Chefs Club

YOU ARE HERE: Home ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ


Νεα της λέσχης

2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στη Ζακυνθο 18-20 Αυγούστου 2017 από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων – Παράρτημα Ζακύνθου (Chef's Club) και τον Δήμο Ζακύνθου. Στόχοι της διοργάνωσης ήταν να γνωρίσουν ντόπιοι και επισκέπτες τα μοναδικά και εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που παράγονται στο νησί, αλλά και η ανάδειξη της ζακυνθινής γαστρονομίας.
Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και φιλοξενήθηκε στην πλατεία Σολωμού.
Την πρώτη ημέρα το κοινό μπορούσε να απολαύσει ζακυνθινές γεύσεις που είχαν προετοιμάσει αναγνωρισμένοι σεφ, αλλά και να πάρει συμβουλές από τους ίδιους για τον τρόπο παρασκευής και διαχείρισης των υλικών. Τη δεύτερη ημέρα οι διοργανωτές προσκάλεσαν τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων να φέρουν παραδοσιακές συνταγές και πιάτα, με στόχο να δημιουργηθεί το πρώτο εγχειρίδιο μαγειρικής της ζακυνθινής κουζίνας. Όπως είπε ο υπεύθυνος του Chef's Club παράρτημα Ζακύνθου, Ανδρέας Φλεμοτόμος, "επρόκειτο για ένα τολμηρό εγχείρημα, αφού στόχος μας είναι αυτό το εγχειρίδιο να παρουσιαστεί το χειμώνα σε διαγωνισμούς και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε όλοι να μάθουν τις ιδιαιτερότητες της ζακυνθινής γαστρονομίας".
Οι σεφ βράβευσαν και ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά για την στήριξη του, ενώ όπως ο ίδιος δήλωσε "πρόκειται για μία σπουδαία διοργάνωση. Μέσα από το Φεστιβάλ διαφημίζουμε το νησί μας, τη γαστρονομία μας και τα τοπικά μας προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω για την προσφορά τους". Ομοίως, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Κόκλας τόνισε ότι η δημοτική αρχή στηρίζει την εκδήλωση γιατί αναδεικνύει τη γαστρονομία του τόπου, ενώ πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τους σεφ ήταν εξαιρετική. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Τάσος Τζίμης, ο οποίος αναφέρθηκε στον πρωταρχικό στόχο του φορέα που είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, εξήρε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και επισήμανε ότι είναι σημαντικό να προβάλλεται η γαστρονομία μας.
Η αυλαία του Φεστιβάλ έπεσε με δύο διαγωνισμούς μαγειρικής αλλά και με παιχνίδια για τα παιδιά. Στον πρώτο συμμετείχαν νοικοκυρές που είχαν ετοιμάσει πιάτα με παραδοσιακά φαγητά του τόπου μας και στον δεύτερο επαγγελματίες σεφ που συνδύασαν τα τοπικά προϊόντα και την παράδοση με τον μοντέρνο τρόπο σερβιρίσματος. Τέλος, και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν καλύτερα τον τόπο τους και την παράδοση μέσα από το παιχνίδι, υπό την καθοδήγηση της προέδρου του δικτύου N.E.C.I., Ξανθής Χουλιάρα. – Πηγή Ημέρα Ζακύνθου
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα ήθελε να συγχαρεί τον υπεύθυνο του παραρτήματος Αντρέα Φλεμοτόμο για το όραμα και την επιμονή του στη διεκδίκηση και διοργάνωση του 2ου φεστιβάλ γαστρονομίας Ζακύνθου.
Πολλά συγχαρητήρια φυσικά σε όλα τα μέλη της Λέσχης που παρευρέθηκαν και στήριξαν το θεσμό κυρίους Βασίλη Καρούμπα, Ali Shanawany και Διονύση Παλαιοθόδωρο.

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Τα γραφεία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα παραμείνουν κλειστά τον Αύγουστο.

Το ΔΣ σας εύχεται καλές διακοπές. 

 

Η ΛΕΣΧΗ ΜΑΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΗΠΕΙΡΟ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ

20375748 531009300624005 2543756644007109561 n

"Κερνάμε Ήπειρο" ο τίτλος της έκθεσης στα Σύβοτα όπου για ένα τριήμερο δεκάδες παραγωγοί κέρασαν απολαυστικές δημιουργίες.
Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την έκθεση ενώ ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, επεσήμανε για μία ακόμη φορά την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, καθώς μπορεί να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή.
Η έκθεση "Κερνάμε Ήπειρο" εγκαινιάστηκε πέρυσι, με στόχο να προβάλλει τα προιόντα της περιοχής, εκεί όπου καταγράφεται υψηλή τουριστική κίνηση.
Φέτος τα Σύβοτα ήταν ο πρώτος σταθμός και θα ακολουθήσει η παραλία της Πρέβεζας από 25 έως 27 Αυγούστου και η Άρτα στην πλατεία Σκουφά από 8 έως 10 Σεπτεμβρίου .
Φυσικά η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος δεν θα απουσίαζε από μία τέτοια πρωτοβουλία. Τα ακούραστα μέλη της περιφέρειας Ηπείρου, έδωσαν για ακόμα μία φορά το παρόν. Οι κύριοι Ιωάννου Έκτορας (Γενικός Γραμματέας και υπεύθυνος γραφείου Θεσπρωτίας) και ο κύριος Βρεττός Θανάσης (υπεύθυνος γραφείου Πρεβέζης) βρέθηκαν στα Σύβοτα και δημιούργησαν γευστικές προτάσεις με τα μοναδικά προϊόντα του τόπου.
Πραγματικά συγχαρητήρια στα μέλη μας για την άψογη παρουσία και τις γευστικότατες προτάσεις. Φυσικά, να ευχαριστήσουμε και το συνάδελφο Θεμιστοκλόπουλο Τάσο για τη συνεργασία.

 

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

LAKA SOULIOU

 

Σαν μία ιδέα ξεκίνησε από έναν άνθρωπο που αγαπά πολύ τον τόπο του.. ο κύριος Τόλης Τάσος όμως δεν μένει στις ιδέες αλλά μαζί με τα μέλη μας κυρίους Ιωάννου Έκτωρ, Βρεττό Θανάση, Δότσιο Αδαμάντιο, Μανίκα Γιάννη και Γεωργογιάννη Ευαγγελία καταφέρνουν να φτάσουν στην υλοποίηση της ιδέας!
Κάπως έτσι έγινε πραγματικότητα το 1ο Συμπόσιο γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου 14-16 Ιουλίου με τη συμμετοχή συλλόγων, παραγωγών και επιχειρηματιών της περιοχής.
Διοργανωτής ήταν ο Δήμος Ζηρού με συνδιοργανωτές τον Μορφωτικό – Περιβαλλοντικό Σύλλογο πρ. Δήμου Θεσπρωτικού, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και τη συνεργασία της Σχολής Μαθητείας ΕΠΑ.Σ Ιωαννίνων.

Τρεις μέρες γεμάτες με γαστρονομία, με προβολή των τοπικών προϊόντων, των τοπικών συνταγών τόσο από τους τοπικούς συλλόγους όσο και από τα μέλη μας. Μία γιορτή μεγάλη που την τίμησε πλήθος κόσμου από όλη την περιοχή.

Τα μέλη μας χρησιμοποιώντας προϊόντα τοπικών παραγωγών παρουσίασαν μεταξύ άλλων:
Σαλάτα με μαρούλι, πορτοκάλι, πιπεριές, ελιές, ντομάτα & ελαιόλαδο με πετιμέζι και θρούμπι
Ανθότυρο με μαρμελάδα άγριων φρούτων
Τραχανά καμένο με κρεμμύδι και τυρί φέτα
Σαρδέλα μαριναρισμένη με μυρωδικά & πλιγούριι
Μοσχαράκι γάλακτος μαγειρεμένο στη γάστρα
Χοιρινό καρέ ψημένο με σάλτσα από εσπεριδοειδή
Γαλατόπιτα με γλυκό βύσσινο
Κρέμα από γιαούρτι με μέλι και φρούτα

Άλλη μία μοναδική παρουσίαση έφτασε στο τέλος της, αλλά τα μέλη μας υπόσχονται πολλές ακόμα!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους για τον επαγγελματισμό σας και την αγάπη σας για τον τόπο!!!

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι ο κύριος Τόλης είναι ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και υπεύθυνος για την περιφέρεια Ηπείρου. Ο κύριος Ιωάννου είναι ο γενικός γραμματέας του ΔΣ της λέσχης και υπεύθυνος του γραφείου Θεσπρωτίας, Ο κύριος Βρεττός είναι υπεύθυνος του γραφείου Πρεβέζης, ο κύριος Μανίκας υπεύθυνος του γραφείου Άρτας, ο κύριος Δότσιος υπεύθυνος του γραφείου Ιωαννίνων και η κυρία Γεωργογιάννη ενεργό μέλος του γραφείου Άρτας.

 

3 SAMOS FESTIVAL

SAMOS

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Samos Festival το οποίο τέθηκε υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Άξιος εκπρόσωπος της λέσχης ο chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς, ο οποίος πάντρεψε τα τοπικά προϊόντα των εκθετών και τις παραδοσιακές συνταγές με τις σύγχρονες τεχνικές και μοντέρνες προτάσεις στησίματος.
Τα θερμά μας συγχαρητήρια στη διοργάνωση για την πρωτοβουλία ανάδειξης του νησιού. Μία πρωτοβουλία η οποία διατέλεσε και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η τοπική κοινωνία, αλλά και πλήθος επισκεπτών παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα δρώμενα και δοκίμασαν τις γευστικές προτάσεις του chef.
Το ΔΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον Chef Βαγγέλη Μπιλιμπά για την πρωτοβουλία του, αλλά και την πολύ αξιόλογη δουλειά του μέσα από την οποία ανέδειξε τα τοπικά προϊόντα, παρουσιάζοντας:
Μουσακά θαλασσινών με μπεσαμέλ από φύκια, μπισκ, αυγά βασιλικής ρέγγας και αυγοτάραχο
Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και σάλτσα φέτας με καπνιστή πάπρικα
Τσιπούρα φιλέτο με τσιγαριαστά χόρτα, τραγανά λαχανικά και αφρό παντζάρι
Εντρακότ με καλάθι πατάτας και σάλτσα μπάρμπεκιου
Κατσικάκι μαστέλο με κλιματόβεργες και σάλτσα δεντρολίβανο
Επόμενο ραντεβού στις 11 Αυγούστου!

 

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΡΟΧΙΤΣΑ ΗΛΕΙΑΣ

viber image 1

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος – περιφέρεια Πελοποννήσου στη Βροχίτσα Ηλείας. Εκεί, στις 5 Ιουλίου, κατόπιν προσκλήσεως του «Χαμόγελο του παιδιού», τα μέλη μας Καραμπίνης Δημήτρης υπεύθυνος περιφέρειας Πελοποννήσου, Γιώργος Ναβροζίδης (επίλεκτο μέλος) και Αποστόλης Βερβιτάς (φίλος της λέσχης) πραγματοποίησαν φιλανθρωπικό δείπνο για την τοπική κοινότητα. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν σύσσωμες οι τοπικές αρχές, τα ΜΜΕ της περιοχής και πλήθος κόσμου. Οι υπεύθυνοι βράβευσαν τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος για την πολυετή προσφορά. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να συγχαρούμε τα μέλη μας για τη δράση τους, που στηρίζει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους εθελοντές που εργάζονται στο ξενοδοχείο OLYMPIAN VILLAGE και ROYAL OLYMPIAN του ομίλου της ALDEMAR RESORT, κυρίους Αγγελίδου Αγγελική, Καλάκο Θωμά, Καλλιντέρη Γεωργία, Ντάλη Σταύρο, Πετρίδη Γιώργο, Χαλάστρα Αλέξανδρο, Kryemadhi Aergero.

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ACTA

certified-chef-excuteive

 

Εξετάσεις πιστοποίησης της ACTA για ex. Chef, ex. Pastry chef, cook chef και pastry chef θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος την Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 11:00. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. για να σας σταλθεί η αίτηση ή από το link http://www.chefclub.gr/el/ekpaideysi/pistopoiiseis-arximageira

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πολλές οι δράσεις μας αυτό το Σαββατοκύριακο 1&2 Ιουλίου 2017!
Στη Σελλασία Λακωνίας βρέθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κύριος Μίλτος Καρούμπας παρουσιάζοντας «σύγχρονη μαγειρική με παραδοσιακά Λακωνικά προϊόντα». Με εμπνευσμένα πιάτα που αναδείκνυαν την τοπική γαστρονομία μέσα από παραδοσιακές γεύσεις και μοντέρνες εικόνες προσέλκυσε μικρούς και μεγάλους!
Στο Δήμο Ζηρού, στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας σε εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από το Σύλλογο Γυναικών του Δήμου, βρέθηκε ο επίτιμος πρόεδρος Τάσος Τόλης, μαζί με τον υπεύθυνο του γραφείου Πρεβέζης Θανάση Βρεττό και το μέλος Ευαγγελία Γεωργογιάννη.
Στη Χίο, εξετάσεις πιστοποιήσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας από την ACTA στο ΙΕΚ DATA. Παρών ο εξουσιοδοτημένος από την ACTA επιτηρητής και φίλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Παναγιώτης Χαλουλάκος.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος με μέλη σε όλη την Ελλάδα και υποστηρίζοντας τοπικές δράσεις, προωθεί τα τοπικά προϊόντα και την Ελληνική γαστρονομία!
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!

 

Culinary Summer Festival 2017 MONAXO

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος συμμετείχε στο Culinary Summer Festival 2017, το 1ο φεστιβάλ Ελληνικής και Κυπριακής διατροφής που διοργανώθηκε στο Μόναχο 24 & 25 Ιουνίου. «Γεύσεις με αναμνήσεις» παρουσίασε η αποστολή προβάλλοντας καθημερινά παραγωγούς και προϊόντα του πρωτογενή τομέα μέσα από τις συνταγές τους.
Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων κύριοι Ιωάννου Έκτορας (Γενικός γραμματέας του ΔΣ), Τόλης Τάσος (επίτιμος πρόεδρος), Γαβριηλίδης Βασίλης (μέλος του παραρτήματος της λέσχης στη Γερμανία) και Ψωμόπουλος Σταύρος (τακτικό μέλος της λέσχης), δημιούργησαν καθημερινά γευστικές προτάσεις με ιδέες παρουσίασης.
Θετικότατη ήταν η συμμετοχή του φεστιβάλ από το γερμανικό κοινό και χιλιάδες κόσμου δοκίμασαν τα ελληνικά προϊόντα.
Το ΔΣ της λέσχης θα ήθελε να συγχαρεί τα μέλη της αποστολής για την παρουσία τους, τον επαγγελματισμό και τις ιδιαίτερες προτάσεις που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους.

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

Στη 14η γιορτή ελιάς και λαδιού θα συμμετέχει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στις 30 Ιουνίου, 1&2 Ιουλίου στη Σελλασία Λακωνίας. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κύριος Μίλτος Καρούμπας θα παρουσιάσει «σύγχρονη μαγειρική με παραδοσιακά Λακωνικά προϊόντα». Όσα από τα μέλη μας επιθ7υμούν να συμμετέχουν στη δράση μπορούν να επικοινωνήσουν είτε με τον κύριο Καρούμπα ή με το γραφείο για περισσότερες πληροφορίες.

Καλή επιτυχία σε άλλη μία δράση παρουσίασης της Ελληνικής τοπικής γαστρονομίας!!!!

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

ΑΘΗΝΑ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Με χαρά σας ανακοινώνουμε σεμινάριο το οποίο πραγματοποιείται από το μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος chef Βασίλη Γιαννόπουλο με θέμα «Διατροφή και Υγεία» μέσα από τα μάτια ενός Chef και της επιστήμης την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 20:00 στο «Ελλήνων Μυαθγωγία» στου Ψυρρή – Αισώπου και Χριστοκοπίδου γωνία-. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον ιατρό πνευμονολόγο καρδιολόγο και πρόεδρο του πανεπιστημιακού μετώπου dr Ανδρέα Γιαννουλόπουλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, θα υπάρχει μπουφές με 10 ευρώ το άτομο. Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την αρωγή του κυρίου Νίκου Κατσαρού, διευθυντή ερευνών ινστιτούτου φυσικοχημείας ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2017

Αγαπητά μέλη,

Σας ενημερώνουμε για δύο ακόμα δράσεις οι οποίες θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι υπό την αιγίδα της λέσχης. Οι δράσεις αυτές ήρθαν ως πρόταση από τα γραφεία μας στην περιφέρεια Ηπείρου. Αν κάποιος από εσάς θα βρίσκεται κοντά στην περιοχή της δράσης και επιθυμεί να συμμετέχει, μπορεί να επικοινωνήσει είτε με τη λέσχη ή απευθείας με τον υπεύθυνο της δράσης:

• 2 Ιουλίου 2017 – Δήμος Ζηρού, Θεσπρωτικό Πρέβεζας – εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από το Σύλλογο Γυναικών του Δήμου. Υπεύθυνοι δράσης Τάσος Τόλης 693208082 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και Θανάσης Βρετός 6948873370 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
• 14 & 15 Ιουλίου 2017 – Λάκκα Σουλίου, Θεσπρωτικό Πρέβεζας – Πρώτο συμπόσιο γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου με κύριους θεματικούς άξονες:
-Διατροφή και υγεία
-Παραδοσιακή διατροφή
-Τοπικές συνταγές
Υπεύθυνοι δράσης Τάσος Τόλης 693208082 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και Θανάσης Βρετός 6948873370 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη των γραφείων της Περιφέρειας Ηπείρου για τη συνεχή δράση τους και συμμετοχή τους στα κοινά του τόπου.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία,
Με εκτίμηση,
Το ΔΣ της ΛΑΕ

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΛΑΕ

Αθήνα, 20 Ιουνίου 2017

Αγαπητά μέλη,

Σας ενημερώνουμε για τρεις δράσεις οι οποίες θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι υπό την αιγίδα της λέσχης. Οι δράσεις αυτές ήρθαν ως πρόταση από τα περιφερειακά μας γραφεία και αφορούν τοπικές πρωτοβουλίες. Αν κάποιος από εσάς θα βρίσκεται κοντά στην περιοχή της δράσης και επιθυμεί να συμμετέχει, μπορεί να επικοινωνήσει είτε με τη λέσχη ή απευθείας με τον υπεύθυνο της δράσης:

• 1 Ιουλίου 2017 – Κορώνη Μεσσηνίας - Φεστιβάλ Μεσογειακής Δίαιτας στην Κορώνη - Διαγωνισμός μαγειρικής τέχνης – υπεύθυνος δράσης Αγγελόπουλος Μιχάλης 6989728430 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
• 5 Ιουλίου 2017 – Βροχίτσα Ν. Ηλείας – Φιλανθρωπική δράση στο χαμόγελο του παιδιού – υπεύθυνος δράσης: Καραμπίνης Δημήτρης 6942010868 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
• 10 Αυγούστου 2017 – Στάνος Αμφιλοχίας – Βραδιά γαστρονομίας με παραδοσιακά προϊόντα και τοπικός διαγωνισμός – υπεύθυνος δράσης Μπακοδήμος Θωμάς 6939661241 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Ευχαριστούμε τους κυρίους Αγγελόπουλο, Καραμπίνη και Μπακοδήμο για την ενημέρωση, η οποία μας επιτρέπει με τη σειρά μας να ενημερώσουμε και τα μέλη μας ώστε να μπορούν να συμμετέχουν αν επιθυμούν.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία,
Με εκτίμηση,
Το ΔΣ της ΛΑΕ

 

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

H chef Μαρία Λόη - άξια πρέσβειρα της Ελληνικής γαστρονομίας για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος- συμμετείχε σε άλλον ένα φιλανθρωπικό σκοπό ο οποίος διοργανώθηκε για 32η συνεχόμενη χρονιά στη Νέα Υόρκη από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Citymeals on Wheels.
Σκοπός της Citymeals on Wheels είναι η προσφορά γευμάτων κατ' οίκον σε ηλικιωμένους της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε μεγάλο gala για την ανεύρεση πόρων χρηματοδότησης, με θέμα «Ένα γευστικό ταξίδι στη Μεσόγειο». Φυσικά η chef Μαρία Λόη συμμετείχε σε αυτό βοηθώντας με τον τρόπο της στην ανέγερση του ποσού των 840.000$ !!!
Το όνομα της, συνυφασμένο πλέον με την Ελληνική διατροφή, βρισκόταν ανάμεσα στα πρώτα σε όλες τις ανακοινώσεις, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά την επιτυχία της στο να βάλει στέρεα θεμέλια στο έργο της ως πρέσβειρα της Ελληνικής γαστρονομίας.
http://www.foodandwine.com/news/the-32nd-annual-chefs-tribute-to-citymeals-raised-840000-dollars-for-charity-last-night
https://www.citymeals.org/get-involved/events/32nd-annual-chefs-tribute-citymeals
Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θέλει να εκφράσει θερμά συγχαρητήρια τόσο για τη συγκεκριμένη φιλανθρωπική δράση, αλλά και για το συνολικό έργο της.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ

Σε εκδήλωση για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής ένωσης, στην πόλη Λουλουμπάσι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό συμμετείχαν μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαΐου 2017 με πολύ ζωντανή παρουσία της τοπικής Ελληνικής κοινότητας. Με εκδηλώσεις που τιμούσαν την Ελληνική παράδοση γιορτάστηκε η επέτειος και φυσικά με Ελληνικό φαγητό!
Οι chef και μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, κύριοι Μπαλωμένος Γιάννης, Κόκλας Παναγιώτης, Κουτσιαυτής Γιάννης και Μουσαβερές Χρήστος ετοίμασαν Ελληνικά εδέσματα και τα προσέφεραν στους καλεσμένους στο Ελληνικό περίπτερο, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια.
Το φαγητό ευφραίνει καρδία και φέρνει μνήμες από την πατρίδα, όπως μας μετέφεραν. Συγχαρητήρια στα μέλη μας για την παρουσία τους και την ενεργή τους δράση τόσο μέσα στην Ελληνική κοινότητα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Αφρικής!!!

 
Σελίδα 2 από 30

emag

facebook-icon

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα και τις ανακοινώσεις της λέσχης μας

Chef’s Club Members – Privilege Card

Δείτε περισσότερα