Chefs Club

YOU ARE HERE: Home ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ


Νεα της λέσχης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΓΑ

Γαστρονομικές-Περιπλανήσεις-στην-Πάργα-6-300x200

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Σεμινάριο Μαγειρικής με τίτλο «Γαστρονομικές Περιπλανήσεις στην Πάργα» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά τόσο στην Πάργα όσο και στην ευρύτερη περιοχή από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος – γραφείο Πρεβέζης και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΦΑΣΜΑ .
Εκεί οι ex. chef Τόλης Τάσος (υπεύθυνος γραφείων περιφέρειας Ηπείρου & επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης), Θανάσης Βρεττός (υπεύθυνος γραφείου Πρεβέζης), Μιχάλης Χατζής από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και Στέλιος Δίγκας (από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής γαστρονομίας) παρουσίασαν πως προετοιμάζονται και παρασκευάζονται το γλυκό εστιατορίου και το Ελληνικό Ηπειρώτικο Πρωινό, πως παρασκευάζεται το καπνιστό κρέας, αλλά και πως μαρινάρεται. Επίσης, παρουσιάστηκαν συνταγές με τρόπους που μπορεί να μαγειρευτεί η τσιπούρα και άλλα ψάρια, αλλά και πως μπορεί να γίνει συνδυασμός του αυγοτάραχου με ζυμαρικά, ενώ παρουσιάστηκε πιάτο με συνδυασμό αυγοτάραχου και τραχανά.
Η ανταπόκριση από τους τοπικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν άμεση και η συμμετοχή του κ. Ζήκου , προϊστάμενου ΕΦΕΤ, καθόλη τη διάρκεια του σεμιναρίου πολύ διαφωτιστική που με τις εύστοχες παρεμβάσεις του διασαφήνιζε τη νομοθεσία η οποία διέπει την Υγιεινή και την Ασφάλεια τροφίμων.
Οι συμμετέχοντες , που ο αριθμός τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία , είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βήμα-βήμα πως προετοιμάζονται και παρασκευάζονται πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής δίνοντας έμφαση σε προϊόντα τοπικών παραγωγών με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη της ταυτότητας στον χώρο της Γαστρονομίας αλλά και τις νέες τάσεις του καφέ καθώς και την παρασκευή Cocktail.
Οι επιχειρηματίες του Τουρισμού που συμμετείχαν στο σεμινάριο , Ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων μαζικής εστίασης, έφυγαν ενθουσιασμένοι από την παρουσία ανθρώπων καταξιωμένων στον χώρο της εστίασης όπως είναι ο κ. Τάσος Τόλης, επίτιμος πρόεδρος του Chef Club, ο Θανάσης Βρεττός, ο Στέλιος Δίγκας, ο Barista Τιτόπουλος Κωνσταντίνος και ο Διεθνούς φήμης εκπαιδευτής Train the Trainers της International Bartenders Assosiation Γιάννης Ζαχόπουλος .

Ο πρόεδρος και το ΔΣ θέλουν να συγχαρούν όλους τους εμπλεκόμενους για την εξαιρετική πρωτοβουλία και την άψογη υλοποίηση του σεμιναρίου.

Πηγή: EPIRUSPOST.GR https://www.epiruspost.gr/diafora/ekdiloseis/59799-gastronomikes-periplaniseis-stin-parga-2
http://www.patatoukos.com/2018/03/blog-post_19.html?m=1#.Wq-YCBdajoQ.facebook

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ
Ο executive chef Γανίτης Χρήστος, παρουσιάζει την τεχνική του απαιτητικού φύλλου της μπουγάτσας, με καινοτόμες προσθήκες, αλλά και γνώριμες παραδοσιακές γεύσεις.

• ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - Τετάρτη 21 Μαρτίου, 16:00 – 20:00
• ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Φύλλο μπουγάτσας
Μπουγάτσα κρέμα
Μπουγάτσα τυρί
Μπουγάτσα σπανάκι – τυρί
Μπουγάτσα κιμά
Μπουγάτσα κοτόπουλο
Μπουγάτσα σοκολάτα

• ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ - Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος – Λ. Βουλιαγμένης 171, Δάφνη, 1ος όροφος (150 μέτρα από τη στάση του μετρό Αγ. Ιωάννης)

• ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Μέλη Λέσχης Αρχιμαγείρων & σπουδαστές: 20 ευρώ
Επαγγελματίες: 30 ευρώ

• ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ
Για την καλύτερη διεξαγωγή του σεμιναρίου, οι θέσεις είναι περιορισμένες. Η κράτηση θέσεως είναι απαραίτητη και θα υπάρξει σειρά προτεραιότητας. Για κράτηση θέσεως 2108251401 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Για κατάθεση χρημάτων ALPHA BANK – ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – GR35 0140 1130 1130 0232 000 2925
• ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ CHEF
Στην πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας, την Κοζάνη, μια πόλη που ανέκαθεν τιμούσε τις παραδόσεις και τα έθιμα, η μπουγάτσα δημιουργείται παραδοσιακά, χειροποίητα με έμφαση στην ποιότητα των υλικών. Με καινοτόμες προσθήκες αλλά και γνώριμες παραδοσιακές γεύσεις. Υπεύθυνος όλων αυτών ο executive chef Γανίτης Χρήστος με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία ετών σε ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και εστιατορίων. Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη, την πόλη που αγαπάει το καλό φαγητό αλλά και την εξερεύνηση νέων γεύσεων, μετά το πέρας των σπουδών του σε αυτή ξεκίνησε το δικό του ταξίδι ''αναζήτησης''. Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κως, Κύπρο είναι μερικοί από τους σταθμούς της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας. Το 2017 τον βρίσκει να αφήνει πίσω του την ηγεσία της κουζίνας του πεντάστερου ξενοδοχείου «Ερμιόνιον» στο κέντρο της Κοζάνης και να ανοίγει το δικό του μπουγατσάδικο. Καθημερινά δημιουργεί φρέσκο αερόφυλλο υποδέχοντας τους πιστούς θαμώνες πλέον με συνεχόμενες εκπλήξεις γεύσεων. Η μπουγάτσα δεν μένει στάσιμη αλλά εξελίσσεται. Αυτό έχει δείξει η ιστορία, αυτό αποδεικνύει και ο κ. Γανίτης.

• Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΓΑΤΣΑΣ
Η μπουγάτσα, αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων, συνδέεται με μια ιστορία που δύσκολα θα αναλογιζόταν κανείς ότι ξεκινάει από τόσο παλιά. Η αρχική ιδέα σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιότερων, ξεκινά από το Βυζάντιο. Ειδικότερα, ως φαίνεται από την Πόλη πριν ακόμα την άλωσή της, δηλαδή πριν το 1453. Στο Βυζάντιο υπήρχε αξιόλογη παράδοση σε γλυκά ταψιού και πίτες, μια εξ αυτών η γνωστή μπουγάτσα. Ακόμα και μετά την άλωση η μπουγάτσα διαπρέπει. Υπήρχαν φούρνοι που παρασκεύαζαν μπουγάτσα κουρού, κιγμαλί (με κιμά), πεϊνιρλί, (με τυρί) και σαντέ μπουγάτσα (πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη). Τα χρόνια περνούν και η μπουγάτσα παραμένει δημοφιλής στην Πόλη, αλλά και στην Σμύρνη. Ετυμολογικά, είναι παραφθορά της οθωμανικής λέξης πογάτσα, που σημαίνει με γέμιση κρέμα, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη ή με γέμιση τυρί. Μάλιστα το 1917 ιδρύεται η συντεχνία Μπουγατσοποιών Θεσσαλονίκης. Μετά την μικρασιατική καταστροφή του 1922, η μπουγάτσα κυριαρχεί στον ελλαδικό χώρο. Η τέχνη της εξελίσσεται και φτάνει στο σήμερα αποτελώντας καθημερινά επιθυμητό έδεσμα για μικρούς και μεγάλους.
Πολύ σημαντικός παράγοντας στην παρασκευή της αποτελεί η επιτυχία του φύλλου, το οποίο απαιτεί αλεύρι, λάδι και μαλακό φυτικό βούτυρο αρίστης ποιότητας. Το μόνο ηλεκτρικό μηχάνημα που απαιτείται για παραδοσιακή παρασκευή είναι το ζυμωτήρι. Όλη υ υπόλοιπη διαδικασία επιτελείται με τα χέρια. Αφού πλάθεται η ζύμη, διαχωρίζεται σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια. Πραγματοποιείται επάλειψη με λάδι και βούτυρο. Αφήνονται μερικές ώρες για να μαλακώσουν, φουσκώσουν και εν τέλει διπλασιαστούν. Από ένα μικρό μπαλάκι, ο τεχνίτης, χάρη στις ικανότητές του, δημιουργεί ένα πολύ λεπτό τεράστιο φύλλο, διαστάσεων 1,5 x 2 μέτρα. Το φύλλο της μπουγάτσας, το λεγόμενο φύλλο αέρος απαιτεί μεγάλη μαστοριά και μεράκι. Τέλος, πολύ απλά εγκλωβίζει την όποια γέμιση, είτε γλυκιά είτε αλμυρή, μέσα στο φύλλο.

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΜΕΛΩΝ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΜΕΛΩΝ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αγαπητά μέλη,
Σας ενημερώνουμε ότι η ετήσια κοπή της πίτας μας θα γίνει τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 στις 15:00 στην έκθεση FOOD EXPO στην αίθουσα C2, που βρίσκεται στην είσοδο της έκθεσης.

Σας περιμένουμε όλους,

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας
Τάσος Πρωτοψάλτης                            Έκτωρ Ιωάννου

 

FOOD EXPO 2018 & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Αγαπητά μέλη,

Σας ενημερώνουμε ότι η Λέσχη μας συμμετέχει και φέτος στην έκθεση Food Expo που θα πραγματοποιηθεί 10 – 12 Μαρτίου στο Metropolitan Expo.

Το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε στην έκθεση είναι η γαστρονομική παρουσίαση των περιφερειών της Ελλάδας με παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα.

• Όσα μέλη ενδιαφέρονται να αναλάβουν την παρουσίαση κάποιας περιφέρειας, μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο στο 2108251401 ή με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
• Όσα μέλη σκοπεύουν να παρευρεθούν στην έκθεση και θέλουν να εκδοθεί καρτελάκι εισόδου, παρακαλούνται να στείλουν mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
• Σας υπενθυμίσουμε ότι η κοπή της πίτας θα γίνει στην έκθεση Food Expo τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 15:00 στην αίθουσα C2

Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος
Τάσος Πρωτοψάλτης

 

HORECA GASTRONOMY FORUM BY CHEF'S CLUB OF GREECE

28126057 1776139915740818 1586409602 o

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – HORECA GASTRONOMY FORUM by CHEF'S CLUB OF GREECE

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το HORECA GASTRONOMY FORUM by CHEF'S CLUB OF GREECE, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών HORECA 9-12 Φεβρουαρίου 2018.

Με θεματολογία «Η νέα ελληνική κουζίνα, μοχλός ανάπτυξης του Ελληνικού τουρισμού», η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος παρουσίασε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα με μαγειρικές επιδείξεις, παρουσιάσεις τεχνικών και ομιλίες γύρω από τον τουρισμό στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.

Με καταξιωμένους εισηγητές παρουσιάσεων που κάλυπταν ένα μεγάλο φάσμα του τουρισμού η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος απευθύνθηκε σε όλους τους επισκέπτες που γέμισαν το χώρο του Gastronomy Forum.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ανάδειξη του κυρίου Μίλτου Καρούμπα ως πρεσβευτή της Ελληνικής Γαστρονομίας για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και οι βραβεύσεις για την προσφορά τους στην Ελληνική γαστρονομία στον ιδιοκτήτη της FORUM κύριο Χουδαλάκη Νίκο, στον αντιπρόεδρο της εταιρείας FORUM κύριο Γιαλούρη Θανάση, στους executive chefs Αραμπατζή Κωνσταντίνο και Τσικνάκο Νικόλαο για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της λέσχης θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τους χορηγούς των εκδηλώσεων: εταιρείες Forum – διοργανώτρια εταιρεία της HORECA, Electrolux, YALCO – tabletop εξοπλισμός, ESTELLE – χορηγός ένδυσης, MEAT PRO, ΜΕΤΡΟ CASH & CARRY – πρώτες ύλες, Zeo Eco – καθαριστικά, FRUTERIA – πρώτες ύλες μαναβικής, LITSAS MEAT DELICATESSEN – πρώτες ύλες κρεάτων, ESTIASI – εξοπλισμός inox, ECO ZHN – χορηγός επικοινωνίας, KIMONAS και ΛΕΤΡΙΝΑ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ HORECA GASTRONOMY FORUM 2018

horeca2018 programme1

horeca2018 program2

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ HORECA 2018

Γενική Συνέλευση των μελών για προγραμματισμό του Gastronomy Forum στη HORECA 2018 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 17:00

Το ΔΣ της ΛΑΕ

 

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ Η MEAT PRO

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Η MEAT PRO

Νέα στρατηγικής σημασίας συνεργασία υπογράφτηκε χθες 17 Ιανουαρίου 2018, μεταξύ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της σχολής MEAT PRO – ιδιωτικής σχολής κρεοπωλών, από τον πρόεδρο της Λέσχης κύριο Πρωτοψάλτη και την κυρία Μπράλιου Κατερίνα, marketing manager.

Η MEAT PRO είναι η πρώτη ιδιωτική σχολή εκπαίδευσης κρεοπωλών στην Ελλάδα, με στόχο την πρωτοπορία στην εκπαίδευση και στην έρευνα στον τομέα του κρέατος.
Η Σχολή δραστηριοποιείται στους εξής τομείς:
• Εκπαίδευση & μετεκπαίδευση κρεοπωλών
• Εξειδίκευση μαγείρων σε θέματα κρεάτων
• Ειδικά σεμινάρια για αρχάριους και επαγγελματίες σε θέματα κοπής & μαγειρικής κρεάτων
• Ημερίδες για ενημέρωση κρεοπωλών & μαγείρων
Στόχος της συνεργασίας είναι η εκπαίδευση των μελών μας στο κρέας με βάση τα διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης και ποιότητας.

Πολλές δράσεις αναμένονται για τις οποίες θα σας κρατάμε ενήμερους!

IMG 6505

 

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Την κοπή της πίτας πραγματοποίησαν τα μέλη των γραφείων Ηπείρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο ξενοδοχείο Βυζαντινό στην Άρτα στις 14 Ιανουαρίου 2018.
Εκεί παρευρέθηκαν τα μέλη μας, οι φίλοι που στηρίζουν τις δράσεις μας, αλλά και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τα γραφεία της λέσχης μας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας είναι γεγονός, η περιφέρεια Ηπείρου όμως ξεχωρίζει σε δράσεις και αυτό οφείλετε στην πολύ μεγάλη αγάπη των υπευθύνων για τον τόπο τους.
Με πρωτοστάτη τον υπεύθυνο της περιφέρειας Ηπείρου και επίτιμο πρόεδρο της Λέσχης κύριο Τάσο Τόλη και μαζί του τους υπεύθυνους γραφείων κυρίους Βρεττό Αθανάσιο (υπεύθυνος γραφείου Πρεβέζης), Δότσιο Αδαμάντιο (υπεύθυνος γραφείου Ιωαννίνων) Ιωάννου Έκτορα (υπεύθυνος γραφείου Θεσπρωτίας και Γ.Γ. ΔΣ) και Μανίκα Γιάννη (υπεύθυνος Άρτας), τα μέλη μας κατάφεραν να συντονίσουν, να οργανώσουν και να συμμετάσχουν σε δεκάδες δράσεις μέσα στο 2017, προωθώντας έτσι την τοπική γαστρονομία και προϊόντα.

 

26231369 10215669474278622 1575583623928117801 n

 

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΝΔΥΣΗΣ Η ESTELLE

LOGO ESTELLE

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΝΔΥΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ESTELLE
Νέα αποκλειστική συνεργασία με την εταιρεία ESTELLE υπέγραψε ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κύριος Πρωτοψάλτης με την ιδιοκτήτρια κυρία Αδαμοπούλου Στέλλα.
Με νέες προτάσεις, μοντέρνα σχέδια, ποιοτικά υφάσματα και δημιουργικές γραμμές η κυρία Αδαμοπούλου αναλαμβάνει τη δημιουργία του νέου σχεδίου της επίσημης μπλούζας των μελών της λέσχης!!!
Μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία ξεκινάει με όφελος για τα μέλη μας εκπτώσεως της τάξης του 10%.
Σύντομα θα σας παρουσιάσουμε το νέο μας σχέδιο!!!

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Με δύο σημαντικές δράσεις έκλεισε το 2017, το παράρτημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων στην Μεσσηνία.
• Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου τα μέλη της λέσχης προσέφεραν στους Καλαματιανούς μακαρονάδα σύμφωνα με το τοπικό έθιμο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αγορά της πόλης. Στην εκδήλωση αυτή ο δήμαρχος της πόλης κύριος Παναγιώτης Νίκας βράβευσε τον υπεύθυνο του γραφείου μας ex. Chef Γιώργο Μαύρο για την πρωτοβουλία και την στήριξη της τοπικής πρωτογενούς παραγωγής.
• Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας σε εκδήλωση του δήμου με στόχο την προβολή της εορταστικής Καλαμάτας και τον Μεσσηνιακών προϊόντων σε Πανελλαδική τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ, τα μέλη μας δημιούργησαν μπουφέ επιλέγοντας τα παραδοσιακά μανιάτικα λαλάγγια, λουκάνικο με πορτοκάλι, το παστό, τα ξερά σύκα και τη σφέλα.
• Η νέα χρονιά άνοιξε με άλλη μία δράση στην κεντρική πλατεία στις 2 Ιανουαρίου 2018, η οποία προβλήθηκε ζωντανά από τον ΣΚΑΙ όπου το τοπικό παράρτημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος παρουσίασε τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της Καλαμάτας και τις γαστρονομικές προτάσεις της περιοχής: σφέλα και ταλαγάνι, ελιές Καλαμάτας ΠΟΠ, ξερά σύκα, κρασί, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, λαλάγγια, παστό και λουκάνικο με πορτοκάλι, μαζί με ρίγανη από τον Ταΰγετο.
Ο πρόεδρος και το ΔΣ θέλουν να συγχαρούν τον υπεύθυνο του γραφείου Μεσσηνίας Γιώργο Μαύρο για τις συνεχείς προσπάθειες προβολής και προώθησης της τοπικής γαστρονομίας. Φυσικά, τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την αφιλοκερδή στήριξη των μελών μας στο γραφείο Μεσσηνίας Αγγελόπουλο Μιχάλη, Ξιάρχο Κωνσταντίνο και Σουρίλα Μιχάλη, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά!
Τα μέλη μας υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν επιλεκτικά τις δράσεις στην περιοχή!!!

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ

1 IMG 6184

Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τα παιδιά από τη Μέριμνα (Φροντίδα παιδιών και οικογενειών στην αρρώστα και το θάνατο) στις εγκαταστάσεις μας την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου. Τα μέλη μας απασχόλησαν δημιουργικά τα παιδιά, καταφέρνοντας να φέρουν το χαμόγελο στα μάτια τους και να μπουν στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα στολίζοντας μπισκοτόσπιτα. Δίπλα στα μέλη μας, για τη λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος ο πρόεδρος Τάσος Πρωτοψάλτης και ο έφορος Νίκος Κουρούπης, για τη Μέριμνα η πρόεδρος Κάλια Αρμαγανίδου και το μέλος του ΔΣ Γκέλη Βουτσελά, στήριξαν την εκδήλωση.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρεία ΙΚΕΑ η οποία ευαισθητοποιήθηκε άμεσα στο αίτημα μας και μας χορήγησε τα υλικά για την πραγματοποίησης της δράσης.
Φυσικά ο πρόεδρος και το ΔΣ ευχαριστούν θερμά τα μέλη: Βλάχος Θοδωρής, Βογιατζή Φραντζέσκα, Γιανναράκος Παναγιώτης, Δραμαλιώτης Αλέξανδρος, Καίσαρης Αλέξανδρος, Καταπόδη Νίκο, Κάτσενου Ουρανία, Κοντογιώργης Παναγιώτης, Μπουρντένης Λαέρτης, Σπερτός Βασίλης, Τσικριτσάκη Μαρίνα.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!

 

ΦΟΡΟΥΜ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

Το μέλος μας chef Μανώλης Χήρας εκπροσώπησε τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο 3ο Φόρουμ Γαστρονομίας στη Σμύρνη, στις 8 Δεκεμβρίου, παρουσιάζοντας πιάτα από τους Λειψούς. Ο πρόεδρος και το ΔΣ θέλουν να συγχαρούν τον Chef για την πρωτοβουλία και την άψογη παρουσίαση!

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΚ 2017

Αγαπητά μέλη,
Σας ενημερώνουμε για δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή:

1. Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, 16:00. Σεμινάριο Fine Dining Masterclass από τον κ. Σταύρο Ψωμόπουλο.
2. Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, 17:00, φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα μπισκοτόσπιτα με τα παιδιά της Μέριμνας.
3. Συνεργασία με ECOZEN. Τα μέλη μας μπορούν να μας στέλνουν συνταγές με φωτογραφία του πιάτου και δική τους φωτογραφία η οποία θα αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο http://www.ecozen.gr/

Πιο αναλυτικά σχετικά με τις δράσεις:

1. Σεμινάριο Fine Dining Masterclass
Τα young μέλη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην προετοιμασία του σεμιναρίου Σάββατο και Κυριακή 16 & 17 Δεκεμβρίου, πρωινές ώρες, καθώς και κατά τη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Η τιμή παρακολούθησης για τα μέλη είναι 55 ευρώ
Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν:
• Ανάλυση τεχνικών
• Γαρίδες με Κινόα, Σπανάκι, Wasabi και Mousse Ανθότυρου
• Χτένια με Πουρέ Τρούφας, Λουκάνικο Chorizo και Λάδι Βασιλικού
• Mojito
• Κουνέλι Γεμιστό Sous-Vide, με Κρέμα Σελινόριζας και Εσαλότ
• Cheesecake με φράουλα
Όσοι το παρακολουθήσουν θα πάρουν αναλυτικές συνταγές και θεωρεία τεχνικών, καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης

2. Η ΜΕΡΙΜΝΑ είναι ένα ίδρυμα για παιδιά τα οποία έχουν χάσει μέλος της οικογένειας τους (μητέρα, πατέρα ή αδερφό) στο πρώτο εξάμηνο μετά το γεγονός. Σκοπός μας είναι τα παιδιά αυτά να ασχοληθούν δημιουργικά αυτές τις μέρες.

Όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε θα χρειαστεί αν μπορείτε να έρθετε και την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου για προετοιμασία. Θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τηλεφωνικά ή με email.

3. Τις μέρες αυτές τα μέλη μας παρακαλούνται να στέλνουν εορτατικές συνταγές. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι μία δράση που θα διαρκέσει όλο το χρόνο και μπορείτε να στέλνετε συνέχεια συνταγές. Η συνταγή θα μπει μαζί με το ονοματεπώνυμο και τη φωτογραφία σας.

 

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

1 25152322 1896130700416420 3902050145945145901 n

 

Πολλά συγχαρητήρια στον υπεύθυνο του γραφείου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο Ρέθυμνο ex. Chef Σμαραγδάκη Βαγγέλη για την πρωτοβουλία και διοργάνωση της συμμετοχής μας στο φιλανθρωπικό bazaar που έγινε στο 16ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου.
Τα μέλη της Λέσχης κατάφεραν να φτιάξουν και να πουλήσουν 1200 λουκουμάδες, μαζεύοντας το ποσό των 1200 ευρώ τα οποία και προσέφεραν στον ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ¨.
Ο πρόεδρος και το ΔΣ ευχαριστούν θερμά για τον εθελοντισμό τους πρώτα από όλα τα μέλη μας κυρίους Καλινώση Παναγιώτη, Ζάχο Θωμά, Λελεδάκη Γιάννη, Μουζή Αντρέα, Ορφανό Αντώνη, Σερμπάν Ιουλιάννα, Τζουγανάκη Κατερίνα, Τόπη Χριστίνα και Χριστοφορίδη Λευτέρη.
Επίσης ευχαριστούμε τον ανώνυμο ιδιώτη που προσέφερε τις πρώτες ύλες για την πραγματοποίηση των λουκουμάδων και τέλος το Georgioupolis resort Hotel για την προσφορά της κουζίνας του για την προετοιμασία μας.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της δράσης, θα επαναληφτεί στις 20 Δεκεμβρίου στο χωριό του Άη Βασίλη στο Σπίλι Ρεθύμνου.
Όσα μέλη ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο γραφείου Ρεθύμνου κύριο Σμαραγδάκη Βαγγέλη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο 2108251401.

 
Σελίδα 2 από 32

emag

facebook-icon

newsletter-image

 

 

Chef’s Club Members – Privilege Card

Δείτε περισσότερα