Chefs Club

YOU ARE HERE: Home ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ


Νεα της λέσχης

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Λόγω έναρξης τουριστικής περιόδου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε στην υποχρέωση Βεβαιώσεις των εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.
<<Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων»
ΥΑ 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007>>
Γι αυτήν την ενημέρωση ο Εξωτερικός συνεργάτης και Σύμβουλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κ. Χαλουλάκος Παναγιώτης με τους συνεργάτες του ,υπό την Αιγίδα της Λ.Α.Ε διοργανώνουν Σεμινάριο για τις με παροχή της ανάλογης βεβαίωσης από τον ΕΦΕΤ .
Περισσότερες πληροφορίες στο email ή στο τηλ 6937589831 .

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ NERANXI ΣΤΗ ΧΙΜΑΡΑ ΑΛΒΑΝΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η αποστολή των μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, στη Χιμάρα, όπου συμμετείχαν στην παρουσίαση Ελληνικής Κουζίνας από μαθητές του γαστρονομικού ινστιτούτου NERANXI.
Τα μέλη μας συνεργάστηκαν με περίπου 30 σπουδαστές και παρουσίασαν Ελληνικές συνταγές με θαλασσινά.
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Neranxi για την πρόσκληση του και την άψογη συνεργασία.
Το ΔΣ θα ήθελε επίσης να εκφράσει τα συγχαρητήρια του στην αποστολή των Βοναζούντα Ευανθία, Γραβάνης Βαλάντης, Κατσαρός Ευάγγελος, Μελιδώνης Παναγιώτης, Τάσης Κωνσταντίνος, για την αποδοτική εκπαιδευτική συνεργασία τους με τους σπουδαστές και για την επαγγελματική τους συμπεριφορά.
Και εις ανώτερα!

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ NERANXI ΣΤΗ ΧΙΜΑΡΑ ΑΛΒΑΝΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η αποστολή των μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, στη Χιμάρα, όπου συμμετείχαν στην παρουσίαση Ελληνικής Κουζίνας από μαθητές του γαστρονομικού ινστιτούτου NERANXI.
Τα μέλη μας συνεργάστηκαν με περίπου 30 σπουδαστές και παρουσίασαν Ελληνικές συνταγές με θαλασσινά.
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Neranxi για την πρόσκληση του και την άψογη συνεργασία.
Το ΔΣ θα ήθελε επίσης να εκφράσει τα συγχαρητήρια του στην αποστολή των Βοναζούντα Ευανθία, Γραβάνης Βαλάντης, Κατσαρός Ευάγγελος, Μελιδώνης Παναγιώτης, Τάσης Κωνσταντίνος, για την αποδοτική εκπαιδευτική συνεργασία τους με τους σπουδαστές και για την επαγγελματική τους συμπεριφορά.
Και εις ανώτερα!

 

ΠΡΩΙΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΓΕΥΜΑ & ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο 2 Δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας με τίτλο «Πρωινό παιδικό γεύμα και μεσογειακή διατροφή».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο το μέλος του ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και περιφερειάρχης Πελοποννήσου κύριος Καραμπινης Δημητριος σε συνεργασία με το γραφείο της Λέσχης στο νομό Ηλείας.

Συμμετείχαν στην εκδήλωση τα μέλη Θεοθωροπουλος Θεόδωρος, Παναγιωτακοπουλος Ιωάννης, και τα μελλοντικά μέλη Κονδύλιά Τσιωρου , Σκούρας Γιώργος , Πλαστουργος Άγγελος , Αρμενίνης Σωτήρης και η διατροφολόγος Χριστακοπουλου Μαρία που είναι μέλος της ένωσης διαιτολόγων-διατροφολογων Ελλάδος.

Το ΔΣ της Λέσχης θα ήθελε να συγχαρεί θερμά τον κύριο Καραμπίνη για την πρωτοβουλία και διοργάνωση, καθώς και τα μέλη που υποστήριξαν τη δράση για τη συμμετοχή τους και την επαγγελματική συμπεριφορά τους.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

omospondia

 

Αθήνα, 16 Μαΐου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΑΕ)

Η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος διεκδίκησε και κέρδισε το 2012 - με ψήφο υποστήριξης από 85 χώρες – την πραγματοποίηση του Παγκόσμιου Συνεδρίου της WACS (World Association of Chefs Societies) στην Αθήνα το 2016.
Η νέα διοίκηση της WACS, ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ, αποφάσισε για οικονομικούς λόγους και λόγω των μικρότερων αποστάσεων, να μεταφέρει το συνέδριο στη Θεσσαλονίκη. Η επίσημη ανακοίνωση έφτασε στα γραφεία της ΟΑΕ την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015.
Η ΟΑΕ έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις της για την επιτυχία του συνεδρίου εκτός Αθηνών.
Θα σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις.

Το ΔΣ της ΟΑΕ

 

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το «Χαμόγελο του παιδιού» γιόρτασε τα 20 χρόνια δράσης του σε μία εκδήλωση στις 24, 25 και 26 Απριλίου 2015 το περίπτερο 12 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Εκεί βρισκόταν και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος με τον εκπρόσωπο της στη Βόρεια Ελλάδα, κύριο Τζαγκατζή Αθανάσιο.
Ο κύριος Τζαγκατζής μαγείρεψε με τα παιδιά και τους παρευρισκόμενους, κάνοντας τα παιδικά πρόσωπα να λάμψουν με χαμόγελα.
Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ευχαριστεί θερμά τον κύριο Τζαγκατζή για την ανθρώπινη, αλλά και επαγγελματική παρουσία του σε αυτή τη φιλανθρωπική δράση.

 

Greek Gourmet Festival in Beijing 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

07/05/2015

Greek Gourmet Festival in Beijing
Με την συνεχή υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας και του Γραφείου ΕΟΤ Κίνας, σε συνεργασία με το ξενοδοχείο πέντε αστέρων Beijing Minzu Hotel, με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνουμε την έναρξη της θεματικής προωθητικής εκδήλωσης 'Greek Gourmet Festival' (8/5 -6/6/2015), η οποία διοργανώνεται από τον ταξιδιωτικό όμιλο Beijing Bloom International Travel Service.
Για την εν λόγω προωθητική καμπάνια, η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα, έχει προσκληθεί ο Έλληνας Σεφ Άμαντος Χρήστος, ο οποίος κα αναλάβει τη δημιουργία Ελληνικού μενού.
Κάθε μια από τις τέσσερις εβδομάδες κα είναι αφιερωμένη σε διαφορετική θεματική ενότητα, Γαστρονομία, Τουρισμός, Πολιτισμός, Ολυμπιάδα, με παράλληλες εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, διαγωνισμούς και δώρα.

 

Μεγάλη γιορτή ρουμελιώτικης κουζίνας στο Γαλαξίδι υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

07 Μαΐου 2015

Μεγάλη γιορτή ρουμελιώτικης κουζίνας στο Γαλαξίδι υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Ο υπεύθυνος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Φθιώτιδας και Βοιωτίας κύριος Μπαϊράμης Λευτέρης, καθηγητής του ΟΤΕΚ Γαλαξιδίου, βοήθησε στη διοργάνωση της δράσης, θέτοντάς την υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση τοπικών εδεσμάτων από τους σπουδαστές της σχολής και τοπικών προϊόντων από ντόπιους παραγωγούς. Επιπρόσθετα εντυπωσίασε ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε από ντόπιους ερασιτέχνες λάτρεις της μαγειρικής τέχνης, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες: πίτες, κρεατικά, θαλασσινά και γλυκά.
Την εκδήλωση στήριξαν τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος:
Κριτική επιτροπή των διαγωνισμών:
Βοναζούντα Εύα (πιστοποιημένη κριτής της WACS), Γραβάνης Βαλάντης (πιστοποιημένος κριτής της WACS), Συκολογιαννάκης Μάνος (πιστοποιημένος κριτής της WACS)
Με τη βοήθεια των συναδέλφων τους:
Βλάχος Θεόδωρος, Καμανάς Κωνσταντίνος, Χαλουλάκος Παναγιώτης, Χατζής Αλέξανδρος
Παρουσίαση εκθεμάτων καραμέλας από τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας:
Αγραφιώτης Βασίλης, Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος, Κασκούτας Αλέξανδρος
Η young chef Τσικριτσάκη Μαρίνα και ο Χαλουλάκος Παναγιώτης
Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος συγχαίρει την αποστολή για την επαγγελματική τους παρουσία και την άψογη εμφάνιση.

 

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ Ν. ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ GLOBAL PASTRY CHEF

Αθήνα, 21/04/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ Ν. ΕΥΡΩΠΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ GLOBAL PASTRY CHEF

20150418 210251

Η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος, συμμετείχε στους ημιτελικούς Ν. Ευρώπης για τον παγκόσμιο διαγωνισμό Global Chef και Global Pastry Chef που πραγματοποιήθηκαν στο Sarajevo 16-18 Απριλίου 2015.

Η αποστολή αποτελείτο από τους διαγωνιζόμενους Αγραφιώτης Βασίλης (χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής-μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος), Τσεμπερλίδης Αλκιβιάδης (έπαινος στο διαγωνισμό μαγειρικής-μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος), τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων κ. Καρούμπα Μιλτιάδη, τα μέλη του ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κυρίους Ζησόπουλος Αναστάσιος, Πρωτοψάλτης Αναστάσιος, Καρπάτος Παύλος, τον πιστοποιημένο κριτή της WACS κύριο Τόλη Αναστάσιο, ο οποίος συμμετείχε ανάμεσα στους κριτές της κριτικής επιτροπής και τη manager της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας κυρία Ρέππα Έλενα.

Ο νικητής του διαγωνισμού ex. Pastry chef Αγραφιώτης Βασίλης, θα εκπροσωπήσει τη Νότια Ευρώπη στον παγκόσμιο διαγωνισμό για τον Global Pastry Chef το 2016.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή το χορηγό των διαγωνιζομένων ELECTROLUX Ελλάδος και τον Country Manager της Electrolux Professional για την εμπιστοσύνη και συμπαράσταση που έδειξαν στην Ελληνική συμμετοχή.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία Avenue 93 για την ευγενική χορηγία των διαγωνιστικών στολών της αποστολής.

 

 

 

GLOBAL CHEF & GLOBAL PASTRY CHEF ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

GLOBAL CHEF CHALLENGEimage

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, θέλει να ευχηθεί καλή επιτυχία στους Αγραφιώτη Βασίλη και Τσεμπερλίδη Αλκιβιάδη, που εκπροσωπούν την Ελλάδα στους ημιτελικούς Νοτίου Ευρώπης του Παγκόσμιου διαγωνισμού Global Chef (συμμετέχει ο Τσεμπερλίδης Αλκιβιάδης στις 17/04/2014) και Global Pastry Chef (συμμετέχει ο Αγραφιώτης Βασίλης στις 18/04/2014), που θα πραγματοποιηθεί στο Sarajevo. Ο νικητής σε κάθε κατηγορία θα συμμετέχει στους τελικούς που θα γίνουν το 2016. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά τον κύριο Πάρτσο και την Electrolux Ελλάδος, για την ευγενική τους υποστήριξη.

 

ΠΑΣΧΑ 2015 - ΕΥΧΕΣ

easter 2015 - Αντίγραφο

 

Τα γραφεία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα παραμείνουν κλειστά από 9 έως και 13 Απριλίου.

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ACTA 02/04/2015

ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ EXECUTIVE CHEF ,EXECUTIVE PASTRY CHEF, COOK CHEF, PASTRY CHEF KAI COMMIS CHEF
THN ΠΕΜΠΤΗ 02/04/2015


Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στις 16.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί κύκλος εξετάσεων για πιστοποίηση του τίτλου του :
«Πιστοποιημένος Αρχιμάγειρας» - "Certified Executive Chef (CEC)".
«Πιστοποιημένος Αρχιζαχαροπλάστης » - "Certified Executive Pastry Chef (CEPC)".
«Πιστοποιημένος Μάγειρας Certified Cook Chef (CCC)» (Μόνο θεωρία)
«Πιστοποιημένος Ζαχαροπλάστης» - Certified Pastry Chef – CPC (Μόνο θεωρία)
«Πιστοποιημένος βοηθός μάγειρα» - Certified Commis Chef - CCCh
Στο Πανελλήνιο Κέντρο Γαστρονομίας επί της Λ. Βουλιαγμένης 171 Δάφνη .


Παρακαλούμε όπως αποστείλατε αίτηση για την συμμετοχή σας (μπορείτε να τις βρείτε στο site μας http://www.chefclub.gr/images/stories/files/poistopoiisis/AITISI_YPOPSIFIOU_GIA_TI_SYMMETOXI_STIS_EKSETASIS_PISTOPOIISIS_TIS_ACTA__3.pdf) με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. έως τις 27/03/2015. Για περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία της Λέσχης 2108251401 (ωράριο λειτουργίας 09:00-17:00).

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ YOUNG CHEFS

Παρασκευή 20/02/2015 στις 16:00 προγραμματισμένη συνάντηση των young chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, για την οργάνωση των δράσεών μέσα στη WACS και δημιουργία ομάδας.

 

GREEK NATIONAL GASTRONOMY TEAM

ΟΜΑΔΑ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

 

GREEK NATIONAL GASTRONOMY TEAM – ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από πρωτοβουλία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος προέκυψαν τα πρώτα μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας. Οι διαγωνισμοί ένταξης πραγματοποιήθηκαν στην έκθεση Food Expo 2015 στο περίπτερο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Οι διαγωνιζόμενοι κρίθηκαν από πιστοποιημένους κριτές της WACS. Για το σκοπό αυτό η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος είχε καλέσει τους κυρίους Δαμιανού Γεώργιο και Χαραλάμπους Παναγιώτη από την Κύπρο, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, μεταδίδοντας την πολυετή τους εμπειρία.
Θα γίνουν επιπρόσθετοι διαγωνισμοί για την ένταξη και άλλων μελών τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015.
Η Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας, απαρτίζεται από τους: Αγραφιώτης Βασίλης (pastry chef), Άννινος Πολύκαρπος (young chef), Γλύκας Μάριος (chef), Γραβάνης Χρυσοβαλάντης (chef), Γραμματικόπουλος Γιώργος (chef), Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος (pastry chef), Κασκούτας Αλέξανδρος (young chef), Κοκκινίδης Παναγιώτης (pastry chef), Κοσμά Ειρήνη (young chef), Νικόλα Ηλία (young pastry chef), Παναγιωτόπουλος Νίκος (young chef), Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος (pastry chef), Ρέππα Έλενα (team manager), Συντυχάκης Αρτέμιος (chef), Τσαμπακούρης Νικόλαος (chef), Τσεμπερλίδης Αλκιβιάδης (chef), Ψωμόπουλος Σταύρος (chef).
Στόχος της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας είναι η γαστρονομική εκπροσώπηση σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις.

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΑΡΧΕΣΤΡΑΤΟΣ CHEFS CLUB

kariera

 
Σελίδα 9 από 30

emag

facebook-icon

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα και τις ανακοινώσεις της λέσχης μας

Chef’s Club Members – Privilege Card

Δείτε περισσότερα