα του σεμιναρίου τους. Ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ θα ήθελα να δώσω στην Έλενα όπου στην άμεση συνεργασία που είχα κατάλαβα το πόσο αγαπάει την δουλειά της, δείχνοντας για άλλη μία φορά το πάθος και την αστέρευτη θέληση της να βοηθήσει το όλο project να πάει όσο καλύτερα γίνετε!! Πιστεύω ότι είναι πολύτιμη για το γραφείο μας και ειδικά για την οργάνωση κάθε ενέργειας μας.
Τέλος θα ήθελα να χρησιμοποιήσω μία φράση που είχε συμπεριλάβει στην ομιλία του ο Τζων Κέννεντυ κατά την διάρκεια τής τελετής ορκωμοσίας του το 1960: "Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα,αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου". Αν και έχει χάσει πια την δυναμική του και δεν εμπνέει όσο άλλοτε, θα μπορούσαμε κάλλιστα να το παραφράσουμε και να πούμε "Μη ρωτάς" λοιπόν "τι μπορεί να κάνει η Λέσχη για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για.....τον εαυτό σου, ώστε να βοηθήσεις και τη Λέσχη σου σου". Αντί να σας μιλήσω μόνο για δικαιώματα, να σας καλοπιάσω και να σας χαϊδέψω τ'αφτιά, απλά σας θύμιζω, μ'έναν πρωτότυπο, έξυπνο, απλό και αποτελεσματικό τρόπο την υποχρέωση μας απέναντι στη Λέσχη και τον άνθρωπο που έχουμε εκλέξει σαν Πρόεδρο και οραματίζετε τόσα πολλά για το μέλλον της γαστρονομίας της χώρας μας!
Απλά σκεφτείτε το!
Όσοι συνάδελφοι θέλουν θα είμαι στο περίπτερο με τα αλλαντικά SARY, ας έρθουν με τις μπλούζες και τα μετάλλια να βγούμε όλοι μαζί φωτογραφία και να τους κεράσουμε αλλαντικά, λουκάνικα και άφθονη μπύρα.
Με εκτίμηση,
Βησσαρίων Παρθένης

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ GOLDEN HALL

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

HOME & TASTE @ Golden Hall

Τον μήνα Νοέμβριο από τις 08.11 έως τις 30.11 το Golden Hall «ανοίγει τις πόρτες του» στα μυστικά της κουζίνας και σας υποδέχεται για ένα μοναδικό ταξίδι γεύσης & αρωμάτων.

Στο stage της κεντρικής κουζίνας διάσημοι chefs όπως ο Γιάννης Λουκάκος, ο Άρης Τσανακλίδης, ο Άκης Πετρετζίκης, η Έσθερ Σαρφάτη , ο Βησσαρίων Παρθένης κ.α σε συνεργασία με το Νηστικό Αρκούδι & τους διακεκριμένους chef από το «Chef's club» προσκαλούν τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου για να ετοιμάσουν αγαπημένες συνταγές αλλά και να μοιραστούν μαζί τους νόστιμα tips για πιάτα που θα κάνουν τη διαφορά.

Μία διαδικτυακή πλατφόρμα, το Spoonmates δημιουργείται και φιλοξενεί events που θα φέρουν κοντά online οικοδεσπότες και καλεσμένους στο απόλυτο session μαγειρικής και γεύσης, ενώ στο δεύτερο όροφο του εμπορικού κέντρου ένα bar προσφέρει στους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου, τις μοναδικές γεύσεις διάσημων λικέρ, αλλά και εντυπωσιακές επιδείξεις από bartenders σε δροσιστικά cocktails.

Απολαύστε τις αγορές σας στο Golden Hall συνδυάζοντας τες με μία βόλτα στο Μουσείο Design 20ου Αιώνα by Design Plaza που παρουσιάζει το design μέσα από την οπτική γωνία των Μεγάλων Σχεδιαστών του 20ου αιώνα. Το Μουσείο θα παρουσιάζει ένα κομμάτι της πλήρους συλλογής επίπλων που φιλοξενεί το Design Plaza αλλά και αντικειμένων τέχνης που σχεδίασαν Μεγάλοι Αρχιτέκτονες & Σχεδιαστές όπως ο Mackintosh,o Le Corbusier, του Αρχιτέκτονα Antoni Gaudi και του Ζωγράφου Salvador Dali. Παράλληλα έκθεση φωτογραφίας με αντικείμενα που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα θα ξετιλύγονται στους διαδρόμους του Εμπορικού.

Στο μήνα της μαγειρικής, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν και τα παιδιά το δικό τους χώρο δημιουργίας. Οι μικροί chefs μπορούν αν επισκεφθούν το δικό τους εργαστήρι για να φτιάξουν τα δικά τους πιάτα με τη βοήθεια ειδικών από την ομάδα Playfools, ενώ οι μαμάδες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν εύκολα tips μαγειρικής για τα μικρά τους παιδιά.

Μήνας μαγειρικής και γεύσης όλο το Νοέμβριο μόνο στο Golden Hall.
Golden Hall.. First of all!!
Χορηγοί: Dirollo, Sony, Pyramis, Centro Kitchen, Metaxa, Barilla, Panasonic,
Cook Shop, Notos Home, Design Plaza,www.allabouthotels.com

 

Την πρώτη εβδομάδα θα συναντήσετε στο Golden Hall τον ex. chef και αντιπρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κύριο Καρούμπα Βασίλειο μαζί με το μέλος μας κύριο Σπύρο Αλεφαντή, καθημερινά 18:00-20:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

 

ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ EXECUTIVE CHEF ,EXECUTIVE PASTRY CHEF KAI ΓΙΑ COOK CHEF THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.11.2013

ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ EXECUTIVE CHEF ,EXECUTIVE PASTRY CHEF KAI ΓΙΑ COOK CHEF THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.11.2013

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013στις 18.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί κύκλος εξετάσεων για πιστοποίηση του τίτλου του :
«Πιστοποιημένος Αρχιμάγειρας» - "Certified Executive Chef (CEC)".
Πιστοποιημένος Αρχιζαχαροπλάστης » - "Certified Executive Pastry Chef (CEPC)".
Και
«Πιστοποιημένος Μάγειρας Certified Cook Chef (CCC)» (Μόνο θεωρία)
Στο Πανελλήνιο Κέντρο Γαστρονομίας επί της Λ. Βουλιαγμένης 171 Δάφνη .
Παρακαλώ όπως αποστείλατε τις αιτήσεις σας για την συμμετοχή σας είτε με FAX στο 2108251401 είτε με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. mailto: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. " href="mailto: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. "> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. έως και της 10.11.2013. Για περισσότερες πληροφορίες κυρία Περπινιάνη 6942062089

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ GLOBAL CHEF & PASTRY CHEF CONTEST

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
GLOBAL CHEF & PASTRY CHEF CONTEST

Πραγματοποιήθηκαν στο Μιλάνο, οι ημιτελικού Ν. Ευρώπης του παγκόσμιου διαγωνισμού GLOBAL CHEF & PASTRY CHEF CHALLENGE στις 18-22 Οκτωβρίου.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά σε αυτόν τον παγκόσμιο διαγωνισμό από την chef Στέλλα Χρήστου για τον διαγωνισμό Global Chef και από τον pastry chef Βασίλη Αγραφιώτη για τον διαγωνισμό Global Pastry Chef.

Σημαντική ήταν η επιτυχία της αποστολής καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στο διαγωνισμό Global Chef και τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό Global Pastry Chef.

Η Ελληνική αποστολή συμπληρώθηκε με τον Έλληνα πιστοποιημένο κριτή της WACS κύριο Γκότση Χρήστο. Τη συμμετοχή μας υποστήριξαν τα μέλη του ΔΣ κύριοι Μιλτιάδης Καρούμπας, Βασίλειος Καρούμπας, Τάσος Ζησόπουλος και Τάσος Πρωτοψάλτης. Επίσης παρευρέθησαν τα μέλη μας κύριοι Σπύρος Δόσης, Αργυρώ Ζαφείρη και Σταύρος Σκάρος.

Η αποστολή δέχθηκε πολύ θετικά σχόλια, τόσο για τον επαγγελματισμό και το επίπεδο των διαγωνιζομένων, αλλά και για την ουσιώδη στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρία ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ Α.Ε.Β.Ε. για την χορηγία και την συμπαράστασή της στην Ελληνικής συμμετοχή.

Τις καλύτερες ευχές μας στους διαγωνιζόμενους για καλή συνέχεια και να διαπρέπουν πάντα σε τέτοιους παγκοσμίου επιπέδου διαγωνισμούς.

 

ΙΤΑΛΙΑ 2013 ΜΙΛΑΝΟ 276

 

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Μιλτιάδης Καρούμπας Κων/νος Βασιλείου

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΧΩΡΙΟ SOS

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος σε συνεργασία με το ΧΩΡΙΟ SOS Βάρης, διοργάνωσαν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ» στο χωριό SOS Βάρης.
Με πρωτοβουλία των μελών κυρίων Κωνσταντίνου Μουζάκη και Ηλία Ιωσηφέλη και σε συνεργασία με τον γενικό διευθυντή των χωριών SOS κύριο Γεώργιο Πρωτόπαπα διοργανώθηκε διαδραστικό παιχνίδι/διαγωνισμός για τα παιδιά.
Εκεί, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος μαγείρεψαν μαζί με τα παιδιά, οργανώθηκαν παιχνίδια γευσιγνωσίας φρούτων/λαχανικών και μπαχαρικών, αλλά και επιδείξεις σκαλίσματος λαχανικών και βούτυρου.
Φυσικά τα παιδιά κατάφεραν να συνεπάρουν τους παρευρισκόμενους και να τους κάνουν να νιώσουν πάλι παιδιά, παίζοντας όλοι μαζί ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Στην πρόσκληση μας ανταποκρίθηκαν άμεσα οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού και παρευρέθηκαν οι κύριοι Στέφανος Δημητριάδης (κολυμβητής των ερυθρολεύκων), η διευθύντρια του Ολυμπιακού κυρία Τσιλίγκρη, καθώς και η κυρία Δωροθέα Μερκούρη.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον χορηγό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος MARS HELLAS και UNCLE BENS, το μέλος μας κύριο Παπαδόπουλο από το "Randevou catering " στη Νάξο, τον κύριο Μακρυγιώργο από το ΑΥΡΑ Catering, τον κύριο Αλεξόπουλο από την εταιρία ΜΕΡΜΥΓΚΑΣ και το εστιατόριο – tapas bar LA BARACCA για την ευγενική χορηγία προϊόντων.
Τέλος ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του ΔΣ κυρίους Καρούμπα Μιλτιάδη, Καρούμπα Βασίλη, Ζησόπουλο Τάσο, τον επίτιμο πρόεδρο Αναστάσιο Τόλη, τους υπευθυνους της διοργάνωσης κυρίους Ηλία Ιωσηφέλη, Κωνσταντίνο Μουζάκη, Κατερίνα Νάστα και τα μέλη μας κυρίους Άμαντος Χρήστος, Ανέστης Σπύρος, Βαλιμίτης Χρήστος, Βοναζούντα Ευανθία, Γεωργαντής Μανώλης, Δαούτης Νικόλαος, Ευαγγελόπουλος Ηλίας, El Shanawany Alla El Din, Καραντάνης Λευτέρης, Καίσαρης Αλέξανδρος, Μαρκεζίνης Θεόδοτος, Μαρουλής Παναγιώτης, Μπέσικου Νίκη, Νίκα Έλσα, Κατσαρός Ευάγγελος, Κολαξής Λάζαρος, Κροκόδειλος Τάσος, Ξύγκος Παναγιώτης, Ξυνογαλάς Δρόσος, Ουρουμίδης Αποστόλης, Παπαδόπουλος Δημήτρης, Σαμουργιαννάκης Κωνσταντίνος, Σκάρος Σταύρος, Τσιλίκης Γιώργος, Φράγκος Γιώργος, Χαλουλάκος Παναγιώτης.
Τα μέλη μας δεσμεύτηκαν κατόπιν παρακλήσεως από τα παιδιά να επαναλάβουν πολύ σύντομα παρόμοιες εκδηλώσεις.
Χαιρόμαστε πολύ που μέσα από τη μαγειρική καταφέραμε να κάνουμε όλα τα παιδικά πρόσωπα να χαμογελάσουν!

684542

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας
Μιλτιάδης Καρούμπας             Κων/νος Βασιλείου

 

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Τα μέλη μας Περήφανος Πέτρος και Μαντώ Γεωργακοπούλου προσκαλούν τους φίλους και συναδέλφους να τους επισκεφτούν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 μετά τις 12 πμ στη νέα τους επαγγελματική στέγη το "My Chef" στην πλατεία Γλυφάδας, οδός Βάσω Κατράκη 2, για να δοκιμάσουν το νέο τους μενού.

 
Σελίδα 2 από 7

emag

facebook-icon

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα και τις ανακοινώσεις της λέσχης μας

Chef’s Club Members – Privilege Card

Δείτε περισσότερα