Chefs Club

YOU ARE HERE: Home ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Νέα σχετικά με τον χώρο των chef

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ 10/06/2013

ΘΕΜΑΤΑ

1. ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΩΝ
2. ΝΕΑ ΑΡΧΕΙΑ ΜΕΛΩΝ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΕΣΧΗΣ ΜΕ NEWSBEAST
4. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ & ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
5. BRANCH OFFICES & ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
6. ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
7. ΑΝΑΝΕΩΣΗ SITE - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
8. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΜΕ ΤΗ MARS HELLAS
9. ΣΕΤΕ
10. ΞΕΕ
11. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FAIRY
12. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΤ
13. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ACTA
14. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
15. ΕΞΩΔΙΚΑ
16. ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ GLOBAL CHEF, PASTRY CHEF & JUNIOR CHEF
17. WACS 2014
18. ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
19. ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

 

Περισσότερα...
 

ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

 

 

                                                                                                Αθήνα, 12 Ιουνίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αξιότιμοι κύριοι,

 

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών  Ελλάδος ( Chef`s Club of Greece ) είκοσι χρόνια από την ίδρυσή της και για να εκπληρώσει τον αρχικό σκοπό της , την προώθηση της Ελληνικής γαστρονομίας και την  καταξίωση  του επαγγέλματος μας ,  μετά από μεγάλη προεργασία και σε συντονισμό με καταξιωμένους αρχιμάγειρες & αρχιζαχαροπλάστες μέλη της που ζουν, εργάζονται και διαπρέπουν ανά τον κόσμο, προβαίνει στην

 

ΙΔΡΥΣΗ  ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

 

Περισσότερα...
 

Χορηγική Συνεργασία μεταξύ Mars Hellas A.E. & Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Χορηγική Συνεργασία μεταξύ
Mars Hellas A.E. & Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Περισσότερα...
 

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ TOY ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) ανακοίνωσε τη δράση με τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών».
Στόχος του προγράμματος είναι παροχή της δυνατότητας σε άνεργους νέους και νέες μέχρι 29 ετών, να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία μέσω της πεντάμηνης πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα και να απασχοληθούν, πιθανόν, σε επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 10.000 άνεργοι νέοι ηλικίας 18 έως 29 ετών,
 2.000 νέοι και νέες απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ,
 8.000 νέοι και νέες απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η ανωτέρω «νέα δράση» περιλαμβάνει:
 Κατάρτιση 80 ώρες, σε συνδυασμό με καθοδήγηση - εκπαιδευτικό mentoring.
 Επιδοτούμενη απασχόληση διάρκειας πέντε (5) μηνών για νέους μέχρι 29 ετών.
Τα οφέλη για τους άνεργους
Τα οφέλη για τους άνεργους νέους και νέες.
 Θεωρητική Κατάρτιση 80 ωρών (Επίδομα 400,00€ - 5,00 € ανά ώρα κατάρτισης).
 Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα διάρκειας 5 μηνών.
 Αμοιβή πρακτικής άσκησης 2.300,00 €, για τους απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ, (460,00 € για κάθε μήνα πρακτικής άσκησης).
 Αμοιβή πρακτικής άσκησης 2.000,00€,για απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (400,00 € για κάθε μήνα πρακτικής άσκησης).
 Ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη καθ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
 Υπηρεσίες υποστήριξης, κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, από στελέχη του ΚΕΚ.
 Δυνατότητα μετατροπής της πρακτικής άσκησης, σε σύμβαση εργασίας.
To Hellenic Chef's Association συνεργάζεται με το Κ.Ε.Κ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε., προκειμένου να ενταχθούν ενδιαφερόμενοι στο πρόγραμμα με υλοποίηση στο Νομό Αττικής.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση θελήσετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Κ.Ε.Κ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210-9570072.

 

ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στις 14:00 μμ στην ΝΕΤ στην εκπομπή «27 της Ευρώπης» θα παρουσιαστεί η ενότητα «ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» στην οποία γίνεται παρουσίαση του ταξιδιού της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τα... μαχαίρια, που βγήκαν στην κουζίνα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ήταν για καλό σκοπό. Περίπου πενήντα μέλη της Λέσχης Ελλήνων Αρχιμαγείρων ταξίδεψαν εκεί τον Απρίλιο, μετά από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημαρκάκη και παρουσίασαν σε ευρωβουλευτές, στελέχη και επισκέπτες της Ευρωβουλής κάποιες από τις πιο γνήσιες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας.

http://www.youtube.com/watch?v=-UAQ9dCf3wU&feature=youtu.be

 

ΠΑΣΧΑ 2013

easter11

Η Λέσχη Αρχιμαγειρων Ελλάδος θα παραμείνει κλειστή από 2 έως και 7 Μαϊου. 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΧΟ ΑΞΙΩΤΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΑΕ

ΑΠΟ: Δ.Σ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΣ: Κο ΑΞΙΩΤΗ ΠΑΡΑΣΧΟ
ΚΟΙΝ: 1. Δ.Σ ΛΕΣΧΩΝ
2. ΜΕΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΑΕ
3. ΜΕΛΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΑΕ
4. WACS SOUTH EUROPE
ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΙΤΗΜΑ Κου ΑΞΙΩΤΗ ΠΑΡΑΣΧΟΥ
ΗΜEΡΟΜ: 24.04.2013
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 242

 

Κε Αξιώτη,

Απαντώντας στην επιστολή που μας στείλατε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 , σχετικά με την αίτηση σας για ένταξη στην Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας σας ενημερώνουμε τα εξής,
Για την μελέτη της αίτησης σας θα πρέπει να μας καταθέσετε τα κάτωθι παραστατικά που απαιτούνται .

1. Αντίγραφο καταστατικού ίδρυσης σωματείου , με σφραγίδα από το πρωτοδικείο έκδοσης
2. Αντίγραφο έναρξης από την Δ.Ο.Υ
3. Μισθωτήριο ενοικίασης γραφείου
4. Αντίγραφο πρακτικού εκλογών με σφραγίδα του δικαστικού αντιπρόσωπου
5. Υπεύθυνη δήλωση που να δηλώνεται ο νόμιμος εκπρόσωπος
6. Αντίγραφο ποινικού μητρώου του νόμιμου εκπροσώπου
7. Αντίγραφο αρχείου μελών με τα εξής δικαιολογητικά ( αίτηση μέλους , φωτοτυπία ταυτότητας , προϋπηρεσία δέκα πέντε ετών(15) τουλάχιστον που να αποδεικνύεται από τα νόμιμα ένσημα , αντίγραφο πτυχίου σχολής επικυρωμένο)
8. Τα μέλη που απαιτούνται είναι τουλάχιστον 30

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
1. Βάσει του άρθρου 5 του καταστατικού , δεν πρέπει να δραστηριοποιείται άλλη λέσχη στην περιοχή και την Μεσσηνία που δηλώνεται ως έδρα είναι υπό την κάλυψη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.
2. Πρέπει να προταθείτε από δύο τουλάχιστον λέσχες μέλη
3. Η επιτροπή κρίνει και τον πρότερο επαγγελματικός βίο του Προέδρου η του επίτιμου Προέδρου , καθώς και την συμπεριφορά που έχει επιδείξει απέναντι στις υπάρχουσες λέσχες μέλη ( εάν αυτός έχει υπάρξει μέλος )
4. Τέλος σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να αλλάξετε την ονομασία σας διότι όπως μας έχει κατατεθεί από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης από 11 Μαΐου 2006 υπάρχει καταχωρημένο σήμα από την διοικητική επιτροπή σημάτων με αριθμό απόφασης 182500 , με τίτλο CHEFS CLUB OF GREECE. Οποιοδήποτε παραπλήσιο λεκτικό, ηχητικό η με χρωματική απεικόνιση σήμα θεωρείται μη νόμιμο βάσει της απόφασης του δικαστηρίου.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας
Mίλτος Καρούμπας                 Θεόδωρος Μαρουφίδης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Αθήνα, 16 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ 60 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΕΣ»

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα Ευρωβουλευτή του κόμματος των Δημοκρατικών "Alliance of Liberals and Democrats for Europe" στη Γερμανία κυρίου Γεώργιου Χατζημαρκάκη, παρουσίασε Ελληνική γαστρονομία στην ημερίδα με τίτλο "Increasing Greek agricultural productivity by raising quality" η οποία διοργανώθηκε στις 10 Απριλίου 2013 στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλες, από το γραφείο του κυρίου Χατζημαρκάκη. Για το λόγο αυτό 60 Έλληνες αρχιμάγειροι από όλη την Ελλάδα, αλλά και από πολλά σημεία της Ευρώπης ταξίδεψαν στις Βρυξέλες για να εκπροσωπήσουν γαστρονομικά την Ελλάδα.

Η παρουσίαση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η αποστολή υποστηρίχθηκε εκτός από τους κρατικούς φορείς, και από εταιρείες του χώρου οι οποίες συνείσφεραν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Στην εκδήλωση αυτή, έγινε παρουσίαση σε πέντε διαφορετικούς θεματικούς μπουφέ τοπικά πιάτα από όλες τις περιοχές της χώρας μας, παρουσία 400 προσκεκλημένων.

Στα πλαίσια αυτά προηγήθηκαν ομιλίες στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα "Increasing Greek Productivity through Quality Boost και ομιλητές τους κυρίους:
Jorgo Chatzimarkakis MEP
Dacian Ciolos, Commissioner for Agriculture Development
Athanasios Tsaftaris, Greek Minister of Rural Development and Food
Giorgos Stavrakakis, Member of the European Parliament
Yiannis Boutaris, Mayor of Thessaloniki
Miltiadis Karoumbas, President of the Hellenic Chef's Club
Mr Klaus Hübenthal, Director of Dehoga Nordrhein-Westfalen e.V.
Welcome Speech by Commissioner Maria Damanaki

Κατά τη διάρκεια του μπουφέ, Έλληνες Αρχιμάγειρες σέρβιραν τους παρευρισκόμενους δίνοντας τους πληροφορίες σχετικά με τις συνταγές που δοκίμαζαν, αλλά και τα παραδοσιακά προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στην παρασκευή τους. Τα σχόλια από τους παρευρισκόμενους ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά τόσο όσων αφορά τα πιάτα, αλλά και αναφορικά με την παρουσία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και την καλή οργάνωση η οποία υπήρχε.

Θεωρούμε ότι μέσα σε δύσκολους καιρούς, αδράξαμε την ευκαιρία που μας δόθηκε από τον κύριο Χατζημαρκάκη και μπορέσαμε με τη βοήθεια των υποστηρικτών/χορηγών μας να φέρουμε επάξια εις πέρας την αποστολή την οποία αναλάβαμε, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι, μέσα από τη γαστρονομία μας, στην αποκατάσταση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον κύριο Χατζημαρκάκη για την πρωτοβουλία και την πρόσκλησή του, το Υπουργείο Τουρισμού και την υπουργό κυρία Κεφαλογιάννη, τον ΕΟΤ και τον Γενικό Γραμματέα κύριο Λειβαδά, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον υπουργό κύριο Τσαφτάρη για την υποστήριξή τους, όλες τις εταιρίες που στάθηκαν δίπλα στην προσπάθειά μας, αλλά και φυσικά όλους τους Έλληνες αρχιμάγειρες οι οποίοι δίνοντας τον καλύτερο εαυτό παρουσίασαν τοπικά Ελληνικά πιάτα.

Ευελπιστούμε να μας δοθεί και πάλι η ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε γαστρονομικά την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Σημ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην γραμματεία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο 210 8251401 κα Ρέππα Έλενα.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Μιλτιάδης Καρούμπας Κων/νος Βασιλείου

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ACTA 26.04.2013

ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ EXECUTIVE CHEF ,EXECUTIVE PASTRY CHEF KAI  ΓΙΑ COOK CHEF THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2013

 

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013στις 16.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί κύκλος εξετάσεων για πιστοποίηση του τίτλου του :

«Πιστοποιημένος Αρχιμάγειρας» - "Certified Executive Chef (CEC)".

Πιστοποιημένος Αρχιζαχαροπλάστης » - "Certified Executive Pastry  Chef (CEPC)".

Και

«Πιστοποιημένος Μάγειρας Certified Cook Chef (CCC)» (Μόνο θεωρία)

Στο Πανελλήνιο Κέντρο Γαστρονομίας επί της Λ. Βουλιαγμένης 171 Δάφνη .

Παρακαλώ όπως αποστείλατε τις αιτήσεις σας για την συμμετοχή σας είτε με FAX στο 2108251401 είτε με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. mailto: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. " href="mailto: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. "> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  έως και της 19.04.2013. Για περισσότερες πληροφορίες κυρία Περπινιάνη 6942062089

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2013

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ, ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, ΣΤΙΣ 12πμ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ATTICA HALL, Λ. ΑΘΗΝΩΝ 314, ΔΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 
Σελίδα 5 από 7

emag

facebook-icon

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα και τις ανακοινώσεις της λέσχης μας

Chef’s Club Members – Privilege Card

Δείτε περισσότερα