Chefs Club

YOU ARE HERE: Home ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ


Νεα της λέσχης

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ WORLDCHEFS

Aγαπητά μελη,

Εγγραφείτε μέχρι τέλος Ιουνίου στο Worldchefs Congress & Expo 2016, στο μοναδικό γεγονός της γαστρονομίας που διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά στην χώρα μας, στην προνομιακή τιμή των 300€.

H τιμή των 300€ ισχύει μόνο για τους έλληνες Chefs και Young Chefs που είναι μέλη της «Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος».

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://worldchefs2016.org/content/registration
και καθώς θα γίνει η είσοδος σας στο σύστημα, επιλέξτε την χώρα Greece και ακολουθήστε τα βήματα για την ολοκλήρωση της εγγραφή σας.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, η γραμματεία του Congress της εταιρείας Artion Conferences & Events θα σας αποστείλει επιβεβαίωση.

Το WORLDCHEFS Congress & Expo πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πολύχρονης παράδοσης των Αρχιμαγείρων παγκοσμίως. Έχει διοργανωθεί σε πάνω από 35 πόλεις σε όλο τον κόσμο κατά την ένδοξη ιστορία των 82 χρόνων του, και το 2016 είναι η πρώτη χρονιά που το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε χώρα της Μεσογείου και μάλιστα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το Worldchef θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη, από τις 24 – 27 Σεπτεμβρίου 2016, στο Διεθνές και Εκθεσιακό Kέντρο Θεσσαλονίκης. Αρχιμάγειρες, επικεφαλείς ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων, διευθυντές εταιρειών τροφίμων, νέα ταλέντα στον κλάδο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, μαζί με επιχειρήσεις εισαγωγής & εξαγωγής τροφίμων και εξοπλισμού απ' όλον τον κόσμο, θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα κάτω από μια στέγη για 5 ημέρες, να δικτυωθούν, να ενημερωθούν και τελικά να αναπτύξουν περαιτέρω τις εργασίες και το επάγγελμα τους.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.worldchefs2016.org

Mε εκτίμηση,

Μίλτος Καρούμπας
Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Μ. ΚΑΡΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ WACS

LOGO LETS CHANGE

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την υποψηφιότητα του προέδρου μας Μίλτου Καρούμπα για πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων WACS Worldchefs, η οποία απαρτίζεται από 105 κράτη μέλη και περίπου 10.000.000 αρχιμάγειρες και αρχιζαχαροπλάστες. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο του 2016, στο παγκόσμιο συνέδριο Αρχιμαγείρων στη Θεσσαλονίκη. Στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Καρούμπα βρίσκονται ο πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Δαμιανού (στη θέση του αντιπροέδρου), ο πρόεδρος της Πολωνίας Jarosław Uściński (στη θέση του γενικού γραμματέα) και ο πρόεδρος του Azerbaijan Tahir Amiraslanov στη θέση του ταμία. Το πρόγραμμά τους βασίζεται στους εξής τρεις άξονες: οικονομική & διαχειριστική διαφάνεια, ομαδική δουλειά και δημιουργία μία παγκόσμιας γαστρονομικής οικογένειας. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο του εγχείρημα, όντας βέβαιοι ότι θα βάλει τα δυνατά του και θα επικεντρωθεί στο νέο του στόχο.

It is with pride that we announce the nomination of our president Miltos Karoubas for the presidency of WORLDCHEFS at the election which will take place in September 2016. Along with him will be running the president of Cyprus George Damianou (vice president), the president of Poland Jarosław Uściński (general secretary) and the president of Azerbaijan Tahir Amiraslanov (treasurer). Their program is based on three main axis: financial and administrative transparency, team work and creation of a global culinary family. We wish him the best of lack at his new project, feeling confident that, as always, he will put his heart into it and focus his energy & creativity to accomplish his goal.

 

1st Kalamata Street Fashion Show

Σαββάτο 23/4 πραγματοποιήθηκε το "1st Kalamata Street Fashion Show" στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και την συνδιοργάνωση του Συλλόγου Αποφοίτων Μαρία Κάλλας του Μ.Σ.Κ., της δημιουργικής ομάδας της εταιρείας Λάδι Βιώσας και του καφέ art "Oi Κούνιες".
το Σάββατο 23 Απριλίου, από τις 10.30 π.μ. οι 38 συμμετέχοντες σχεδιαστές συνάντησαν τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας Δημήτρη Βεργόπουλο και όλοι μαζί πήραν ένα μπραντς το οποίο δημιουργήθηκε υπό την επιμέλεια του chef Γιώργου Μαύρου, εκπρόσωπου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος για τη Μεσσηνία και Λακωνία. Στην πραγματοποίηση του συνέβαλαν οι Αγραφιώτης Βασίλης και Τερεζίου Στέλιος, με προτάσεις μοριακής κουζίνας βασισμένες σε Μεσσηνιακά προϊόντα, αλλά και τα μέλη της Λέσχης Σουρίλας Μιχάλης, Γκούτσου Αρίαδνη.
Αργότερα, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, στον Πεζόδρομο Αμφείας, πραγματοποιήθηκε το Street Fashion Show. Εκεί, τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος υπό την καθοδήγηση του ex. Pastry chef Αγραφιώτη Βασίλη, παρουσίασαν δύο «γλυκές» δημιουργίες μόδας, οι οποίες έκλεψαν τις εντυπώσεις. Ο υπεύθυνος του γραφείου Chef Γιώργος Μαύρος, δεδομένου του φιλανθρωπικού χαρακτήρα της εκδήλωσης, συμμετείχε στην πασαρέλα.
Ποσοστό από τις πωλήσεις δόθηκε στο Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας, καθώς και στο Κέντρο Ημέρας Παιδιών & Εφήβων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας.

 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Το γραφείο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα παραμείνει κλειστό κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Το ΔΣ της Λέσχης σας εύχεται Καλό Πάσχα!

 

11o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Στις 08/04/2016 πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της 20στης Έκθεσης EUROGASTRO στην Βαρσοβία το ενδέκατο Φεστιβάλ Ελληνικής Κουζίνας .
Είναι ένας διαγωνισμός όπου συμμετέχουν Πολωνοί Σεφ ,και χρησιμοποιούν ελληνικά προϊόντα .Στον Φετινό διαγωνισμό τα προϊόντα που έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ήταν:
ΦΙΛΕΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ-ΟΚΤΑΠΟΔΙ-ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ-ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΑΚΗ-ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΧΑΛΟΥΜΙ ΠΙΤΤΑΣ.
Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο κ. Πρέσβης της Ελλάδας στην Βαρσοβία , Ευάγγελος Τσαούσης και ο κ. Πρέσβης της Κύπρου Ανδρέας Ζένωνος.
Για πρώτη φορά κριτές του διαγωνισμού ήταν γυναίκες σεφ.
Το Φεστιβάλ αναδεικνύεται από τα ΜΜΕ της Πολωνίας, σαν ένα γεγονός που προωθεί την Ελληνική γαστρονομία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Ελλάδος.
Ιδρυτής και Οργανωτής του Φεστιβάλ είναι ο ex. Chef Θεόφιλος Βαφίδης υπεύθυνος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην Πολωνία, που είναι και ο επίσημος συνεργάτης του Φεστιβάλ
Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες Σεφ ,τους κριτές ,αλλά και τους χορηγούς. Επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες για τους κ. Πρέσβεις της Ελλάδος και της Κύπρου που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και όλους τους επισκέπτες .
Στο βραδινό Gala με την συμμετοχή του Ελληνικού Μουσικού συγκροτήματος Ορφέας έγιναν οι απονομές στους Νικητές Σεφ, με πρώτο Βραβείο ένα ταξίδι για δυο άτομα στο ξενοδοχείο RETHYMNO MARE 5***** προσφορά του Ταξιδιωτικού γραφείου MOUZENIDIS TRAVEL POLAND.
Η βραδιά κύλησε με ελληνικούς ρυθμούς και πλούσια Ελληνική κουζίνα. Στο συνημμένο φωτογραφικό υλικό από το Φεστιβάλ.
Αντάμωση του χρόνου στο Δωδέκατο Φεστιβάλ Ελληνικής Κουζίνας.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ: ΚΡΙΤΑΜΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ: ΚΡΙΤΑΜΟΣ ... ΕΝΑ SUPER FOOD ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 16:00 σε παρουσίαση της εταιρείας NOVEL TRADITION στα γραφεία μας Λ. Βουλιαγμένης 171, Δάφνη (πλησίον της στάσης του μετρό Άγιος Ιωάννης).

Η Novel Tradition είναι μια νέα εταιρία στο χώρο της γαστρονομίας, η οποία καλλιεργεί άγριο κρίταμο στις ακτές του Ιονίου. Φιλοδοξία της είναι μέσα από τα προϊόντα της (κρίταμο σε ελαφριά άλμη και φρέσκο) να συστήσουν το μοναδικό αυτό συστατικό σε καταναλωτές και μάγειρες ανά την Ελλάδα αλλά και διεθνώς, προσθέτοντάς το ξανά στη Μεσογειακή κουζίνα.

Η chef Τατιάνα Μπόκοτση θα κάνει παρουσίαση των προϊόντων της Novel Tradition, μέσα από ευφάνταστες δημιουργίες, καθώς και γευστικές δοκιμές αυτών.

Μενού Γευσιγνωσίας
Ανακαλύψτε το κρίταμο...
Ταρτάρ τόνου με κρίταμο αρωματισμένο με φρέσκια ρίγανη, γαρνιρισμένο σε ψωμάκι βρώμης ολικής άλεσης με τοματίνι
Αθηναϊκή σαλάτα με βάση σφυρίδας και κρίταμο με σχοινόπρασο-
Τορτελίνια γεμιστά με γραβιέρα Αεράκι και κρίταμο σε ελαφριά σάλσα άγριων μανιταριών Καρπαθίων Όρεων
Κουνέλι με ζέστη βινεγκρέτ γκρέιπφρουτ, συνοδευμένο με κρίταμο αρωματισμένο με λάιμ και φρέσκο σκόρδο
Cheesecake με βάση μπισκότο OREO και μαρμελάδα κρίταμο

Η είσοδος είναι δωρεάν. Για κράτηση θέσεων στείλτε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

WESTIA 2016

WESTIA 2016
ΠΑΤΡΑ – 9-11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, υπό το συντονισμό του υπεύθυνου περιφέρειας Πελοποννήσου και μέλους του ΔΣ κυρίου Καραμπίνη Δημήτρη, ανταποκρίθηκε επάξια στο κάλεσμα του ΣΚΕΑΝΑ –διοργανωτή της έκθεσης WESTIA 2016 – και ανέλαβε τις γαστρονομικές δράσεις των τριήμερων εκδηλώσεων.
Το γραφείο της Πάτρας με τον υπεύθυνο γραφείου, κύριο Χρήστο Ροποτό, και τη γραμματέα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, κυρία Έλενα Ρέππα, δούλεψαν στα επίσημα γραφεία της Λέσχης στην Πάτρα που στεγάζονται στο ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ. Εκεί με τα μέλη που ζουν και εργάζονται στην περιοχή διοργανώθηκαν οι δράσεις:
Menu degustation για Fine dining εστιατόριο, παρουσίασε ο ex. Chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, Γραμματικόπουλος Γιώργος
Εστιατορικές παρασκευές με κοτόπουλο, παρουσίασε ο chef Γεωργακόπουλος Μιλτιάδης
Ισπανική κουζίνα, παρουσίασε ο Chef Νικολόπουλος Γεώργιος
Δημιουργίες θαλασσινών, παρουσίασαν οι young chefs Βασιλείου Γρηγόρης, Βούρτσης Ανδρέας, Δερμιτζάκη Μαντώ, Καλεσίου Τζωρτζίνα
Η χρήση των Πελοποννησιακών αποσταγμάτων στη μαγειρική, παρουσίασε ο chef Στεφόπουλος Νίκος
Πελοποννησιακά τυριά – μαγειρικές προτάσεις, παρουσίασαν οι young chefs Διαμαντόπουλος Ηλίας, Μήτσης Άρης, Καλούδης Βύρωνας
Ελληνικά κοκτέηλ με ξηρό πάγο και υγρό άζωτο, παρουσίασε ο μπάρμαν και μέλος της Ελληνικής Ένωσης Μπάρμεν Λιόλιος Λάμπρος
Φυσικά και τα υπόλοιπα γραφεία Πελοποννήσου παρευρέθησαν και στήριξαν τις δράσεις:
Από το γραφείο Μεσσηνίας, ο υπεύθυνος Μαύρος Γιώργος παρουσίασε Μεσσηνιακή Γαστρονομία μαζί με τον υπεύθυνο Αργολίδας Αγγελόπουλο Μιχάλη, καθώς και τα μέλη των γραφείων Σουρίλας Μιχάλης και Γκούτζου Αρτζεντίνα.
Από το γραφείο Ηλείας, ο υπεύθυνος γραφείου Ali Shanawany Alla El Din, με τα μέλη Παναγιωτακόπουλος Γιάννης και Ναβροζίδης Γιώργος, παρουσίασαν τοπική γαστρονομία, αλλά και τη θεματική ενότητα «Ιταλική Κουζίνα με Ελληνικά Ζυμαρικά».
Από το γραφείο Αιγίου ο Σπύρος Ανέστης παρουσίασε τα τοπικά προϊόντα.
Τη σκυτάλη των εκδηλώσεων ανέλαβαν τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, τα οποία είχαν προσκαλεστεί από τη διοργάνωση για να κάνουν τη δική τους παρουσίαση/πρόταση για το τοπικό πρωινό. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν τα μέλη Τσεμπερλίδης Αλκιβιάδης, Αγραφιώτης Βασίλης, Γραβάνης Βαλάντης, Κασκούτας Αλέξανδρος, Κατσίγιαννης Γιώργος, Κοκκινίδης Παναγιώτης, Παναγιωτόπουλος Νίκος και Τερεζίου Στέλιος. Τα μέλη της Εθνικής Ομάδας εργάστηκαν στα σύγχρονα εργαστήρια της σχολής ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ.
Επιπρόσθετα τα μέλη της Εθνικής Ομάδας έκαναν ζωντανές παρουσιάσεις:
Διακόσμηση σοκολάτας, παρουσίασε ο ex. Pastry chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, Αγραφιώτη Βασίλη
Νηστίσιμα πιάτα με ρύζι και όσπρια, παρουσίασε ο πρόεδρος των young chefs και μέλος της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας Κασκούτας Αλέξανδρος
Τεχνικές καπνίσματος, παρουσίασε ο chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, Κατσίγιαννης Γιώργος
Χρήσεις του θερμαινόμενου μπλέντερ, παρουσίασε ο chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας γαστρονομίας Τσεμπερλίδης Αλιβιάδης.
Ο ξηρός πάγος και το υγρό άζωτο στη μαγειρική, παρουσίασε ο chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας γαστρονομίας Τερεζίου Στέλιος
Στήριξαν τις εκδηλώσεις τα μέλη του ΔΣ κύριοι Καρούμπας Βασίλης, Πρωτοψάλτης Αναστάσιος, Κουρούπης Αγάλου Νίκος και το μέλος Μάρης Δημήτριος.
Παράλληλα με τις δράσεις έγινε και η εισαγωγή των νέων μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος που ζουν και εργάζονται στην περιοχή.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις εταιρείες που μας στήριξαν όλες τις μέρες:
ELECTROLUX - για το σύγχρονο stage που μας έφτιαξε με τα μηχανήματά της
INOMAK – για τον εξοπλισμό σε είδη αλουμινίου
THE MART – χορήγηση προϊόντων
KARAMANIS – μηχανήματα νέας τεχνολογίας

YALKO - για όλα τα πιάτα και ποτήρια παρουσιάσεων
GLS - για τα γυάλινα πιάτα παρουσιάσεων

Φυσικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ και συγκεκριμένα την κυρία Λιλίκα Βέργη, η οποία μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της σχολής της. Επίσης την πολύτιμη βοήθεια των σπουδαστών της σχολής, οι οποίοι μας εντυπωσίασαν με το επίπεδο γνώσεών τους, αλλά και το σεβασμό που τους έχει μυηθεί για το επάγγελμα.

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους και δίνουμε ραντεβού για του χρόνου!!!

 

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 2016

Αξιότιμα μέλη, 

σας προσκαλούμε στην ετήσια κοπή της πίτας μας, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, στις 12:00, στο κτήμα Le Chevalet, Λ. Τατοΐου 526, στη Βαρυμπόμπη. Εμφάνιση με μαύρο παντελόνι, επίσημη μπλούζα της Λέσχης και μετάλλιο. 

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Logo1

Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΑΕ, με τη συνεχή παρουσία για 25 χρόνια στο χώρο της εστίασης, έχει τη χαρά και τη τιμή να σας προσκαλέσει την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 στις 16:00, σε μια Γαστρονομική διαδρομή με πολλά από τα προϊόντα της γευστικής της παλέτας , γευσιγνωσίας και θεωρίας με παρασκευές Ιταλικών Risotto της εταιρείας RISO SCOTTI και με τη πλήρη σειρά της LECKER σε Ζωμούς , Σάλτσες και Σούπες καθώς και με τη πλήρη σειρά των Αρωματικών Μειγμάτων της CHEF PAUL- MAGIC Αμερικής .

Για τον σκοπό αυτό, η ομάδα παρουσίασης της CHEF PAUL MAGIC, επικεφαλής του οποίου είναι οι Director Chefs Mr. Marty Cosgrove και Mr. Ryan Shepherd καθώς και ο Executive Chef της εταιρείας μας κ.Πάνος Κοντογεώργης και η ομάδα του, θα σας φιλοξενήσουν σε ένα ταξίδι γεύσεων και γνώσεων.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα παραλάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης , προσωπικό folder με όλη την ύλη FOOD DATA, PINS καθώς και ποδιές με το logos των εταιρειών.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά μας να μας τιμήσετε με τη παρουσία σας .

 

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ WUSTHOFF

wu wuesthof-logo black

 

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας η μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο των μαχαιριών και εργαλείων κουζίνας WUSTHOF και η εταιρεία που την εκπροσωπεί στην Ελλάδα MAXAIRIA GR. Στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος παρευρέθηκε ο κύριος Alexander Hunn υπεύθυνος της εταιρείας WUSTHOF και ο κύριος Θάνος Ραφαηλίδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας MAXAIRIA GR . Στη συνάντηση με τον πρόεδρο κύριο Καρούμπα Μίλτο, μέλη του ΔΣ και μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, υπογράφτηκε το συμφωνητικό συνεργασίας και παραδόθηκαν εργαλεία στην ομάδα, μαζί με τις ευχές όλων για καλή επιτυχία στους προσεχείς διαγωνισμούς. Ο κύριος Ραφαηλίδης δεσμεύτηκε να ανακοινώσει σύντομα ειδικές τιμές στα προϊόντα που εμπορεύεται για τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος! Θα σας ενημερώσουμε σύντομα.

 

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016

Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος της περιφέρειας Ηπείρου, συμμετείχαν στις 5 & 6 Μαρτίου στο στάδιο TAE KWOΝ ΤΟ στο Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016. Εκεί δημιούργησαν παραδοσιάκα πιάτα με πρωτογενή υλικά από την Ήπειρο, αναδεικνύοντας την τοπική γαστρονομία. Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα ήθελε να εκφράσει θερμά συγχαρητήρια στον περφερειάρχη κύριο Αναστάσιο Τόλη για τη διοργάνωση, επιμέλεια και συντονισμό της εκδήλωσης. Φυσικά τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τους υπεύθυνους γραφείων κυρίους Βρεττό, Δότσιο, Ιωάννου και Μανίκα, αλλά και τα μέλη μας κυρίους Λίγδα, Μήλιο, Παπαχρήστου. Μία υπέροχη εκδήλωση και μοναδική ευκαιρία να γιορτάσουμε Ηπειρώτικα.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ FOOD EXPO 2016

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των μελών μας, με θέμα την παρουσιά της Λέσχης στην έκθεση Food Expo 2016.

 

9o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2016

Gastronomy forum

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Φόρουμ Γαστρονομίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος με τίτλο "Η Κουζίνα του Μέλλοντος". Το ΔΣ θα ήθελα να ευχαριστήσει όλα τα Young μέλη τα οποία υποστήριξαν τις δράσεις μπροστά και πίσω από το stage, όλα τα επίλεκτα, τακτικά και επίτιμα μέλη για τις γαστρονομικές παρουσιάσεις, όλους τους επίσημους καλεσμένους για την τιμή που μας έκαναν να συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας, τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας για την παρουσίαση πιάτων και εκθεμάτων, το χρυσό χορηγό της εκδήλωσης KARAMANIS SA, όλες τις υποστηρίκτριες εταιρείες και φυσικά τη διοργανώτρια εταιρεία ΦΟΡΟΥΜ που για ακόμα μία χρονιά μας εμπιστεύτηκε!

 

9o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2016

Gastronomy forum

 

9o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2016 by Chef's Club of Greece

Η κουζίνα του Μέλλοντος
By Chef's Club of Greece
Με την επιμέλεια της Karamanis SA
& την επιστημονική υποστήριξη της
Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων

 

Οι εποχές αλλάζουν, τα μηχανήματα εκσυγχρονίζονται, οι τεχνικές μας ακολουθούν την επιστημονική πρόοδο και τα υλικά μας εκσυγχρονίζονται.
Στην Κουζίνα του μέλλοντος θα σας παρουσιάσουμε:
• τα νέα μηχανήματα, σε συνεργασία με τον ειδικό του είδους, την εταιρεία KARAMANIS S.A. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στο stage στο περίπτερο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο HALL 4
• θεωρητική προσέγγιση των σύγχρονων τεχνικών με την επιστημονική υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στον ειδικά διαμορφωμένη σεμιναριακή αίθουσα στο περίπτερο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο HALL 4
• Παρουσιάσεις πάγου, σε συνεργασία με την Dry Ice Creations στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο περίπτερο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο HALL 4
• Παρουσίαση πιάτων από την Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας
Όλα αυτά φυσικά μέσα από το πρίσμα της παράδοσης μας.

Σας περιμένουμε στο περίπτερο μας στο τέλος της αίθουσας στο HALL 4

Από 12 έως 15 Φεβρουαρίου 2016

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

10:45 – 11:00 Έναρξη εκδηλώσεων – Μήνυμα προέδρου

STAGE  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΓΟΣ
11:00 – 12:00 Around the world – Παρουσίαση Πολωνικής Κουζίνας από τον υπεύθυνο του Poland Branch Office ex. Chef Θεόφιλο Βαφίδη New bar trends with dry ice (all day event)
12:30 – 13:15 New technology - Φούρνος 5 senses RATIONAL (εκπαιδευτική παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη). Παρουσιάζει ο chef της RATIONAL Christoph Dilger  13:15 – 14:00 New techniques: Υποκατάστατα ζάχαρης – Γλυκαντικές Ύλες (θεωρεία) - Παρουσιάζει η κυρία Ρέτση Κάτια από την ΠΕΤΕΤ 16:00 – 16:30 Ice sculpturing – by Fabricio Donatone Βασικές γνώσεις για σκάλισμα πάγου


13:30 – 14:15 New techniques – Μοριακή γαστρονομία (θεωρεία & μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζει ο ex. chef Δημήτρης Κατριβέσης και η γαστρονομική του ομάδα

15:15 – 16:00 Keep tradition - Κρίταμο – Χρήσεις και οφέλη για την υγεία (θεωρεία) - Παρουσιάζει ο κύριος Ζαφειριάδης Θωμάς από την ΠΕΤΕΤ και ο κύριος Σκυλακάκης Θεόδωρος
17:00 – 20:00 Ice sculpturing – by Fabricio Donatone Δημιουργία εκθέματος
14:30 – 15:15 Keep tradition: Παραδοσιακές συνταγές από την Τήνο (μαγειρική επίδειξη). Παρουσιάζει ο υπεύθυνος του τοπικού γραφείου ex. Chef Χάλαρης Λεωνίδας
16:00 – 16:45 Keep tradition – Μαγειρεύουμε με κρίταμο (μαγειρική επίδειξη). Παρουσιάζει ο ex. Chef Ζάχαρης Μιχάλης
17:00 – 17:45 New technology - Φούρνος 5 senses rational (εκπαιδευτική παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη). Παρουσιάζει ο chef της Rational Christoph Dilger

18:00 – 18:45 Around the world – Παρουσίαση Μεξικάνικης κουζίνας. Παρουσιάζει ο ex. Chef Μπακοδήμος Θωμάς

 

Greek National Culinary Team - Παρουσίαση πιάτων και εκθεμάτων από την Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας (all day event)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

10:45 – 11:00 Υπογραφή πρωτόκολλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλίμου και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

STAGE  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΓΟΣ
11:00 – 11:45 New products – Καινοτόμα προϊόντα ελιάς σε νέες μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές παρουσιάσεις (μαγειρική επίδειξη). Παρουσιάζει ο pastry chef Αγραφιώτης Βασίλης 

New bar trends with dry ice (all day event)
12:00 – 12:30 New technology – Ας γνωρίσουμε τις μοναδικές χρήσεις του ROWZER (Θεωρεία και μαγειρική) Παρουσιάζει ο chef Βουκελάτος Παναγιώτης 14:00 – 14:30 New techniques: Ξηρός πάγος και υγρό Άζωτο στη μαγειρική (θεωρεία) – Παρουσιάζει ο κύριος Κακός Ιωάννης από την ΠΕΤΕΤ 10:30 – 13:00 Ice sculpturing – by Fabricio Donatone Δημιουργία εκθέματος
12:45 – 13:15 New technology - Φούρνος 5 senses RATIONAL (εκπαιδευτική παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη). Παρουσιάζει ο ex. chef Γιάννης Κακλής 16:15 – 16:45 New techniques: Φυσικά συντηρητικά, αντιοξειδωτικά και η χρήση τους (θεωρεία) – Παρουσιάζει ο κύριος Ορεστίδης Μιχάλης από την ΠΕΤΕΤ
15:00 – 17:30 Ice sculpturing – by Fabricio Donatone Δημιουργία εκθέματος
13:30 – 14:15 Keep tradition: Κουνέλι, ένας διατροφικός θησαυρός (μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζει ο ex. Chef Μπιλιμπάς Βαγγέλης
14:30 – 15:15 New techniques: Ξηρός πάγος και υγρό άζωτο – χρήση στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική (μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζει ο ex. Chef Ψωμόπουλος Σταύρος

15:30 – 16:15 New technology: Φούρνος Distform. Παρουσιάζει ο ex. Chef Τσαμπακούρης Νίκος
16:30 – 17:15 New techniques: 3 D printers οι εφαρμογές τους στη ζαχαροπλαστική (θεωρεία & επίδειξη). Παρουσιάζει ο Pastry chef Γιαννούλης Μιχάλης
17:30 – 18:15 Around the world – Αραβικές γεύσεις. Παρουσιάζει ο ex. Chef El Shanawany Alla El Din
18:30 – 19:15 Keep tradition – Η θάλασσα στο πιάτο μας. Παρουσιάζει ο ex. chef Μανίκας Γιάννης 
19:30 – 20:00 New products - Νέα trends στα πιάτα και νέα στησίματα πιάτων (μαγειρική επίδειξη) by Young Chefs of Chef's Club of Greece

 

 Greek National Culinary Team - Παρουσίαση πιάτων (all day event)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

STAGE  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΓΟΣ
11:00 – 11:45 New techniques – Sous vide (μαγειρική επίδειξη) 13:00 - 14:00 Βασικές αρχές γευσιγνωσίας και συνδυασμό φαγητού κρασιού με πρακτική δοκιμή. Το master class παρουσιάζει ο Πανελλήνιος νικητής Σκλαβενίτης Άρης  New bar trends with dry ice (all day event)
12:00 – 12:45 Keep tradition: Παρουσίαση τοπικών προϊόντων και συνταγών από το Δήμο Λέσβου (μαγειρική επίδειξη) – Παρουσιάζει ο ex. Chef Μελιδώνης Παναγιώτης 15:00 – 15:30 Keep tradition – Διατροφικά οφέλη του κουνελιού και των προϊόντων του (θεωρεία)
13:00 – 13:45 New techniques – Νέες τάσεις στη διακόσμηση γαμήλιας τούρτας και τούρτας βάφτισης. Παρουσιάζει η pastry chef Ζάνα Γιοβάνοβιτς 

16:00 – 16:45 New techniques – Σύγχρονη παραγωγή ελαιολάδου μέσω της ψυχρής έκθλιψης και παράγωγα ελιάς (θεωρεία) Παρουσιάζει η τεχνολόγος τροφίμων κυρία Τσιλιμιγκάκη Δέσποινα

17:00 – 17:40 New techniques – Χρωστικές στο πιάτο μας (θεωρεία) – Παρουσιάζει η κυρία Πούλιου Μαρίνα από την ΠΕΤΕΤ

14:00 – 15:00 New Technology: Ψυχομενο πλατω Polysience Antigriddle (θεωρεία και μαγειρική επίδειξη) Παρουσίαζει ο chef Τσεμπερλίδης Αλκιβιάδης
15:15 – 16:00 New technology – blast chiller & New techniques – Νέα τάση στα γλυκά εστιατορίου (μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζει ο ex. chef Καρούμπας Μίλτος και οι ex. pastry chefs Τάσος Ζησόπουλος και Τάσος Πρωτοψάλτης  18:00 – 19:00 New technology – 3 d printer. Τρόπος λειτουργίας και δυνατότητες χρήσης Παρουσιάζει ο pastry chef Γιαννούλης Μιχάλης

16:15 - 17:00 New technology - Αφυγραντήρας – νέα τάση σε εστιατόρια και ξενοδοχεία (μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζουν οι chef Άμαντος Χρήστος και Κατσίγιαννης Γιώργος 
17:30 – 18:15 New techniques – Food & wine pairing. Παρουσιάζει ο ex. Chef Φλεσιόπουλος Βασίλης

18:30 – 19:15 New technology – Street Food by Chef's Club of Greece (μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζουν οι chef Τάτι Μπόκοτσι και Κώστας Καμανάς 
19:30 – 20:00 New technology - Φούρνος 5 senses RATIONAL (εκπαιδευτική παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη). Παρουσιάζει ο ex. chef Κακλής Ιωάννης

 

Greek National Culinary Team - Παρουσίαση πιάτων (all day event)

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

 

STAGE  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΓΟΣ
11:00 – 11:45 New techniques: Μαγειρεύουμε με λιγότερο αλάτι (μαγειρική επίδειξη). Παρουσιάζει ο ex. Chef Κονταξής Λάμπρος 12:15 – 12:45 New techniques: Μείωση πρόσληψης αλατιού, μία υπόθεση όλων μας ΕΦΕΤ (θεωρεία). Παρουσιάζει ο κύριος Γεώργιος Μαράκης από τον ΕΦΕΤ New bar trends with dry ice (all day event)

12:00 – 12:45 New technology - Κρύο κάπνισμα (θεωρεία & μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζει ο Chef Καφαλούκος Βασίλης
12:45 – 13:30 Ο ρόλος της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στον επισιτισμό (θεωρεία)

13:00 – 13:45 New technology – Θερμαινόμενο μπλέντερ (μαγειρική επίδειξη) . Παρουσιάζει ο chef Πρίφτης Ευάγγελος
 14:00 – 15:00 New technology – 3 d printer. Τρόπος λειτουργίας και δυνατότητες χρήσης. Παρουσιάζει ο pastry chef Γιαννούλης Μιχάλης

 
14:00 – 14:30 Παρουσίαση της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας

14:45 – 15:30 New technology - Φούρνος 5 senses RATIONAL (εκπαιδευτική παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζει ο ex. chef Κακλής Γιάννης
15:45 – 16:30 Keep tradition – Το κρέας στη διατροφή μας . Παρουσιάζει ο ex. Chef Τάσης Κωνσταντίνος
17:00 – 18:00 Keep tradition: Παραδοσιακές συνταγές από τη Νάξο και τη Σύρο. Παρουσιάζει ο υπεύθυνος περιφέρειας Κυκλάδων ex. Chef Παπαδόπουλος Δημήτρης

 

Greek National Culinary Team - Παρουσίαση πιάτων (all day event)

Κλείσιμο εκδηλώσεων με Ναξιώτικο γλέντι!

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Το παράρτημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στη Γερμανία, στα πλαίσια της πράσινης εβδομάδας στο Βερολίνο, παρουσίασε Ελληνικά προϊόντα μέσα από γαστρονομικά ταξίδια. Στις 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την περιφέρεια Κρήτης και στις 18 Ιανουαρίου για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Τις εκδηλώσεις παρουσίασαν η εκπρόσωπος της λέσχης κα Ευαγγελία Καρκαμπίτσα και το μέλος κα Καρολίνα Καψάλη.
Ευχαριστουμε θερμά την αντιπεριφερειαρχη Κρήτης κα. Βρεντζου και τον σύμβουλο περιφέρειας κ. Δανδουλακη, καθώς επίσης τον αντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας κ. Περικλή Μαντά για την άψογη συνεργασία.
Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θέλει να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη που απαρτίζουν το παράρτημά μας στη Γερμανία, αλλά και ιδιαίτερα την υπεύθυνη του γραφείου κυρία Καρκαμπίτσα για την αστείρευτη δημιουργικότητα, ενέργεια και τις στοχευμένες δράσεις στις οποίες συμμετέχει.
Μαγειρεύουμε ελληνικά σε όλο τον κόσμο!!!

 
Σελίδα 8 από 32

emag

facebook-icon

newsletter-image

 

 

Chef’s Club Members – Privilege Card

Δείτε περισσότερα