Chefs Club

YOU ARE HERE: Home ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ


Νεα της λέσχης

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών, με σκοπό τον προγραμματισμό των δράσεων μας στην έκθεση HORECA 2016.

Ατζέντα Θεμάτων:

  • Ενημέρωση για την έκθεση HORECA, προγραμματισμός δράσεων και δημιουργία ομάδων δράσεως
  • Ενημέρωση πεπραγμένων WACS
  • Παρουσίαση αποτελεσμάτων επιτροπής αξιολόγησης νέων μελών προς έγκριση γενικής συνέλευσης
  • Νέα επίσημη μπλούζα μελών 
  • Ανοιχτή ατζέντα 

 

Με εκτίμηση, 

Το ΔΣ 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΝΑΚΑΣ

 G3I4360

 

Ο χρυσός χορηγός της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, εταιρεία KANAKAS έκανε παρουσίαση των 5 ειδών ρυζιού που εμπορεύεται, στο χώρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Το μενού επιμελήθηκε ο Chef Τερεζίου Στέλιος και ο pastry chef Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος (μέλη της Εθνικής Ομάδας). Για την πραγματοποίηση της παρουσίασης και την ανάδειξη των 5 ειδών ρυζιού πραγματοποίησε ένα 5 course menu μέσα από το οποίο μπόρεσε να αναδείξει τις ξεχωριστές ιδιότητες, μαγειρικές απαιτήσεις και αρώματα.
Το μενού που παρουσιάστηκε ήταν:
Welcome - μπρουσκέτες με πάστα μαύρης ελιάς, παντζαριού με φύλλα baby ρόκας, τομάτα με τριμμένη φέτα και ρίγανη
Ριζότο με μανιτάρια, κρόκο Κοζάνης, emulsion μαϊντανού και άγριου σκόρδου – Ρύζι KANAKAS ΚΑΡΟΛΙΝΑ
Κοτόσουπα με παρφέ συκωτιού κοτόπουλου – Ρύζι KANAKAS ΝΥΧΑΚΙ
Nasi Goreng με αφρό τηγανιτού αβγού – ρύζι KANAKAS ΚΑΣΤΑΝΟ
Κοτόπουλο με ρολό κολοκυθιού ρυζιού, κουλί πιπεριάς Φλωρίνης, σαλάτα με βινεγκρέτ κοτόπουλου – ρύζι KANAKAS ΜΠΟΝΕΤ
Ρυζόγαλο καπνιστό σε ξύλο μηλιάς , πουρέ μήλου Smith, κρέμα καραμέλας και βράχους πορτοκαλιού
Για την πραγματοποίηση της παρουσίασης συμμετείχαν μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας Αγραφιώτης Βασίλης, Ζάχαρης Μιχάλης, Καφαλούκος Βασίλης, Λούτσης Γιάννης, Τσαμπακούρης Νίκος οι young chefs Γραμμόζη Τασούλα, Κασκούτας Αλέξανδρος, Κατσιμπράκης Αλέξανδρος και Παπαδόπουλος Στράτος.
Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία τους σπουδαστές του τμήματος School of Hospitality and Tourism του Mediterranean College για την άψογη συνεργασία με την Εθνική Ομάδα.
Επίσης ευχαριστούμε το φωτογράφο της εταιρείας ΚΑΝΑΚΑΣ κύριο Τάγκα Κώστα για το φωτογραφικό υλικό

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ WACS PASTRY JUDGES

Σεμινάριο κριτών ζαχαροπλαστικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας – WACS PASTRY JUDGES - πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος τη Τετάρτη 16/12/2015. Το σεμινάριο έγινε από τον πιστοποιημένο κριτή και μοναδικό εξουσιοδοτημένο εκπαιδευτή της WACS κύριο Gilles Renusson, president Club Coupe Du Monde USA.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος και προπονητής της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας κύριος Ζησσόπουλος Αναστάσιος, ο επί σειρά ετών πιστοποιημένος κριτής του παγκόσμιου διαγωνισμού Coupe du Monde κύριος Παππάς Γιάννης και το τακτικό μέλος pastry chef Πρίφτης Γιάννης. Είχαμε επίσης την τιμή να παρακολουθήσει το σεμινάριο ο πιστοποιημένος κριτής από τη Σουηδία pastry chef Magnus Johansson.
Επίσης, μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας θεώρησαν υποχρέωση τους να μάθουν τους κανονισμούς βάση των οποίων θα κριθούν στους παγκόσμιους διαγωνισμούς που θα συμμετέχουν και ως εκ τούτου παρακολούθησαν το σεμινάριο οι κύριοι Αγραφιώτης Βασίλης (pastry chef), Άμαντος Χρήστος (chef), Γραβάνης Βαλάντης (chef), Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος (pastry chef), Κατσίγιαννης Γεωργιος (chef), Κοκκινίδης Παναγιώτης (pastry chef), Παπαδόπουλος Κώστας (pastry chef), Ρέππα Έλενα (team manager), Τερεζίου Στυλιανός (chef) και Τσεμπερλίδης Άλκης ( chef).
Οι young chef Της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κυρία Τσικριτάσκη Μαρίνα (μέλος του ΔΣ των young chefs) και Κάτσενου Ουρανία έδωσαν το παρόν, μαγειρεύοντας για το branch, coffee break, lunch και 2nd coffee break υπό την εποπτεία του γραμματέα του ΔΣ κυρίου Μαργαρίτη Βασίλη.

 

ALAIN DUCASSE EDUCATION SEMINAR

AD EDU DEF

3, 4 & 5 Φεβρουαρίου 2016
Best of Alain Ducasse – French

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος από τον διακεκριμένο chef instructor του ιδρύματος Alain Ducasse Education, Mark GUILLAIN-WILLIAMS

4 - About your Chef  M. WILLIAMS UK 001

Το σεμινάριο επικεντρώνεται σε:
Πιάτα από τα εστιατόρια Alain Ducasse στη Γαλλία
Εξειδικευμένες τεχνικές για προετοιμασία, set up, μαγείρεμα και αναγέννηση προϊόντων
Βελτιστοποίηση της χρήσης κάθε προϊόντος με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και της γεύσης, αλλά και τη μείωση του κόστους
Χρήση τοπικών προϊόντων

Πρόγραμμα:
3 Φεβρουαρίου – 10:00 – 18:00 – Λαχανικά και Δημητριακά
4 Φεβρουαρίου - 10:00 – 18:00 - Ψάρια, θαλασσινά, μαλάκια
5 Φεβρουαρίου - 10:00 – 18:00 - Πουλερικά και κρέας

Το σεμινάριο θα γίνει στα αγγλικά, παρουσία διερμηνέα. Θα δοθούν συνταγές και βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Τιμή σεμιναρίου:
• Για το κοινό: 400 ευρώ
• Για τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος: 350 ευρώ
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 60 άτομα.
Θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας . Για να κάνετε κράτηση θέσεως καλέστε στη γραμματεία στο 2108251401. Η θέση θεωρείται κρατημένη εφόσον έχει προπληρωθεί, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ALPHA BANK, ΙΒΑΝ: GR35 0140 1130 1130 0232 0002925 και αιτιολογία κατάθεσης «ADE ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ» και στη συνέχεια ενημέρωση στη γραμματεία στο 2108251401.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Λ. Βουλιαγμένης 171, Δάφνη (200 μέτρα από τη στάση του μετρό Άγιος Ιωάννης).

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ στην κουζινα του μικρου παλατιου Park Schönfeld

Τα μέλη του παραρτήματος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας στη Γερμανία επισκέπτες στην κουζίνα του μικρού παλατιού Park Schönfeld

Στο εστιατόριο του Eduard Jaisler και της Sabrina Schoregge απολαμβάνουν οι επισκέπτες μια ελληνική κουζίνα σε υψηλότατο επίπεδο: πεντανόστιμο χταπόδι με φάβα, μια εκλεκτή κρέμα από φακές Σαντορίνης και μαλακότατο ροζέ καρέ αρνιόυ με τραχανά, ένa σε γάλα ζιμωμένο σιτιρό, λειώνωντας σαν ριζότο, έδιξαν τίς λεπτές πτυχές μίας υψηλότατης κουζίνας, από την οπόια πολλοί επισκέπτες ταξιδιότες σιχνά γνωριζόυν μόνο τον γύρο και τον μουσακά.

Για την ίδέα μιας ελληνικής βραδιάς ο σεφ Jaisler δεν ταξίδεψε στην Ελλάδα, αλλά έκανα απλά μια μικρή εκδρομή προς το βορρά. Λίγο πολύ κατέληξε συμπτωματικά στο εστιατόριο Vassilion, το οποίο βρίσκεται στο Groß-Ellershausen κοντά του Göttingen, εκεί που ο σεφ Vassilios Gavriilidis προσφέρει μία φιλόδοξη ελληνική κουζίνα.

Οι δύο συνάδελφοι κάθησανε πολύ ώρα μαζί και κατανοήθηκαν αμέσως.
Κατέληξαν λοιπόν στην „ουζοιδέα" να γυρίζουν μαζί τον μεγάλο ελληνικό γκουρμέ τροχό στο εστιατόριο του σεφ Jaisler στο Kassel. Ο Gavriilidis, ο οποίος είναι διοικητικό στέλεχος του γερμανικού παραρτήματος του Hellenic Chef's Association, κάλεσε αμέσως την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του παρατήματος της λέσχης, Evagelia Karkabitsa, από την Lampertheim για να σταθούν μαζί στην κουζίνα.
Ο Dimitrios Kitzu από την κάβα Schluckspecht, ο ιδικός στο Kassel σε ότι αφορά ποιοτικές ελληνικές σταγόνες κρασιού, χάρικε για την ευκαιρία να παρουσιάσει τα κρασιά του στα πλαίσια ένως τέτοιου φιλόδοξου μενού.
Μετά από ένα μαγικά γλυκότατο μουσκάτ Σάμος κρασί ήχαν όλοι την ίδια γνώμη: τέτοια συναδελφικά μαγειρικά φεστιβάλ τα οποία έιναι πέρα από το άκρο του πιάτου του κάθε σεφ χωριστά [ άλλος ορίζοντας] θα μπορούσαν να συμβαίνουν πολύ συχνότερα.

Axel Schwarz
Μετάφραση Vassilios Gavriilidis /Gesa Singer

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ LA COSTENA
Αγαπητά μέλη,
Σας προσκαλούμε τη Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00-20:00 σε παρουσίαση της εταιρείας La Costena στα γραφεία μας Λ. Βουλιαγμένης 171, Δάφνη (πλησίον της στάσης του μετρό Άγιος Ιωάννης).
Η εταιρεία La Costena, η πρώτη εταιρεία στο είδος της (και 100% μεξικάνικη), προσφέρει –από το 2004 και στη χώρα μας-μια ολοκληρωμένη σειρά,
από αυθεντικά παραδοσιακά μεξικάνικα προϊόντα, για καταναλωτική και επαγγελματική χρήση.
Την παρουσίαση θα κάνει ο executive chef Μπακοδήμος Θωμάς, ο οποίος θα παρουσιάσει αυθεντικές Μεξικάνικες συνταγές και Mexican Street Food.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Σας περιμένουμε!

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, μέσα από το γραφείο Μεσσηνίας, συμμετείχε με δύο παρουσιάσεις στο 3ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας.
• Βασικές αρχές χρήσεις θερμαινόμενου μπλέντερ για μάγειρες και ζαχαροπλάστες
• Δημιουργίες με ξηρό πάγο και υγρό άζωτο
Το σεμινάριο «Βασικές αρχές χρήσεις θερμαινόμενου μπλέντερ για μάγειρες και ζαχαροπλάστες» πραγματοποιήθηκε από τον executive chef και εκπρόσωπο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στη Μεσσηνία κύριο Μαύρο Γεώργιο και χορηγός του σεμιναρίου ήταν ο χρυσός χορηγός της Λεσχης, η εταιρεία KARAMANIS .
Το σεμινάριο «Δημιουργίες με ξηρό πάγο και υγρό άζωτο» πραγματοποιήθηκε από τον executive chef και μέλος της Έθνικής Ομάδας Γαστρονομίας κύριο Ψωμόπουλο Σταύρο με χορηγό προϊόντων την εταιρεία DIC .
Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, θα ήθελε να συγχαρεί τους δύο Chef για την άψογη παρουσίαση σε θέματα χρήσης μοντέρνων τεχνικών στην κουζίνα, καθώς επίσης και τα μέλη της Λέσχης κυρίους Στέλιο Μπαρμπέα και Θανάση Χρονόπουλο για την υποστήριξη της εκδήλωσης.

 

ΑΤΖΕΝΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 9 ΔΕΚ 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2015
ΑΤΖΕΝΤΑ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Ενημέρωση πεπραγμένων
2. Συνέδριο WACS 2016
3. Παρουσίαση Διοικητικού Συμβουλίου Young Chefs
4. Παρουσίαση Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας
5. Οικονομικός απολογισμός
6. Έκθεση HORECA
7. Έκθεση Food Expo
8. Περιφέρειες, παρουσίαση δράσεων, ανάλυση προβλημάτων ανά περιφέρεια
9. Σεμινάρια Λέσχης
10. Ανοιχτή ατζέντα

 

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αξιότιμα μέλη, 

λόγω της γενικής απεργίας που υπάρχει την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε όλα τα μέλη που έρχονται εκτός Αθηνών, η προγραμματισμένη Γενική μας συνέλευση, επαναπρογραμματίζεται για Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στις 16:00.

 

Με εκτίμηση, 

το Δ.Σ.

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣ YOUNG CHEFS

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές των Young Chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Το πενταμελές συμβούλιο που προέκυψε αποτελείται αλφαβητικά από τους Κασκούτας Αλέξανδρος, Παναγιωτόπουλος Νίκος, Παναγιώτου Περικλής, Τσικριτσάκη Μαρίνα και Τσίμπας Δημήτρης. Οι εκλογές έγιναν παρουσία του ορισμένου μέλους του ΔΣ και υπεύθυνου των Young Chefs κύριο Κουρούπη Αγάλου Νίκο, παρουσία του γραμματέα του ΔΣ κυρίου Μαργαρίτη και με πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής των "δάσκαλο" κύριο Κυπραίο. Ο πρόεδρος της Λέσχης κύριος Καρούμπας, παρευρέθηκε κατά την καταμέτρηση των ψήφων και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νεοσύστατο συμβούλιο.

 

GOURMET CLUB SEMINARS A ΚΥΚΛΟΣ

hat

A ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015
1. ΔΕΥΤΕΡΑ 7 & ΤΡΙΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 – 15:00 – 19:00
ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Εισηγητής:
Μπακοδήμος Θωμάς - Ex. Chef, απόφοιτος του ΤΕΕ διατροφής και διαιτολογίας με ειδικότητα τις εφαρμογές διαιτητικής κλινικής μαγειρικής. Εργάζεται ως chef τα τελευταία 20 χρόνια με ειδίκευση στην κλινική κουζίνα, την υγιεινή διατροφή με βάση την μεσογειακή πυραμίδα τροφίμων σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία. Μεγάλη του αγάπη η Μεξικάνικη κουζίνα στην οποία εξειδικεύτηκε μέσα από τα ταξίδια του και εξειδικευμένα σεμινάρια.

ΜΠΑΚΟΔΗΜΟΣ

 

Θεματολογία:
Πρώτη μέρα: Παραδοσιακή Μεξικάνικη κουζίνα
Δεύτερη μέρα: Mexican Street Food
Τιμή σεμιναρίου:
• Για το κοινό: 40 ευρώ
• Για τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος: 30 ευρώ
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 40 άτομα.
Θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας . Η θέση θεωρείται κρατημένη εφόσον έχει προπληρωθεί, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ALPHA BANK, ΙΒΑΝ: GR35 0140 1130 1130 0232 0002925 και αιτιολογία κατάθεσης «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ» και στη συνέχεια ενημέρωση στη γραμματεία στο 2108251401.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της Λέσχης στο 2108251401 καθημερινά 09:00-17:00.
Χορηγός του σεμιναρίου:

αρχείο λήψης

2.       ΠΕΜΠΤΗ 10 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 – 12:00 – 16:30

SUSHI

DESEPEDA JOSEPHINE:  H Josephine γεννήθηκε στις Φιλιππίνες, από όπου και πήρε τις πρώτες της γευστικές επιρροές στα Ασιατικά αρώματα, συνταγές και φιλοσοφία. Ερχόμενη στην Ελλάδα, σπούδασε τη μαγειρική τέχνη και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Ασιατική κουζίνα. Επί σειρά ετών παραδίδει ομαδικά και ατομικά σεμινάρια Ασιατικής Κουζίνας. Είναι κάτοχος του χρυσού μεταλλίου του Φιλιππινέζικου Master Chef.

JOSEPHINA

 

Θεματολογία:

Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου οι παρευρισκόμενοι θα παρακολουθήσουν και θα δοκιμάσουν τις βασικές τεχνικές sushi  (Sushi Rice, Seasoning for sushi rice, Things we need for sushi, Different kinds of rolling, Sashimi, Nigiri, Gankun, Uramaki – Inside out – (ISO). Τη δεύτερη μέρα το σεμινάριο θα είναι hands on και όλοι οι παρευρισκόμενοι θα φτιάξουν τα διάφορα είδη υπό την επίβλεψη της κυρίας Desepeda και της ομάδας της.

Τιμή σεμιναρίου:

·         Για το κοινό: 80 ευρώ

·         Για τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος: 60 ευρώ

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 40 άτομα.

Θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας . Η θέση θεωρείται κρατημένη εφόσον έχει προπληρωθεί, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ALPHA BANK, ΙΒΑΝ: GR35 0140 1130 1130 0232 0002925 και αιτιολογία κατάθεσης «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ» και στη συνέχεια ενημέρωση στη γραμματεία στο 2108251401.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της Λέσχης στο 2108251401 καθημερινά 09:00-17:00.

 

2.   ΔΕΥΤΕΡΑ 14 & ΤΡΙΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 - 12:00-18:00

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Εισηγητής:

Francesco Boccia – Μέλος της χρυσής ομάδας του διαγωνισμού Coupe du Monde de la Patisserie 2015, με εξειδίκευση στη σοκολάτα

FRANCESCO BOCCIA

Francesco Boccia biography

Θεματολογία:

Step by step δημιουργία εκθέματος σοκολάτας για ζαχαροπλαστεία, εταιρείες, αλλά και διαγωνισμούς. Νέες τεχνικές στη διακόσμηση σοκολάτας.

Τιμή σεμιναρίου:

  • Για το κοινό: 200 ευρώ
  • Για τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος: 150 ευρώ

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 50 άτομα.

Θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας . Η θέση θεωρείται κρατημένη εφόσον έχει προπληρωθεί, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ALPHA BANK, ΙΒΑΝ: GR35 0140 1130 1130 0232 0002925 και αιτιολογία κατάθεσης «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ» και στη συνέχεια ενημέρωση στη γραμματεία στο 2108251401.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της Λέσχης στο 2108251401 καθημερινά 09:00-17:00. 

 

4.ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 (ALL DAY SEMINAR)

WACS PASTRY JUDGES SEMINAR

 

Εισηγητής: Mr Gilles Renusson

 

Πιστοποιημένο σεμινάριο για δημιουργία κριτών ζαχαροπλαστικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WACS

 

Τιμή σεμιναρίου: 300 ευρώ

 

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα.

 

Θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας . Η θέση θεωρείται κρατημένη εφόσον έχει προπληρωθεί, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ALPHA BANK, ΙΒΑΝ: GR35 0140 1130 1130 0232 0002925 και αιτιολογία κατάθεσης «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ» και στη συνέχεια ενημέρωση στη γραμματεία στο 2108251401.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της Λέσχης στο 2108251401 καθημερινά 09:00-17:00.

 

 

 

 

 

ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΔΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2015
Αξιότιμα μέλη,
Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την οικειοθελή αποχώρηση του κυρίου Βασιλείου από το Δ.Σ. για προσωπικούς λόγους.
Για το λόγο αυτό προστέθηκε στο Δ.Σ. ο πρώτος επιλαχών κύριος Κουρούπης Αγάλου Νικόλαος και πραγματοποιήθηκε η εξής αναδιαμόρφωση:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΡΟΥΜΠΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β ΚΑΡΟΥΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΚΑΡΠΑΤΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΥΠΕΥΘ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣΗΣ
ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ &
ΥΠΕΥΘ. YOUNG CHEFS ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ ΑΓΑΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

DSC 7595

 

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για την εισαγωγή νέων μελών στην Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της σχολής Le Monde.
Η ανακοίνωση του διαγωνισμού έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου 2015 και αφορούσε όλους τους επαγγελματίες μέλη κάποιας λέσχης/ένωσης/συνδέσμου/σωματείου ή όχι .
Από την ανακοίνωση αυτή προέκυψαν 15 διαγωνιζόμενοι στην κατηγορία των Chef, 12 διαγωνιζόμενοι στην κατηγορία των young chefs και 2 διαγωνιζόμενοι στην κατηγορία young pastry chefs.
Για το σκοπό αυτό προσκλήθηκαν διεθνείς διαπιστευμένοι κριτές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (WACS). Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τους κυρίους Χαραλάμπους Παναγιώτης (manager της Εθνικής Ομάδας της Κύπρου και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής), Παπανικολάου Νικόλαος (captain της Εθνικής ομάδας της Κύπρου), Τόλης Αναστάσιος (επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και διεθνής κριτής) και στην κατηγορία young pastry chef by Le Monde ο κύριος Άκης Βελισσαρόπουλος. Ως επόπτες κριτές, διαφυλάσσοντας την ομαλή λειτουργία του διαγωνισμού, λειτούργησαν οι διαπιστευμένες κριτές της WACS και μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κυρίες Βοναζούντα Ευανθία και Ζαφείρη Αργυρώ.
Από το διαγωνισμό αυτό προκρίθηκαν στην κατηγορία των chef οι Άμαντος Χρήστος, Ζάχαρης Μιχάλης, Κατσίγιαννης Γεώργιος, Καφαλούκος Βασίλης, Κωστόπουλος Νίκος, Λούτσης Γιάννης, Πρίφτης Ευάγγελος και Τερεζίου Στυλιανός. Στην κατηγορία Young Chefs o Πετράκης Εμμανουήλ Μάριος. Στην κατηγορία Young Chefs by Le Monde οι Κατσιμπράκης Αλέξανδρος και Σταμούλης Θανάσης. Τέλος στην κατηγορία Young Pastry Chefs by Le Monde o Παπαδόπουλος Στράτος.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη σχολή Le Monde και το προσωπικό για τον απόλυτο επαγγελματισμό που επέδειξαν σε όλες τις λεπτομέρειες και στιγμές του διαγωνισμού, τους καθηγητές της σχολής για το πολύ υψηλό επίπεδο των σπουδαστών και αποφοίτων, το οποίο εντυπωσίασε τους κριτές και τους δυσκόλευσε στο έργο τους, τη διοίκηση της σχολής που διευκόλυναν το έργο μας και φυσικά τους κυρίους Παναγούλη Αχιλλέα και Καλόσακα Μάκη για το συντονισμό της εκδήλωσης.
Ευχαριστούμε επίσης της εταιρείες Eurocatering ΑΕ, Imperial Salmon House, Οινοποιία Δερέσκου και τη Φάρμπα Τρομπέτας για τη χορήγηση των υψηλής ποιότητα προϊόντων με τα οποία πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός.
Τέλος ευχαριστούμε το χρυσό χορηγό της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας ΚΑΝΑΚΑΣ για τη στήριξη του ονείρου μας και το χρυσό χορηγό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος KARAMANIS για την προσφορά μηχανημάτων σύγχρονης τεχνολογίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων εντυπωσιάστηκε από την προσέλευση συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα, αλλά και τη Γερμανία. Ο πρόεδρος κύριος Μίλτος Καρούμπας δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της Λέσχης στους νεοεισαχθέντες και ο αντιπρόεδρος κύριος Ζησόπουλος τόνισε ότι θα βρίσκονται συμβουλευτικά δίπλα στην ομάδα.

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣ YOUNG CHEFS

Εκλογές ΔΣ Young Chefs

 

Αγαπητά young μέλη,

Όπως ενημερωθήκατε στη γενική σας συνέλευση, σύμφωνα με τα πρότυπα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, WACS, θα πραγματοποιηθούν εκλογές από τις οποίες θα προκύψει το πενταμελές διοικητικό σας συμβούλιο.

Μπορείτε να δηλώσετε υποψηφιότητα, εγγράφως, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , επισυνάπτοντας το βιογραφικό σας έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στη Λέσχη, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015. Μπορείτε να έλθετε για να ψηφίσετε από τις 12:00-15:00. Υποχρεωτικά θα πρέπει να έχετε μαζί σας και την ταυτότητα σας.

 

 

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ της ΛΑΕ

 

International Cake Designers Contest Milan 2016

International Cake Designers Contest Milan 2016

1 2015-10-26 16.51.13 - Αντίγραφο
Η Ελλάδα συμμετείχε πρώτη φορά στο διαγωνισμό αυτό με το διαγωνιζόμενο Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο και κατάφερε να κερδίσει την έκτη θέση ανάμεσα σε 16 χώρες.
Η κατάταξη έχει ως εξής:
Χρυσό μετάλλιο: Ιταλία
Ασημένιο μετάλλιο: Βενεζουέλα
Χάλκινο μετάλλιο: Ελβετία
4η θέση: Αμερική
5η θέση: Ιαπωνία
6η θέση: Ελλάδα

Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα ήθελε να συγχαρεί το διαγωνιζόμενο Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, τους προπονητές κυρίους Αναστάσιο Ζησόπουλο και Αναστάσιο Πρωτοψάλτη (ο οποίος κατόπιν κληρώσεως στην Ιταλία ανάμεσα στους δύο προπονητές, μας εκπροσώπησε ως μέλος της διεθνής κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού) και τη manager Έλενα Ρέππα.
Ήταν μία πολύ αξιόλογη διοργάνωση από την οποία αποκομίσαμε πολλά οφέλη, γνώσεις και γνωριμίες. Είμαστε περήφανοι για τη θέση την οποία καταλάβαμε στον πρώτο μας διεθνή διαγωνισμό και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας.

 
Σελίδα 9 από 32

emag

facebook-icon

newsletter-image

 

 

Chef’s Club Members – Privilege Card

Δείτε περισσότερα