Chefs Club

YOU ARE HERE: Home ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ


Νεα της λέσχης

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

LE MONDE

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Ι.Ε.Κ. LE MONDE

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας με τη σχολή Le Monde.

Έχοντας στο διδακτικό προσωπικό της προπονητές και μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, με επαγγελματικά εργαστήρια τα οποία αποτελούν κόσμημα και υπόδειγμα για όλους μας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σχολή Le Monde μπορεί και θα λειτουργήσει ως φυτώριο για την Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας.

Μετά τον επερχόμενο διαγωνισμό στις 17 Νοεμβρίου, νέα μέλη στην ομάδα θα προέρχονται αποκλειστικά από την οικογένεια της Le Monde, δεδομένης της εξειδίκευσης της οποίας έχουν τόσο από τη σχολή, όσο και από τα μέλη της Εθνικής Ομάδας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Le Monde για τη συνεργασία αυτή, με την οποία αποδεικνύει για ακόμα μία φορά, την αφοσίωση της στο θεσμό του αρχιμάγειρα και αρχιζαχαροπλάστη, την εμπιστοσύνη της στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τις πραγματικές δυνατότητες εξέλιξης που δίνει στους σπουδαστές της.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΛΑΕ                                                             H Manager της ομάδας
Μιλτιάδης Καρούμπας                                                                          Ρέππα Έλενα

 

ΓΙΟΡΤΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

000

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η «ΓΙΟΡΤΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ» στο Συκούριο Λάρισας, στις 12 Σεπτεμβρίου 2015. Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κύριοι Τσιάρκας Γιάννης (υπεύθυνος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος για την περιφέρεια Θεσσαλίας), Καψάλης Αστέριος και Παναγούλης Βασίλης αποτέλεσαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Ο διαγωνισμός αφορούσε γλυκά με βάση το τοπικό προϊόν, το αμύγδαλο και έγινε ανάμεσα σε τοπικούς συλλόγους. Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ευχαριστεί θερμά τους κυρίους Τσιάρκα, Καψάλη και Παναγούλη για την πρωτοβουλία τους και τη συμμετοχή τους.

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

NATIONAL

 

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Αγαπητοί chefs, pastry chefs, young chefs και young pastry chefs,

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος ανακοινώνει επίσημα το δεύτερο διαγωνισμό τον οποίο διοργανώνει για την εισαγωγή μελών στην Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της σχολής Le Monde στις 17 Νοεμβρίου 2015.

Μέσα από το διαγωνισμό αυτό θα προκύψουν τα νέα μέλη που θα συμπληρώσουν την εθνική ομάδα.

Η πρόσκληση αφορά σε όλους τους επαγγελματίες που είτε είστε μέλη κάποιας λέσχης/ένωσης/συνδέσμου/σωματείου ή όχι.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν θα υπάρξει άλλος διαγωνισμός για την εισαγωγή μελών στην ομάδα για την επόμενη διετία.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το διαγωνισμό, καθώς και λεπτομέρειες για την υποβολή αιτήσεων θα ανακοινωθούν στο site της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος www.chefclub.gr έως τις 10 Οκτωβρίου 2015.

Με την ευγενική υποστήριξη:

LE MONDE

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΛΑΕ                H Manager της ομάδας
Μιλτιάδης Καρούμπας                                      Ρέππα Έλενα

 

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

SIMA KARAMANHS

 

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – KARAMANIS


Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος με την εταιρεία KARAMANIS, στο κομμάτι των μηχανημάτων νέας τεχνολογίας.
Μία από τις ισχυρότερες εταιρείες στο χώρο του εξοπλισμού δένει το όνομα της με την τεχνογνωσία που μπορεί και προσφέρει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Κοινός μας στόχος η εκπαίδευση των επαγγελματιών στις νέες τεχνολογίες. Για να πετύχουμε το στόχο μας, φέτος τα σεμινάρια της Λέσχης επικεντρώνονται στις νέες τεχνικές με την υποστήριξη της εταιρίας KARAMANIS σε δύο επίπεδα. Με την έκπτωση στα μέλη της Λέσχης της τάξεως του 25% με την επίδειξη της ειδικής κάρτας (θα ανακοινωθεί τις προσεχείς εβδομάδες), αλλά και πολλές προσφορές από την εταιρεία κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων.
Η εταιρεία KARAMANIS έχει σταθεί δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια, και επιτέλους την καλωσορίζουμε και επίσημα.
Πιστεύουμε ότι μέσα από τη συνεργασία μας, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στο επάγγελμα του αρχιμάγειρα και του αρχιζαχαροπλάστη.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος,
Καρούμπας Μιλτιάδης

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ



logo

 

 

Η Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, εκπροσωπούν την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό "Cake Designers World Championship" που θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση Host Fiera στο Μιλάνο στις 26 &27 Οκτωβρίου 2015, με το διαγωνιζόμενο Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο.

Η αποστολή είναι πολύ δύσκολη, καθώς η Ελλάδα διαγωνίζεται ανάμεσα σε 16 χώρες και μεγαθήρια του χώρου όπως η Γαλλία, η Αμερική, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία. Στο ντεμπούτο μας, θεωρούμαστε ένα από τα αουτσάιντερ του διαγωνισμού.

Ο κύριος Παπαδόπουλος προπονείται καθημερινά στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος από τους προπονητές ζαχαροπλαστικής της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας ex. Pastry chefs Ζησόπουλο Αναστάσιο και Πρωτοψάλτη Αναστάσιο.

Η Ελληνική αποστολή συμπληρώνεται με τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κύριο Μιλτιάδη Καρούμπα και τη manager της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας κυρία Έλενα Ρέππα.

 

NATIONAL

logo chef club

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ YOUNG ΜΕΛΗ

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Αξιότιμα young μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος,

Η πιο κάτω επιστολή έχει σταλθεί ήδη δύο φορές στα email σας.

Με την επιστολή αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να σας ενημερώσει πάνω σε δύο θέματα:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ YOUNG CHEFS ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ (WACS)
Σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί ΔΣ των young chefs, ώστε να είναι πιο οργανωμένες οι δράσεις στις οποίες θα συμμετέχετε και να έχετε παρουσία μέσα στο ΔΣ της Λέσχης, με σκοπό να μπορούν να δίνονται λύσεις στα προβλήματα σας.
Μετά τη δημιουργία του Young ΔΣ, είναι δική σας υποχρέωση οι προτάσεις δράσεων στο ΔΣ της Λέσχης, για τη συμμετοχή σας σε εκδηλώσεις, στα κοινά, σε διαγωνισμούς, κλπ.
Σε επόμενη επιστολή θα ανακοινωθεί η ημερομηνία υποβολής υποψηφιότητας για το young ΔΣ, οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να έχει κάποιος για να καταθέσει την υποψηφιότητά του, οι υποχρεώσεις του young ΔΣ και η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για το young ΔΣ.

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ YOUNG ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ YOUNG ΜΕΛΩΝ

Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε την έλλειψη ενδιαφέροντος από τα young μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, η οποία είναι έκδηλη από τα εξής:
o Λανθασμένα στοιχεία επικοινωνίας των young μελών, χωρίς την ενημέρωση στη Λέσχη, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η επικοινωνία μας μαζί σας.
o Από τα περίπου 300 young μέλη, η παρουσία σε εκδηλώσεις (HORECA, FOOD EXPO, κοπή πίτας, γαστρονομικές αποστολές στην Ελλάδα) περιορίζεται σε περίπου 50 μέλη.
o Στην τελευταία ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου για τη δημιουργία του young ΔΣ και τις εκλογές σας, από τα περίπου 300 young μέλη, παρουσιάστηκαν ακριβώς 12 άτομα.
o Περιορισμένη παρουσία σε Γενικές Συνελεύσεις

Για τους ως άνω λόγους και δεδομένου του ότι:
α. η Λέσχη χρειάζεται ενεργά μέλη και όχι πλήθος μελών και
β. η παρουσία των young μελών είναι απαραίτητη για την επιτυχία του παγκόσμιου συνεδρίου της WACS το 2016,
το ΔΣ αποφάσισε να περάσει σε δεσμευτική επανεξέταση ενδιαφέροντος παραμονής στη λέσχη από τα young μέλη.

Σας παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως - μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. για τις προθέσεις σας ή με επιστολή η οποία θα σταλεί είτε συστημένη με το ταχυδρομείο ή με courier - τους λόγους απουσίας σας από τα κοινά και να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για την παραμονή σας ή όχι.

Λόγω του ότι τα περισσότερα μέλη απουσιάζουν σε εποχιακή εργασία, το ΔΣ έχει δώσει περίπου 4 μήνες περιθώριο, για να ενημερωθούν όλα τα μέλη και να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να απαντήσουν.

Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα εξετάσει της απαντήσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα κοινοποιήσει την απόφαση του σε συνάντηση με τα young μέλη και στη συνέχεια θα ζητήσει την έγκριση της πρώτης Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2015.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                              Ο αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας
Μιλτιάδης Καρούμπας                                                        Καρπάτος Παύλος

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 

Τα γραφεία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα παραμείνουν κλειστά από 3 έως και 28 Αυγούστου 2015. Για επείγοντα θέματα μπορείτε να επικοινωνείτε στα emails   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

 

 

ΠΡΩΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αθήνα, 08/07/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γαστρονομική Συνάντηση Μεσσηνίας στο ξενοδοχείο Elite City Resort, στην πόλη της Καλαμάτας στις 22 & 23 Ιουνίου 2015, από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Τα μέλη της Λέσχης παρουσίασαν εξειδικευμένα σεμινάρια για επαγγελματίες, χρησιμοποιώντας νέα μηχανήματα και τοπικά προϊόντα.
Πραγματοποιήθηκε έκθεση τοπικών προϊόντων όπου οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να δείξουν στους παρευρισκόμενους τις καινοτομίες των εταιριών τους.
Τέλος μεγάλη επιτυχία είχε το φιλανθρωπικό δείπνο που παρατέθηκε από τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, τα έσοδα από το οποίο προσφέρθηκαν στα παιδικά χωριά SOS και στον Παυλή Ηλία.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Καραμπίνη Δημήτρη, τον υπεύθυνο γραφείου Μεσσηνίας Μαύρο Γεώργιο, τον υπεύθυνο γραφείου Αργολίδας Αγγελόπουλο Μιχάλη και τη γραμματέα της Λέσχης Ρέππα Έλενα για τη διοργάνωση της πρώτης Γαστρονομικής Συνάντησης Μεσσηνίας.
Όλα αυτά δε θα ήταν εφικτά χωρίς τις εταιρίες που μας στήριξαν και είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία και τη στήριξή τους. Σε αλφαβητική σειρά ευχαριστούμε τις εταιρίες:
Agrovim, Αριστον, Bfor, Γιαννίκας, Γιαννακόπουλος (μαναβική), Γκότσης, Electrolux, Elite Hotel, ΗΛΙΣ, Ηλιόπουλος Νίκος (φωτογράφος), Ήχος και Φως, Καραμάνης, Κατσίρας κρεοπωλείο, Λυμπερόπουλος Θεόδωρος (υγραέριο), NET, Οικονομάκος αλλαντοποιία, Papadeas vinegar, Σίτος αρτοποιία, Stella Mare.
Τέλος φυσικά όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την εθελοντική εργασία των μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος που τίμησαν την εκδήλωση:
Καρούμπας Μιλτιάδης (πρόεδρος Λ.Α.Ε.), Αγραφιώτης Βασίλης, Βοναζούντα Ευανθία, Γραβάνης Βαλάντης, Παπαδόπουλος Δημήτρης, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Καλτσά Καλομοίρα, Μάρης Δημήτρης, Μπουρτζουκλής Παναγιώτης, Νίκα Έλσα, Πολίτης Θανάσης, Σάτμαρης Μιχάλης, Τσεμπερλίδης Αλκιβιάδης, Τσικριτσάκη Μαρίνα, Χαλουλάκος Παναγιώτης και Χρονόπουλος Θανάσης.
Η πόλη της Καλαμάτας αποδείχτηκε ένας υπέροχος γαστρονομικός προορισμός και η λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος δεσμεύεται για τη διοργάνωση πολλών ακόμα εκδηλώσεων.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΣΑΚΩΝΙΚΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2015

«Φεστιβάλ Μελιτζάzz» 1 έως 5 Ιουλίου στο Λεωνίδιο, με στόχο την εξωστρέφεια της γλυκιάς ΠΟΠ τσακώνικης μελιτζάνας

Το πρώτο πενθήμερο του Ιουλίου στην πρωτεύουσας της Τσακωνιάς, το Λεωνίδιο, πραγματοποιήθηκε για 10η χρονιά το «φεστιβάλ Μελιτζάzz», που διοργανώνει ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα.

Το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη της ομορφιάς και της ιδιαιτερότητας του Λεωνιδίου και της Τσακωνιάς, με την ακόμα ζωντανή αρχαία δωρική και ελληνική παράδοση, την τσακώνικη διάλεκτο, τον χορό και το τραγούδι και βέβαια την εξωστρέφεια της τσακώνικης μελιτζάνας.

Καλλιτέχνες και βραβευμένοι chef μετέφεραν την ατμόσφαιρα των τόπων τους, συνεισφέροντας στη γιορτή με μουσική, χορό, πολιτισμό και γεύσεις με πολύ ιδιαίτερη jazz αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο η τσακώνικη μελιτζάνα, είτε μαγειρεμένη, είτε ως γλυκό, στο μοναδικό μουσικογαστρονομικό φεστιβάλ.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος συμμετείχε σε αυτή την πολύ μεγάλη εκδήλωση με την πρωτοβουλία των γραφείων της περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο επίτιμος πρόεδρος κύριος Τόλης συντόνισε τις γαστρονομικές παρουσιάσεις μαζί με την πολύτιμη βοήθεια του μέλους Ηλία Κόκορη.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν δημοσιογράφοι από τον χώρο των τοπικών και εθνικών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και εκπρόσωποι των τοπικών Φορέων.

 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕΛΩΝ

Ανανεώνουμε το μητρώο μελών μας στο site της Λέσχης. Παρακαλούμε στείλτε μας με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. οποιαδήποτε αλλαγή στα στοιχεία σας, έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015.

 

ΓΙΟΡΤΗ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και με πρωτοβουλία του τοπικού γραφείου Ηλείας, πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2015 η γιορτή φράουλας στη Νέα Μανωλαδα Ηλείας.
Στη γιορτή οι τοπικές αρχές του Νομού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος παρόντες ήταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Καραμπίνης Δημήτριος, ο υπεύθυνος του γραφείου Αρκαδιας Θεοδωροπουλος Θεόδωρος, οι υπεύθυνοι του γραφείου Ηλείας El Shanawany Alla El Din και Παναγιωτακοπουλος Ιωάννης, το επίλεκτο μέλος μας Ναβροζιδης Γιώργος και μια ομάδα από το ξενοδοχείο Aldemar Resort Olympian Village που αποτελείτο από τους: Κονδυλια Τσιωρου , Κλοκιτη Ιωαννα , Παναγιώτης Ναουμ , Σωτήρης Αρμενινης , Δέσποινα Σκουφη , Άγγελος Πλαστουργος. Το ΔΣ της Λέσχης θα ήθελε να εκφράσει τα αθερμά του συγχαρητήρια για την επιτυχημένη δράση.

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, θα ήθελαν να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον κύριο Τσαπάτο, για το χαμό της συζύγου του. 

 

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ BENELUX

Συμμετοχή με ελληνικό περίπτερο γαστρονομικής προβολής της Ελλάδας σε εκδήλωση του Δήμου Ixelles Βρυξελλών, στο προαύλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (23.6.2015)

Στις 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο ("Esplanade") του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με πρωτοβουλία του κεντρικού Δήμου Ixelles των Βρυξελλών, εκδήλωση γαστρονομικής, πολιτιστικής και τουριστικής προβολής των 28 κρατών μελών της Ε.Ε., με τίτλο "Les 28 dans votre assiette". Η εκδήλωση υλοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενης επιτυχημένης αντίστοιχης εκδήλωσης το έτος 2010, και διάρκεσε από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα, συγκεντρώνοντας αρκετές χιλιάδες επισκεπτών, τόσο υπαλλήλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλων ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, όσο και περαστικών που σταμάτησαν για να απολαύσουν γεύσεις από τις συμμετέχουσες χώρες και να συλλέξουν πληροφοριακό και τουριστικό υλικό. Τα εγκαίνια της εκδήλωσης τίμησε με την παρουσία της η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Mairead Mc Guiness.
Το Γραφείο μας, όταν ο Δήμος Ixelles μας γνωστοποίησε την πρόθεσή του να διοργανώσει την εκδήλωση, τον περασμένο Απρίλιο, ζήτησε την συνδρομή του εκ των εδώ εκπροσώπων της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και ιδιοκτήτη γνωστού ποιοτικού ελληνικού εστιατορίου των Βρυξελλών, κ. Μανώλη Μακρυγιαννάκη, ο οποίος, μαζί με την ομάδα του, αλλά και με την συνεργασία γνωστού εδώ εισαγωγικού οίκου ελληνικών κρασιών, καθώς και Έλληνα ζυθοποιού που δραστηριοποιείται και στο Βέλγιο, κάλυψε απολύτως επιτυχημένα την εκδήλωση, προετοιμάζοντας και προσφέροντας στους επισκέπτες του περιπτέρου μας εξαιρετικά γευστικά ελληνικά εδέσματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην κρητική γαστρονομία. Εάν κρίνουμε από τον εκπληκτικό –σε σύγκριση με τα υπόλοιπα περίπτερα- όγκο επισκεπτών που ήταν συγκεντρωμένοι στον χώρο μπροστά από το ελληνικό περίπτερο καθ' όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, η παρουσία και η εργασία του Έλληνα Chef κάλυψε με απόλυτη ευστοχία το κομμάτι της γαστρονομικής προβολής της χώρας μας στην καρδιά των Βρυξελλών.
Σημειώνουμε επίσης ότι ο υπογράφων διέθεσε πληροφοριακό υλικό, τουριστικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο του διέθεσε το εδρεύον στο Άμστερνταμ Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών, το οποίο συνέλεξαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι επισκέπτες του περιπτέρου μας (ιδιαίτερο ενδιαφέρον εντοπίσαμε σε έντυπα γαστρονομικής προβολής Κρήτης και νησιών Βορείου Αιγαίου, καθώς και τουριστικής προβολής Αθήνας / Αττικής, Κέρκυρας και Μαγνησίας).

Συμπερασματικά, θεωρούμε ότι η εν λόγω δράση, έστω και μεσαίας εμβέλειας, αποτέλεσε επιτυχή ενέργεια προβολής της ελληνικής γαστρονομίας και του τουρισμού σε ένα αρκετά ευρύ βελγικό αλλά και διεθνές κοινό, στο κέντρο των Βρυξελλών και στην καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμών.

Ο Προϊστάμενος

Παντελής Γκάσιος
Σύμβουλος ΟΕΥ Α'

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Φωτιάδη για τον απροσδόκητο χαμό του γιου του, 

 

1Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

1Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

by Chef's Club of Greece

ELITE CITY RESORT 22 & 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015
• 10:00 Καλωσόρισμα
• 10:00 – 12:00 Σεμινάριο: «Εστιατορικές παρασκευές ζαχαροπλαστικής με κρέμες πατισιέ σε βάσεις μπισκουί, κραμπλ και φινανσιέ»
• 12:00 – 14:00 Θερμαινόμενο μπλέντερ – καθημερινές λύσεις και μοντέρνες τεχνικές
• 16:00 – 17:15 «Εισαγωγή στη γευσιγνωσία οίνων», από την οινολόγο γευσιγνώστρια κα. Δαβλέρη Ιωάννα
• 17:30 – 19:00 Μαγειρεύουμε με παραδοσιακά Μεσσηνιακά προϊόντα
• 19:30 Απονομή ευχαριστηρίων σε χορηγούς
• 20:00 Παρουσίαση δράσεων γραφείου Μεσσηνίας
• 20:30- .... Φιλανθρωπική Βραδιά με μενού δημιουργημένο από τα μέλη της εθνικής ομάδας γαστρονομίας - τιμή/άτομο: 12 ευρώ
Ορεκτικό - Τραγανά φύλλα αρωματικών, σύγκλινο Μάνης, ποπ κορν από κινοα και σφαίρες φράουλας στον ορό τους
Κυρίως Πιάτο Φιλέτο κοτόπουλου σε αφρό πορτοκαλιού, baby λαχανικά και τραγανή πατάτα σε λάδι μυρωδικών
Γλυκό Μιλφέιγ πορτοκαλιού με τραγανό φύλλο κρούστας και παγωτό ελιάς
Κρασί Λευκό – Chardonnay κτήματος Γκότση
Κρασί ροζέ – Αυλός κτήματος Γκότση

 

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015
• 10-11:30 Τεχνικές sous vide από το Α έως το Ω
• 12:00 – 13:30 Ομιλία από τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Παρουσίαση του εγχειρήματος GReat Kouzina και των γραφείων της λέσχης στην Ελλάδα και στον κόσμο
• 13:30 – 14:00 Τελετή υπογραφής συνεργασίας με εταιρίες στην Καλαμάτα
• 14:00-14:30 Ευχαριστήρια δώρα σε καλεσμένους
• 17:00 – 18:30 Σεμινάριο «Διακόσμηση γλυκών εστιατορίου»
• 20:30 – Αποχαιρετιστήρια βραδιά και απόδοση σε φιλανθρωπικό ίδρυμα στο Street Pasta


ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΕΙΠΝΑ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ 2108251401 και 6944508117 ΡΕΠΠΑ ΕΛΕΝΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

elite        electrolux     SOS GR

 

 

 

 

 
Σελίδα 8 από 30

emag

facebook-icon

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα και τις ανακοινώσεις της λέσχης μας

Chef’s Club Members – Privilege Card

Δείτε περισσότερα