Chefs Club

YOU ARE HERE: Home ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ


Νεα της λέσχης

ACTIVE PRINT - CHEF'S CLUB MEMBERS PRIVILEGE CARD

Η εταιρεία ACTIVE PRINT προσφέρει στα μέλη μας με την επίδειξη της κάρτας:
• Την επίσημη business card της λέσχης – 1.000 τεμάχια - 30 ευρώ
• Business cards – 1.000 τεμάχια - 40 ευρώ με δώρο τη μακέτα
• Έκπτωση σε εκτυπωτικές εργασίες 30% για καταλόγους εστιατορίου, διαφημιστικά φυλλάδια, t shirts και είδη δώρου
Για περισσότερες πληροφορίες 2109599977 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Chef’s Club Members – Privilege Card

 

  • ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ

Η Chef’s Club Members – Privilege Card εκδίδεται αποκλειστικά από τα γραφεία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Οι εκπτώσεις στις συνεργαζόμενες εταιρείες ισχύον μόνο με την επίδειξη της κάρτας.
Δικαιούνται να την αποκτήσουν όλα τα μέλη της λέσχης (επίτιμα, τακτικά, επίλεκτα, δόκιμα και young μέλη) που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους οφειλές.
Για να την αποκτήσετε πρέπει να προσκομίσετε ηλεκτρονικά μία φωτογραφία τύπου ταυτότητας. Μπορείτε να τη στείλετε με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , στο messenger της λέσχης ή να τη φέρετε στο γραφείο σε στικάκι.
Η κάρτα μπορεί να αποσταλεί με courier στα μέλη που μένουν στην περιφέρεια.
Το κόστος έκδοσης της κάρτας είναι 5 ευρώ.

  • ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
SIMA KARAMANHS

Η KARAMANIS ΑΕΒΕ προσφέρει έκπτωση 27% σε αγορές για τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Επισκεφτείτε το site http://karamanis.gr/ για να δείτε τα προϊόντα της KARAMANIS ΑΕΒΕ.

 LOGO ACTIVE

Η εταιρεία ACTIVE PRINT προσφέρει στα μέλη μας με την επίδειξη της κάρτας:
• Την επίσημη business card της λέσχης – 1.000 τεμάχια - 30 ευρώ
• Business cards – 1.000 τεμάχια - 40 ευρώ με δώρο τη μακέτα
• Έκπτωση σε εκτυπωτικές εργασίες 30% για καταλόγους εστιατορίου, διαφημιστικά φυλλάδια, t shirts και είδη δώρου
Για περισσότερες πληροφορίες 2109599977 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 ccu

Η ΑCTA – Τεχνοβλαστός ΑΠΘ , προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις για την απόκτηση του αναγνωρισμένου από τον ΕΟΠΠΕΠ πιστοποιητικού, για τους διαγωνισμούς του δημοσίου μέσω ΑΣΕΠ, CCU - Πιστοποιημένος χρήστης Βασικών Δεξιοτήτων Ηλεκτρονικού Υπολογιστή με έκπτωση 50%:
-Κάρτα εγγραφής υποψηφίου: ΔΩΡΕΑΝ
-Συμμετοχή σε εξετάσεις 30€ / ενότητα
-Έκδοση πιστοποιητικού: ΔΩΡΕΑΝ
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλ 2310.510870 / 2107239770 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ITQI ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ

Σε εκδήλωση του ITQI στην Αθήνα παρευρέθησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος και διαπιστευμένος κριτής της ITQI κύριος Μίλτος Καρούμπας, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κύριος Τάσος Πρωτοψάλτης και ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων και διαπιστευμένος κριτής της ITQI κύριος Τάσος Τόλης.
Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε η Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα για το 2018 και παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της ITQI.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας -iTQi- με έδρα τις Βρυξέλλες, είναι ο κορυφαίος οργανισμός που έχει ως στόχο τη δοκιμή και την προώθηση τροφίμων και ποτών ανώτερης γεύσης από ολόκληρο τον κόσμο.

Οι κριτές επιλέγονται από τις 16 πιο αναγνωρισμένες λέσχες μαγείρων και γευσιγνωστών στην Ευρώπη όπως τις Maîtres Cuisiniers de France, Academy of Culinary Arts, Hellenic Chefs' Association (Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων), Académie Culinaire de France, Verband der Köche Deutschlands, Federación de Asociaciones de Cocineros de España, Federerazione dei Cuochi Italiana, Årets Kock of Sweden, Euro-Toques, Gilde Van Nederlandse Meesterkoks, Associação de Cozinheiros Profissionais de Portugal, Craft Guild of Chefs, Turkish Cooks Association, World Master Chefs Society (WMCS), Nordic Chefs Assosiation (Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία και Ισλανδία) και Association de la Sommellerie Internationale (ASI).

 

ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ KAI ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΑΕΒΕ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

 

1 SIMA KARAMANHS

 

 IMG 5492

 

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την ανανέωση της συνεργασίας μας με την εταιρεία ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΑΕΒΕ, η οποία υπογράφτηκε χθες από τον πρόεδρο της Λέσχης κύριο Πρωτοψάλτη Τάσο και το διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΑΕΒΕ κύριο Καραμάνη Γιώργο.

Μετά από 2 χρόνια αμφότερα εποικοδομητικής συνεργασίας, τα δύο μέλη αποφάσισαν τη συνέχιση με νέα σχέδια!

Η εταιρεία ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ σχεδιάζει, υπογράφει και εξοπλίζει τη νέα demo κουζίνα στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, δημιουργώντας ένα στολίδι για το νέο κύκλο σεμιναρίων της Λέσχης, τις προπονήσεις της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, παρουσιάσεις εταιρειών, αλλά και για χρήση των μελών μας.

Φυσικά, η εταιρεία ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ συνεχίζει να στηρίζει τα μέλη μας, προσφέροντας έκπτωση 27% τόσο στα μέλη, όσο και στις εταιρείες που στελεχώνουν! Μία μοναδική προσφορά με την επίδειξη της νέας εκπτωτικής κάρτας της λέσχης «Chef's discount».

Η νέα χρονιά ξεκινά με μεγάλες εκπλήξεις για τα μέλη της Λέσχης!

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ACTA

Εξετάσεις πιστοποίησης της ACTA θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 15:00 στα γραφεία της Λέσχης για τις ειδικότητες
Πιστοποιημένος Αρχιμάγειρας – CchE
Πιστοποιημένος Μάγειρας - CCC
Πιστοποιημένος Βοηθός Μάγειρα - CCCh
Πιστοποιημένος Αρχιζαχαροπλάστης CEPC
Πιστοποιημένος Ζαχαροπλάστης CPC
Πιστοποιημένος Βοηθός Ζαχαροπλάστη CCPC
Για αιτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και στο 2108251401

 

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΩΜΟΠΟΥΛΟΣ

Μεγάλη διάκριση για το μέλος μας, ex. Chef Σταύρο Ψωμόπουλο, ο οποίος κατέλαβε την 104η θέση στην παγκόσμια κατάταξη Top World Selection 2017 by The Best Chef.
Με δημιουργίες που αποτελούν έμπνευση, βασισμένες στην ελληνική δημιουργική κουζίνα, προτάθηκε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό Best Chef Awards 2017 και στη συνέχεια διακρίθηκε στην 104η θέση από Chef , δημοσιογράφους, και κοινό.
Του ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, με το ήθος και τη δημιουργικότητα που τον χαρακτηρίζουν.

PSOMOPOULOS 2

PSOMOPOULOS 3

PSOMOPOULOS 4

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ WORLD TROPHY OF PASTRY & CAKE DESIGNERS

IMG 5216      IMG 5325

 

Logo PASTRY Optima Standard no background

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
WORLD TROPHY OF PASTRY & CAKE DESIGNERS
ΜΙΛΑΝΟ 21-24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Στα παγκόσμια πρωταθλήματα WORLD TROPHY OF PASTRY & CAKE DESIGNERS που διοργανώνεται από την FIPGC (International Federation Pastry Ice Cream Chocolate) συμμετείχε η Εθνική ομάδα γαστρονομίας στις 21 – 24 Οκτωβρίου στο Μιλάνο στα πλαίσια της έκθεσης HOST FIERA, κατακτώντας αντίστοιχα τη 13η και 15η θέση ανάμεσα σε 40 εθνικές αποστολές από όλο τον κόσμο.

Οι διαγωνιζόμενοι προέκυψαν από εθνικούς ημιτελικούς που είχαν πραγματοποιηθεί στην έκθεση ARTOZA 2017 και ήταν οι: Αγραφιώτης Βασίλης (WORLD TROPHY OF PASTRY – δραγάτι & παγωτό), Καρκαμπίτσας Δημήτρης (WORLD TROPHY OF PASTRY – σοκολάτα) , Κοκκινίδης Παναγιώτης (WORLD TROPHY OF PASTRY – καραμέλα), Μαρκεζίνης Θεόδοτος (Cake designers). Μαζί τους οι προπονητές ζαχαροπλαστικής της Εθνικής ομάδας κύριοι Ζησόπουλος Τάσος και Πρωτοψάλτης Τάσος, καθώς και η manager της ομάδας κυρία Ρέππα Έλενα.
Οι κύριοι Ζησόπουλος και Πρωτοψάλτης συμμετείχαν και ως κριτές των διαγωνισμών, συμπληρώνοντας το πάνελ των διεθνών κριτών.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το χρυσό χορηγό της αποστολής OPTIMA PASTRY, χωρίς τη βοήθεια της οποίας τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Η Optima Pastry πίστεψε από την αρχή στο όραμα της αποστολής και βοήθησε τους διαγωνιζόμενους με μοναδικά προϊόντα τα οποία αναβάθμισαν το τελικό αποτέλεσμα.
Με σταθερά βήματα η Εθνική ομάδα γαστρονομίας ανεβαίνει σκαλιά στη βαθμολογία, θέτοντας συνεχώς υψηλότερους στόχους.

 

ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου θα βρισκόμαστε στο Ναύπλιο στα πλαίσια της διοργάνωσης Κωφοί & Ακούοντες Εν Δράσει. Όσα από τα μέλη επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο της δράσης κύριο Κουρούπη Νίκο.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΚ 16&17 ΣΕΠΤ 2017

Πλούσιες οι δράσεις των περιφερειακών γραφείων της Λέσχης και αυτό το Σαββατοκύριακο!
• 16 & 17 Σεπτεμβρίου συμμετέχουμε με τα γραφεία μας Ηπείρου στον 11ο Γύρο της λίμνης Ιωαννίνων. Εκεί τα μέλη μας θα παρουσιάσουν γαστρονομικές προτάσεις με τοπικά προϊόντα. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να απευθυνθεί στους υπευθύνους των δράσεων κυρίους Τόλη Τάσο και Δότσιο Αδαμάντιο ή στο γραφείο
• Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, τα μέλη του γραφείου Καλαμάτας συμμετέχουν σε προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ Γκίνες. Τα μέλη της Λέσχης θα μαγειρέψουν για όλους τους συμμετέχοντες την «Καλαματιανή μακαρονάδα», η οποία θα παρασκευαστεί επί τόπου και θα προσφερθεί στο κοινό, με μόνο αντάλλαγμα το οποιοδήποτε χρηματικό αντίτιμο έχει ο καθένας την ευχαρίστηση και ευγενή καλοσύνη. Όλα τα έσοδα από αυτή τη δράση θα αποδοθούν στους υπευθύνους του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεδουσαίων , για την αποπεράτωση της αναπαλαίωσης της ιστορικής κατοικίας του πολεμιστή του 1821 Νικηταρά. Υπεύθυνος της δράσης είναι ο κύριος Αγγελόπουλος Μιχάλης, με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε για να συμμετέχετε.
Καλή επιτυχία και στις δύο δράσεις!
ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΠΑΝΤΟΥ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

Σε βραδιά γαστρονομίας που πραγματοποίησε Ο Σύλλογος τον εν Αθήναι και Απανταχού Στανιατών Αιτωλοακαρνανίας στο Στάνος Αμφιλοχίας, συμμετείχε το γραφείο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αιτωλοακαρνανίας στις 10 Αυγούστου.
Η βραδιά πραγματοποιήθηκε με σκοπό την προβολή των τοπικών προϊόντων αλλά και συνταγών μέσα από ένα διαγωνισμό τοπικών πιάτων.
Εκεί ο υπεύθυνος της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κύριος Μπαλωμένος Ιωάννης, μαζί με τον υπεύθυνο του γραφείου Αιτωλοακαρνανίας κύριο Μπακοδήμο Θωμά συμετείχαν στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού τοπικών συνταγών και παρουσίασαν γαστρονομικές προτάσεις με παραδοσιακά προϊόντα.
Το ΔΣ θα ήθελε να τους ευχαριστήσει θερμά καθώς και τα μέλη Αναστασίου Κωσμάς και Καροπούλου Χαρά για τον επαγγελματισμό που έδειξαν παρά τις δυσκολίες και έφεραν σε πέρας τη διοργάνωση με μεγάλη επιτυχία!

 

ΚΕΡΝΑΜΕ ΗΠΕΙΡΟ - ΑΡΤΑ - 8-10 ΣΕΠΤ 2017

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση τοπικών προϊόντων της Ηπειρώτικης γης «ΚΕΡΝΑΜΕ ΗΠΕΙΡΟ», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία «ΣΚΟΥΦΑ» στην Άρτα, από την Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2016.

Φυσικά η Λέσχη Αρχιμαγείρων έδωσε δυναμικά το παρόν της με τα μέλη που στελεχώνουν τα γραφεία μας στην περιφέρεια Ηπείρου. Ήρθαν σε επαφή με τους Ηπειρώτες παραγωγούς, δημιούργησαν με τα προϊόντα τους και προσέφεραν στους πολίτες της Άρτας, μοναδικά γευστικά αλλά και οπτικά πιάτα με προϊόντα που παράγονται με αγνά παραδοσιακά υλικά.
Πρωτοστάτης, εμπνευστής και υλοποιητής της παρουσίας της λέσχης σε όλα τα δρώμενα με γενικό τίτλο Κερνάμε Ήπειρο της Περιφέρειας Ηπείρου, ο υπεύθυνος των γραφείων μας και επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης κύριος Τάσος Τόλης. Αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά, την αγάπη του για τον τόπο καταγωγής του και τη δέσμευσή του απέναντι στη λέσχη και στα τοπικά γραφεία λειτουργίας.
Δίπλα του, ο πάντα παρόν κύριος Θανάσης Βρεττός (υπεύθυνος γραφείου Πρεβέζης) και η κυρία Γεωργογιάννη Ευαγγελία! Όλοι μαζί δημιούργησαν μοναδικά γευστικά πιάτα και παρουσίασαν το έργο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα που έβαλε για λογαριασμό της Λέσχης ένα λιθαράκι στο στόχο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, να καθιερωθεί η έκθεση ως θεσμός, προσδίδοντας μια επιπλέον ώθηση στον πρωτογενή τομέα της ευρύτερης περιοχής της Άρτας.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ

agioseyfrosinos1

 

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο άγιος Ευφρόσυνος θεωρείται ο προστάτης των μαγείρων.
Όπως αναφέρει ο άγιος Νικόδημος ο αγιορείτης, ο άγιος Ευφρόσυνος υπήρξε αγράμματος, καθόσον ανατράφηκε από γονείς χωρικούς. Μεγαλώνοντας, τον ήλκυσε ο μοναχικός βίος, κι έτσι, εγκαταλείποντας την οικία του, ανεχώρησε προς ένα κοινόβιο, όπου και εκάρη μοναχός. Εκεί οι υπόλοιποι μοναχοί φαίνεται ότι τον περιέπαιζαν, διότι αυτός καταγινόταν με τα του μαγειρείου, θυμίζοντάς τους αγροίκο.
Σ΄εκείνο το κοινόβιο ζούσε κι ένας ευλαβής ιερέας, ο οποίος στην προσευχή του ζήτησε από τον Θεό να του δείξει τα αγαθά που ετοιμάστηκαν για εκείνους που Τον αγαπούν. Μια νύχτα, λοιπόν, αφού παραδόθηκε σε ύπνο, βρέθηκε σε όμορφο τόπο. Επρόκειτο για ένα ολόδροσο περιβόλι. Ο ιερέας έμεινε να θαυμάζει τα ποικίλα δέντρα, τα εύοσμα λουλούδια και τα γάργαρα νερά. Κι ενώ σκεφτόταν τίνος, άραγε, να είναι τούτο το ωραίο περιβόλι, είδε με έκπληξη τον μάγειρα της μονής, τον Ευφρόσυνο, να χαίρεται σ' εκείνο το μέρος την υπερκόσμια ομορφιά. Ο ιερέας τότε τον πλησίασε και τον ρώτησε: "Έυφρόσυνε, πώς βρέθηκες εδώ, Τίνος είναι αυτός ο κήπος;". "Αυτός ο κήπος", απάντησε ο μάγειρας, "είναι για όσους αγαπούν τον Θεό.". "Κι εσύ τι κάνεις εδώ;", ξαναρώτησε ο ιερέας. "Με τη χάρη του Θεού εδώ μένω, πάτερ μου, και είμαι ο φύλακας του κήπου.", απάντησε ο Ευφρόσυνος. "Τότε δώσε μου κάτι απ' όλα αυτά τα αγαθά.", αντιπρότεινε ο ιερέας. "Πάρε ό,τι θέλεις.", απάντησε εκ νέου ο Ευφρόσυνος. Ο ιερέας είπε: "Θα ήθελα τούτα τα μήλα.", δείχνοντάς του ένα κλαδί με τρία μεγάλα μήλα. Ο Ευφρόσυνος τα έκοψε και του τα έδωσε.
Όμως εκείνη την ώρα ακούστηκε να κτυπά το σήμαντρο για την ακολουθία του Όρθρου, κι ο ιερέας επανήλθε από το όνειρο. Εγερθείς, κι ενώ ακόμα σκεφτόταν τα όσα είχαν γίνει, εντελώς απρόσμενα είδε τα τρία μήλα που του είχε δώσει ο Ευφρόσυνος, ακουμπησμένα στο πανοφώρι του. Αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Θεό, ο ιερέας κίνησε για τον ναό της μονής. Εκεί βρήκε τον μάγειρα να στέκεται στο στασίδι του, τον οποίον αμέσως κάλεσε παράμερα, για να τον ρωτήσει πού βρισκόταν όλη τη νύχτα. Ο Ευφρόσυνος είπε: "Συγχώρεσέ με, πάτερ, μα πουθενά δεν πήγα όλη τη νύχτα.". Ο ιερέας, όμως, επέμεινε, λέγοντάς του πως δεν έπρεπε ν' αποκρύπτει την αλήθεια του Θεού. Τότε ο Ευφρόσυνος του απάντησε ως εξής: "Πάτερ μου, ήμουν εκεί που βρίσκονται τα αγαθά που μέλλουν να κληρονομήσουν οι αγαπώντες τον Θεό, τα οποία κι εσύ, προ πολλών χρόνων, ζήτησες να δεις. Βρισκόμουν εκεί που είδες κι εμένα, απολαμβάνοντα τα αγαθά του περιβολιού. Διότι θέλοντας ο Kύριος να πληροφορήσει την αγιοσύνη σου περί των ζητουμένων αγαθών των δικαίων, έπραξε δια εμού του ταπεινού τούτο το θαυμαστό.". "Και τι μου έδωσες;" ρώτησε ο ιερέας, επιθυμώντας να σιγουρευτεί ακόμα περισσότερο. "Τα ωραία και ευωδέστατα μήλα, τα οποία εσύ έβαλες στο κρεβάτι σου. Όμως συγχώρα με, πάτερ, διότι εγώ είμαι ένα σκουλήκι και όχι άνθρωπος.". Ο ιερέας ύστερα απ' αυτα τα λόγια έβαλε μετάνοια, τον ασπάστηκε και πήγε στη θέση του. Μετά, δε, την απόλυση της ακολουθίας πήγε κι έφερε τα μήλα, και κάλεσε όλους τους μοναχούς, προκειμένου να τους διηγηθεί την εμπειρία του. Όλοι θαύμασαν και δόξασαν τον Θεό. Αλλά ο Ευφρόσυνος, θέλοντας ν΄αποφύγει τη δόξα των ανθρώπων, διέφυγε από παραπλήσια πόρτα, την ώρα που οι μοναχοί πρόσεχαν τη διήγηση, απομακρύνθηκε από το μοναστήρι, και δεν ξαναφάνηκε ποτέ πια. Λέγεται ότι όσοι ήταν άρρωστοι, έφαγαν από κείνα τα μήλα και θεραπεύτηκαν.

 

ΚΕΡΝΑΜΕ ΗΠΕΙΡΟ - ΠΡΕΒΕΖΑ 25-27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Από 25 μέχρι και 27 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε δίπλα από την πλατεία Δικαστηρίων στην Πρέβεζα η Έκθεση "Κερνάμε Ήπειρο", Για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζοντας την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των αγροτικών προϊόντων των παραγωγών της Ηπείρου, και στο πλαίσιο μιας δυναμικής και εξωστρεφούς πολιτικής ανάδειξης της πλούσιας παραγωγής της Ηπειρωτικής Γης, αναλαμβάνει από κοινού με τους παραγωγούς τη διοργάνωση εκθέσεων με τοπικά προϊόντα της Ηπείρου.
Φυσικά δίπλα τους βρέθηκε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος με το παράρτημα Ηπείρου. Ένα όνειρο του υπεύθυνου των γραφείων Ηπείρου και επίτιμου προέδρου της Λέσχης κυρίου Τόλη Τάσου η συμμετοχή της λέσχης σε αυτή την προσπάθεια ανάδειξης των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της περιοχής. Φυσικά το όνειρο του κυρίου Τόλη συμμερίζονται και στηρίζουν οι υπεύθυνοι των γραφείων κύριοι Ιωάννου Έκτωρ (υπεύθυνος γραφείου Θεσπρωτίας και γενικός γραμματέας ΔΣ) και ο κύριος Βρεττός Θανάσης (υπεύθυνος γραφείου Πρεβέζης) και Παναγιώτης Λεβέντης (επίλεκτο μέλος της λέσχης).
Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Τομή: Η έκθεση "Κερνάμε Ήπειρο" στην Πρέβεζα, ξεπέρασε φέτος ίσως και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες, με τη λέσχη Αρχιμαγείρων, να δεσπόζει στην όλη έκθεση και να δίνει το δικό της τόνο, ως "Μαέστρος" όλης αυτής της προσπάθειας.
Θα θέλαμε να συγχαρούμε τα μέλη μας για την ακούραστη προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας, αλλά και για τα ευφάνταστα, γευστικά πιάτα τα οποία προσέφεραν καθημερινά αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα.
Επόμενη στάση «Κερνάμε Ήπειρο – Άρτα» 8-10 Σεπτεμβρίου. Όσα μέλη επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κύριο Τόλη.

 

ΣΑΜΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

«Ο τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή της Σάμου» σε ένα πολυθεματικό τριήμερο γεμάτο παραδοσιακά προϊόντα, οινογευσία και γαστρονομία συμμετείχε με επιτυχία η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος 11-13 Αυγούστου 2017.

Η διοργάνωση έγινε από την Αντιπεριφέρεια Σάμου, το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου, αλλά και τον ΕΟΣ Σάμου με 30 Σαμιώτες παραγωγούς που έκθεσαν τα προϊόντα τους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος Μίλτος Καρούμπας, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο για «το μέλι και τα παράγωγά του» χαρακτηρίζοντας τον ως «έναν πραγματικό διατροφικό θησαυρό».
Ο πρόεδρος του Chef's Club Greece Τάσος Πρωτοψάλτης, executive pastry chef, μίλησε για το λάδι και τη σημασία του στη διατήρηση της υγείας ενώ έδωσε καίριες συμβουλές στους γονείς σχετικά με την παιδική διατροφή.

Ο executive chef και υπεύθυνος του τοπικού γραφείου της Λέσχης Βαγγέλης Μπιλιμπάς, δημιούργησε επί σκηνής εμπνευσμένες συνταγές με οίνους του ΕΟΣ Σάμου και όλα σχεδόν τα τοπικά προϊόντα:
-Μπαρμπουνάκια γεμιστά με μεθυσμένο από «Aegean Breeze» ραγού γαρίδας, πουρέ σελινόριζας με φύκια και τζιλαδιά.
-Χοιρινό φιλέτο γεμιστό με γραβιέρα Σάμου και μαριναρισμένο με οινολάσπη, μαζί με πατάτες ψημένες σε μήτρα οινολάσπης, σάλτσα κολοκύθας με κάρυ και χαβιάρι από πετιμέζι.
-Μαύρο κοτόπουλο με σάλτσα ξηρού λευκού μοσχάτου «Ψηλές Κορφές» με μαύρο σκόρδο, σκιουφιχτά με πέστο σαλιγκαριού και σφαίρες από κατσικίσιο βοτανοτύρι.
-Χταπόδι με Samos Anthemis, σαλάτα μεσκλάν με αμπελοφάσουλα και φιλέτα πορτοκαλιού, τουίλ από παντζάρι και πέρλες από παλαιωμένο ξύδι Σάμου.
-Αποδομημένο «Τιραμισού» με τυρόγαλο Σάμου και Samos Grand Cru, ακανές και χαβιάρι από μέλι.
Ο executive chef Ασλάνης Παντερλής παρουσίασε πρωτοποριακές συνταγές δημιουργικής κουζίνας με σαμιώτικο κρασί και είδη της τοπικής παραγωγής:
-Burger θαλασσινών με βάση μπριός, άρωμα από μελάνι σουπιάς με αλμύρα θάλασσας τοματάκι Σάμου και καπάκι μπριος με πουρέ αβοκάντο.
-Αρνάκι γεμιστό με ανθότυρο και ρόκα, τυλιγμένο με ελαστικ σύκου αρωματισμένου με Αegean Breeze.
-Φιλέτο καρπουζιού αρωματισμένο σε μαρινάδα με βότανα Σάμου και γλυκό κρασί Grand Cru.
-Φιλέτο μόσχου καθισμένο πάνω σε κρεβάτι τηγανιτού τραχανά παναρισμένου με ξηρούς καρπούς και σάλτσα ψητού, αρωματισμένου με ημίξηρο ροζέ Selana και αφρό μοσχολέμονου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο γνωστός οινοχόος Άρης Σκλαβενίτης, η αρχισυντάκτρια ενημερωτικών εκπομπών και δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, ο bartender Ιωακείμ Ζαβουδάκης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος Μίλτος Καρούμπας, μαζί με τον πρόεδρο του Chef's Club Greece Τάσο Πρωτοψάλτη απένειμαν την «ύψιστη τιμητική διάκριση για την πολυετή προσφορά στην ελληνική γαστρονομία» στον υπεύθυνο Chef του παραρτήματος της Λέσχης Αρχιμαγείρων στη Σάμο, Βαγγέλη Μπιλιμπά.

Πηγή: Μαργαρίτα Ικαρίου «Ικαριακή ραδιοφωνία»

 

2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στη Ζακυνθο 18-20 Αυγούστου 2017 από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων – Παράρτημα Ζακύνθου (Chef's Club) και τον Δήμο Ζακύνθου. Στόχοι της διοργάνωσης ήταν να γνωρίσουν ντόπιοι και επισκέπτες τα μοναδικά και εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που παράγονται στο νησί, αλλά και η ανάδειξη της ζακυνθινής γαστρονομίας.
Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και φιλοξενήθηκε στην πλατεία Σολωμού.
Την πρώτη ημέρα το κοινό μπορούσε να απολαύσει ζακυνθινές γεύσεις που είχαν προετοιμάσει αναγνωρισμένοι σεφ, αλλά και να πάρει συμβουλές από τους ίδιους για τον τρόπο παρασκευής και διαχείρισης των υλικών. Τη δεύτερη ημέρα οι διοργανωτές προσκάλεσαν τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων να φέρουν παραδοσιακές συνταγές και πιάτα, με στόχο να δημιουργηθεί το πρώτο εγχειρίδιο μαγειρικής της ζακυνθινής κουζίνας. Όπως είπε ο υπεύθυνος του Chef's Club παράρτημα Ζακύνθου, Ανδρέας Φλεμοτόμος, "επρόκειτο για ένα τολμηρό εγχείρημα, αφού στόχος μας είναι αυτό το εγχειρίδιο να παρουσιαστεί το χειμώνα σε διαγωνισμούς και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε όλοι να μάθουν τις ιδιαιτερότητες της ζακυνθινής γαστρονομίας".
Οι σεφ βράβευσαν και ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά για την στήριξη του, ενώ όπως ο ίδιος δήλωσε "πρόκειται για μία σπουδαία διοργάνωση. Μέσα από το Φεστιβάλ διαφημίζουμε το νησί μας, τη γαστρονομία μας και τα τοπικά μας προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω για την προσφορά τους". Ομοίως, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Κόκλας τόνισε ότι η δημοτική αρχή στηρίζει την εκδήλωση γιατί αναδεικνύει τη γαστρονομία του τόπου, ενώ πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τους σεφ ήταν εξαιρετική. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Τάσος Τζίμης, ο οποίος αναφέρθηκε στον πρωταρχικό στόχο του φορέα που είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, εξήρε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και επισήμανε ότι είναι σημαντικό να προβάλλεται η γαστρονομία μας.
Η αυλαία του Φεστιβάλ έπεσε με δύο διαγωνισμούς μαγειρικής αλλά και με παιχνίδια για τα παιδιά. Στον πρώτο συμμετείχαν νοικοκυρές που είχαν ετοιμάσει πιάτα με παραδοσιακά φαγητά του τόπου μας και στον δεύτερο επαγγελματίες σεφ που συνδύασαν τα τοπικά προϊόντα και την παράδοση με τον μοντέρνο τρόπο σερβιρίσματος. Τέλος, και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν καλύτερα τον τόπο τους και την παράδοση μέσα από το παιχνίδι, υπό την καθοδήγηση της προέδρου του δικτύου N.E.C.I., Ξανθής Χουλιάρα. – Πηγή Ημέρα Ζακύνθου
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα ήθελε να συγχαρεί τον υπεύθυνο του παραρτήματος Αντρέα Φλεμοτόμο για το όραμα και την επιμονή του στη διεκδίκηση και διοργάνωση του 2ου φεστιβάλ γαστρονομίας Ζακύνθου.
Πολλά συγχαρητήρια φυσικά σε όλα τα μέλη της Λέσχης που παρευρέθηκαν και στήριξαν το θεσμό κυρίους Βασίλη Καρούμπα, Ali Shanawany και Διονύση Παλαιοθόδωρο.

 
Σελίδα 1 από 30

emag

facebook-icon

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα και τις ανακοινώσεις της λέσχης μας

Chef’s Club Members – Privilege Card

Δείτε περισσότερα