Chefs Club

YOU ARE HERE: Home ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΓΑ


ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΓΑ

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-6-300x200

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Σεμινάριο Μαγειρικής με τίτλο «Γαστρονομικές Περιπλανήσεις στην Πάργα» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά τόσο στην Πάργα όσο και στην ευρύτερη περιοχή από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος – γραφείο Πρεβέζης και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΦΑΣΜΑ .
Εκεί οι ex. chef Τόλης Τάσος (υπεύθυνος γραφείων περιφέρειας Ηπείρου & επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης), Θανάσης Βρεττός (υπεύθυνος γραφείου Πρεβέζης), Μιχάλης Χατζής από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και Στέλιος Δίγκας (από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής γαστρονομίας) παρουσίασαν πως προετοιμάζονται και παρασκευάζονται το γλυκό εστιατορίου και το Ελληνικό Ηπειρώτικο Πρωινό, πως παρασκευάζεται το καπνιστό κρέας, αλλά και πως μαρινάρεται. Επίσης, παρουσιάστηκαν συνταγές με τρόπους που μπορεί να μαγειρευτεί η τσιπούρα και άλλα ψάρια, αλλά και πως μπορεί να γίνει συνδυασμός του αυγοτάραχου με ζυμαρικά, ενώ παρουσιάστηκε πιάτο με συνδυασμό αυγοτάραχου και τραχανά.
Η ανταπόκριση από τους τοπικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν άμεση και η συμμετοχή του κ. Ζήκου , προϊστάμενου ΕΦΕΤ, καθόλη τη διάρκεια του σεμιναρίου πολύ διαφωτιστική που με τις εύστοχες παρεμβάσεις του διασαφήνιζε τη νομοθεσία η οποία διέπει την Υγιεινή και την Ασφάλεια τροφίμων.
Οι συμμετέχοντες , που ο αριθμός τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία , είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βήμα-βήμα πως προετοιμάζονται και παρασκευάζονται πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής δίνοντας έμφαση σε προϊόντα τοπικών παραγωγών με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη της ταυτότητας στον χώρο της Γαστρονομίας αλλά και τις νέες τάσεις του καφέ καθώς και την παρασκευή Cocktail.
Οι επιχειρηματίες του Τουρισμού που συμμετείχαν στο σεμινάριο , Ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων μαζικής εστίασης, έφυγαν ενθουσιασμένοι από την παρουσία ανθρώπων καταξιωμένων στον χώρο της εστίασης όπως είναι ο κ. Τάσος Τόλης, επίτιμος πρόεδρος του Chef Club, ο Θανάσης Βρεττός, ο Στέλιος Δίγκας, ο Barista Τιτόπουλος Κωνσταντίνος και ο Διεθνούς φήμης εκπαιδευτής Train the Trainers της International Bartenders Assosiation Γιάννης Ζαχόπουλος .

Ο πρόεδρος και το ΔΣ θέλουν να συγχαρούν όλους τους εμπλεκόμενους για την εξαιρετική πρωτοβουλία και την άψογη υλοποίηση του σεμιναρίου.

Πηγή: EPIRUSPOST.GR https://www.epiruspost.gr/diafora/ekdiloseis/59799-gastronomikes-periplaniseis-stin-parga-2
http://www.patatoukos.com/2018/03/blog-post_19.html?m=1#.Wq-YCBdajoQ.facebook

 

emag

facebook-icon

newsletter-image

 

 

Chef’s Club Members – Privilege Card

Δείτε περισσότερα