Chefs Club



Νεα της λέσχης

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ Η MEAT PRO

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Η MEAT PRO

Νέα στρατηγικής σημασίας συνεργασία υπογράφτηκε χθες 17 Ιανουαρίου 2018, μεταξύ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της σχολής MEAT PRO – ιδιωτικής σχολής κρεοπωλών, από τον πρόεδρο της Λέσχης κύριο Πρωτοψάλτη και την κυρία Μπράλιου Κατερίνα, marketing manager.

Η MEAT PRO είναι η πρώτη ιδιωτική σχολή εκπαίδευσης κρεοπωλών στην Ελλάδα, με στόχο την πρωτοπορία στην εκπαίδευση και στην έρευνα στον τομέα του κρέατος.
Η Σχολή δραστηριοποιείται στους εξής τομείς:
• Εκπαίδευση & μετεκπαίδευση κρεοπωλών
• Εξειδίκευση μαγείρων σε θέματα κρεάτων
• Ειδικά σεμινάρια για αρχάριους και επαγγελματίες σε θέματα κοπής & μαγειρικής κρεάτων
• Ημερίδες για ενημέρωση κρεοπωλών & μαγείρων
Στόχος της συνεργασίας είναι η εκπαίδευση των μελών μας στο κρέας με βάση τα διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης και ποιότητας.

Πολλές δράσεις αναμένονται για τις οποίες θα σας κρατάμε ενήμερους!

IMG 6505

 

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Την κοπή της πίτας πραγματοποίησαν τα μέλη των γραφείων Ηπείρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο ξενοδοχείο Βυζαντινό στην Άρτα στις 14 Ιανουαρίου 2018.
Εκεί παρευρέθηκαν τα μέλη μας, οι φίλοι που στηρίζουν τις δράσεις μας, αλλά και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τα γραφεία της λέσχης μας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας είναι γεγονός, η περιφέρεια Ηπείρου όμως ξεχωρίζει σε δράσεις και αυτό οφείλετε στην πολύ μεγάλη αγάπη των υπευθύνων για τον τόπο τους.
Με πρωτοστάτη τον υπεύθυνο της περιφέρειας Ηπείρου και επίτιμο πρόεδρο της Λέσχης κύριο Τάσο Τόλη και μαζί του τους υπεύθυνους γραφείων κυρίους Βρεττό Αθανάσιο (υπεύθυνος γραφείου Πρεβέζης), Δότσιο Αδαμάντιο (υπεύθυνος γραφείου Ιωαννίνων) Ιωάννου Έκτορα (υπεύθυνος γραφείου Θεσπρωτίας και Γ.Γ. ΔΣ) και Μανίκα Γιάννη (υπεύθυνος Άρτας), τα μέλη μας κατάφεραν να συντονίσουν, να οργανώσουν και να συμμετάσχουν σε δεκάδες δράσεις μέσα στο 2017, προωθώντας έτσι την τοπική γαστρονομία και προϊόντα.

 

26231369 10215669474278622 1575583623928117801 n

 

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΝΔΥΣΗΣ Η ESTELLE

LOGO ESTELLE

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΝΔΥΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ESTELLE
Νέα αποκλειστική συνεργασία με την εταιρεία ESTELLE υπέγραψε ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κύριος Πρωτοψάλτης με την ιδιοκτήτρια κυρία Αδαμοπούλου Στέλλα.
Με νέες προτάσεις, μοντέρνα σχέδια, ποιοτικά υφάσματα και δημιουργικές γραμμές η κυρία Αδαμοπούλου αναλαμβάνει τη δημιουργία του νέου σχεδίου της επίσημης μπλούζας των μελών της λέσχης!!!
Μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία ξεκινάει με όφελος για τα μέλη μας εκπτώσεως της τάξης του 10%.
Σύντομα θα σας παρουσιάσουμε το νέο μας σχέδιο!!!

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Με δύο σημαντικές δράσεις έκλεισε το 2017, το παράρτημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων στην Μεσσηνία.
• Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου τα μέλη της λέσχης προσέφεραν στους Καλαματιανούς μακαρονάδα σύμφωνα με το τοπικό έθιμο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αγορά της πόλης. Στην εκδήλωση αυτή ο δήμαρχος της πόλης κύριος Παναγιώτης Νίκας βράβευσε τον υπεύθυνο του γραφείου μας ex. Chef Γιώργο Μαύρο για την πρωτοβουλία και την στήριξη της τοπικής πρωτογενούς παραγωγής.
• Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας σε εκδήλωση του δήμου με στόχο την προβολή της εορταστικής Καλαμάτας και τον Μεσσηνιακών προϊόντων σε Πανελλαδική τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ, τα μέλη μας δημιούργησαν μπουφέ επιλέγοντας τα παραδοσιακά μανιάτικα λαλάγγια, λουκάνικο με πορτοκάλι, το παστό, τα ξερά σύκα και τη σφέλα.
• Η νέα χρονιά άνοιξε με άλλη μία δράση στην κεντρική πλατεία στις 2 Ιανουαρίου 2018, η οποία προβλήθηκε ζωντανά από τον ΣΚΑΙ όπου το τοπικό παράρτημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος παρουσίασε τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της Καλαμάτας και τις γαστρονομικές προτάσεις της περιοχής: σφέλα και ταλαγάνι, ελιές Καλαμάτας ΠΟΠ, ξερά σύκα, κρασί, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, λαλάγγια, παστό και λουκάνικο με πορτοκάλι, μαζί με ρίγανη από τον Ταΰγετο.
Ο πρόεδρος και το ΔΣ θέλουν να συγχαρούν τον υπεύθυνο του γραφείου Μεσσηνίας Γιώργο Μαύρο για τις συνεχείς προσπάθειες προβολής και προώθησης της τοπικής γαστρονομίας. Φυσικά, τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την αφιλοκερδή στήριξη των μελών μας στο γραφείο Μεσσηνίας Αγγελόπουλο Μιχάλη, Ξιάρχο Κωνσταντίνο και Σουρίλα Μιχάλη, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά!
Τα μέλη μας υπόσχονται ότι θα συνεχίσουν επιλεκτικά τις δράσεις στην περιοχή!!!

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ

1 IMG 6184

Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τα παιδιά από τη Μέριμνα (Φροντίδα παιδιών και οικογενειών στην αρρώστα και το θάνατο) στις εγκαταστάσεις μας την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου. Τα μέλη μας απασχόλησαν δημιουργικά τα παιδιά, καταφέρνοντας να φέρουν το χαμόγελο στα μάτια τους και να μπουν στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα στολίζοντας μπισκοτόσπιτα. Δίπλα στα μέλη μας, για τη λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος ο πρόεδρος Τάσος Πρωτοψάλτης και ο έφορος Νίκος Κουρούπης, για τη Μέριμνα η πρόεδρος Κάλια Αρμαγανίδου και το μέλος του ΔΣ Γκέλη Βουτσελά, στήριξαν την εκδήλωση.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρεία ΙΚΕΑ η οποία ευαισθητοποιήθηκε άμεσα στο αίτημα μας και μας χορήγησε τα υλικά για την πραγματοποίησης της δράσης.
Φυσικά ο πρόεδρος και το ΔΣ ευχαριστούν θερμά τα μέλη: Βλάχος Θοδωρής, Βογιατζή Φραντζέσκα, Γιανναράκος Παναγιώτης, Δραμαλιώτης Αλέξανδρος, Καίσαρης Αλέξανδρος, Καταπόδη Νίκο, Κάτσενου Ουρανία, Κοντογιώργης Παναγιώτης, Μπουρντένης Λαέρτης, Σπερτός Βασίλης, Τσικριτσάκη Μαρίνα.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!

 

ΦΟΡΟΥΜ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

Το μέλος μας chef Μανώλης Χήρας εκπροσώπησε τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο 3ο Φόρουμ Γαστρονομίας στη Σμύρνη, στις 8 Δεκεμβρίου, παρουσιάζοντας πιάτα από τους Λειψούς. Ο πρόεδρος και το ΔΣ θέλουν να συγχαρούν τον Chef για την πρωτοβουλία και την άψογη παρουσίαση!

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΚ 2017

Αγαπητά μέλη,
Σας ενημερώνουμε για δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή:

1. Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, 16:00. Σεμινάριο Fine Dining Masterclass από τον κ. Σταύρο Ψωμόπουλο.
2. Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, 17:00, φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα μπισκοτόσπιτα με τα παιδιά της Μέριμνας.
3. Συνεργασία με ECOZEN. Τα μέλη μας μπορούν να μας στέλνουν συνταγές με φωτογραφία του πιάτου και δική τους φωτογραφία η οποία θα αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο http://www.ecozen.gr/

Πιο αναλυτικά σχετικά με τις δράσεις:

1. Σεμινάριο Fine Dining Masterclass
Τα young μέλη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην προετοιμασία του σεμιναρίου Σάββατο και Κυριακή 16 & 17 Δεκεμβρίου, πρωινές ώρες, καθώς και κατά τη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Η τιμή παρακολούθησης για τα μέλη είναι 55 ευρώ
Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν:
• Ανάλυση τεχνικών
• Γαρίδες με Κινόα, Σπανάκι, Wasabi και Mousse Ανθότυρου
• Χτένια με Πουρέ Τρούφας, Λουκάνικο Chorizo και Λάδι Βασιλικού
• Mojito
• Κουνέλι Γεμιστό Sous-Vide, με Κρέμα Σελινόριζας και Εσαλότ
• Cheesecake με φράουλα
Όσοι το παρακολουθήσουν θα πάρουν αναλυτικές συνταγές και θεωρεία τεχνικών, καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης

2. Η ΜΕΡΙΜΝΑ είναι ένα ίδρυμα για παιδιά τα οποία έχουν χάσει μέλος της οικογένειας τους (μητέρα, πατέρα ή αδερφό) στο πρώτο εξάμηνο μετά το γεγονός. Σκοπός μας είναι τα παιδιά αυτά να ασχοληθούν δημιουργικά αυτές τις μέρες.

Όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε θα χρειαστεί αν μπορείτε να έρθετε και την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου για προετοιμασία. Θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή τηλεφωνικά ή με email.

3. Τις μέρες αυτές τα μέλη μας παρακαλούνται να στέλνουν εορτατικές συνταγές. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι μία δράση που θα διαρκέσει όλο το χρόνο και μπορείτε να στέλνετε συνέχεια συνταγές. Η συνταγή θα μπει μαζί με το ονοματεπώνυμο και τη φωτογραφία σας.

 

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

1 25152322 1896130700416420 3902050145945145901 n

 

Πολλά συγχαρητήρια στον υπεύθυνο του γραφείου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο Ρέθυμνο ex. Chef Σμαραγδάκη Βαγγέλη για την πρωτοβουλία και διοργάνωση της συμμετοχής μας στο φιλανθρωπικό bazaar που έγινε στο 16ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου.
Τα μέλη της Λέσχης κατάφεραν να φτιάξουν και να πουλήσουν 1200 λουκουμάδες, μαζεύοντας το ποσό των 1200 ευρώ τα οποία και προσέφεραν στον ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ¨.
Ο πρόεδρος και το ΔΣ ευχαριστούν θερμά για τον εθελοντισμό τους πρώτα από όλα τα μέλη μας κυρίους Καλινώση Παναγιώτη, Ζάχο Θωμά, Λελεδάκη Γιάννη, Μουζή Αντρέα, Ορφανό Αντώνη, Σερμπάν Ιουλιάννα, Τζουγανάκη Κατερίνα, Τόπη Χριστίνα και Χριστοφορίδη Λευτέρη.
Επίσης ευχαριστούμε τον ανώνυμο ιδιώτη που προσέφερε τις πρώτες ύλες για την πραγματοποίηση των λουκουμάδων και τέλος το Georgioupolis resort Hotel για την προσφορά της κουζίνας του για την προετοιμασία μας.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της δράσης, θα επαναληφτεί στις 20 Δεκεμβρίου στο χωριό του Άη Βασίλη στο Σπίλι Ρεθύμνου.
Όσα μέλη ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο γραφείου Ρεθύμνου κύριο Σμαραγδάκη Βαγγέλη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο 2108251401.

 

ΖΑΠΠΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

ZAPEIO

 

ΖΑΠΠΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΣ
Στην 4η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ζάππειο Μέγαρο στις 24 Δεκεμβρίου συμμετείχε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος με τα γραφεία της στην περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και με πολλά μέλη από την Αθήνα.
Το Ζάππειο κατακλύστηκε από γεύσεις και αρώματα της Άρτας, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων, με τη συνδιοργάνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ενημερωτική ημερίδα από εξειδικευμένους επιστήμονες του πρωτογενούς τομέα, καθώς και γνωριμία του κοινού της Αθήνας με τοπικές συνταγές της Άρτας, που είναι βασισμένες στα προϊόντα στα οποία είναι αφιερωμένη η Γιορτή. Στην ενημερωτική ημερίδα μίλησαν οι: Ελένη Τσαντίλη, Καθηγήτρια Εργαστηρίου Δενδροκομίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές εξέλιξης δενδρωδών καλλιεργειών και προϊόντων τους στην Ήπειρο», Δημήτριος Μπιλάλης, Καθηγητής Βιολογικής Γεωργίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Καινοτόμες καλλιέργειες στην αγροτική παραγωγή της Άρτας», Γιώργος Μάνος,Καθηγητής Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Ηπείρου και Ιωάννης Τσιρογιάννης,Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Ηπείρου με θέμα «Το περιβόλι της Ηπείρου: Η εξέλιξη των καλλιεργειών στον κάμπο της Άρτας» και Ευάγγελος Νταλής, Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών «Άραχθος», «Οργάνωση παραγωγών, ως μοχλός ανάπτυξης των προϊόντων της Άρτας». Συμμετείχε η παραδοσιακή Ηπειρώτικη κομπανία«ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ» και το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης, ενώ τρόφιμα δόθηκαν στην «Κιβωτό του Κόσμου».
Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι: Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης,Όλγα Γεροβασίλη, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης,Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτές Άρτας Βασίλης Τσίρκας και Γιώργος Στύλιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Χαρακλιάς, Θεανώ Γραμματικού, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ Κώστας Ζέρβας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Τζένη Ταπρατζή, ο Νίκος Χιωτάκης, νυν Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου Αναστάσιος Τσίνας και ο απερχόμενος Πρύτανης Ευριπίδης Γλαβάς, η Γενική Συντονίστρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μαρία Μπασιαδάκη, οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Καρχιμάκης και Στέφανος Τζουμάκας, ο πρώην Ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομάτης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ζαππείου Μεγάρου Γιώργος Χρήστου, εκπρόσωποι Υπουργών, δημάρχων και φορέων της Αττικής, πολλοί κάτοικοι της Αθήνας, της αγοράς, του τουρισμού και της γαστρονομίας της πρωτεύουσας, οι Αρτινοί ιδιοκτήτες παραγωγικών μονάδων Παύλος Αποστολίδης, Σπύρος Καράλης και Χρήστος Κολιός και η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Άρης Ραβανός.
Ο πρόεδρος και το ΔΣ της Λέσχης θέλουν να συγχαρούν τον υπεύθυνο της περιφέρειας Ηπείρου κύριο Τάσο Τόλη και τον υπεύθυνο του γραφείου Άρτας κύριο Μανίκα Γιάννη για την ακούραστη προσπάθειά τους προβολής των τοπικών πρωτογενών προϊόντων, με τη συμμετοχή τους σε όλες τις εκδηλώσεις που προάγουν τον τόπο.
Φυσικά όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την οργάνωση του κυρίου Ιωάννου Έκτορα (γραμματέας ΔΣ και υπεύθυνος γραφείου Θεσπρωτίας) ο οποίος μαζί με μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Μήλιος Αλέξανδρος, Βογιατζή Φρατζέσκα, Μανίκας Ιωάννης και Καταπόδης Νίκος) και σπουδαστές του ΙΕΚ Δέλτα Ιωαννίνων υπό την επίβλεψη του καθηγητή τους και μέλους της Λέσχης κυρίου Νίκου Νικόλαου, δημιούργησαν το μπουφέ της εκδήλωσης στο LaFourchette Catering αναδεικνύοντας έτσι τα προϊόντα μέσα από παραδοσιακές τοπικές συνταγές.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας Κασκούτα Αλέξανδρο και Μπουμπουνάρα Βασιλική, οι οποίοι δημιούργησαν εκθέματα με σοκολάτα και σκαλιστά, τα οποία διακόσμησαν τον μπουφέ, αλλά και όλα τα μέλη μας που παρευρέθηκαν και στήριξαν την εκδήλωση.

Πηγή https://romiazirou.blogspot.gr/2017/11/blog-post_939.html

 

Συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος για την δημιουργία Γαστρονομικού Οδηγού Άρτας

SYNANTHSH GASTRONOMIKOS ODHGOS

Συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος για την δημιουργία Γαστρονομικού Οδηγού Άρτας

Mε πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2017 συνάντηση στο Δημαρχείο Άρτας για την δημιουργία Γαστρονομικού Οδηγού Άρτας.
Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Κώστας Χαρακλιάς, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ Κώστας Ζέρβας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Χουλιάρας, ο Γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης Άρτας Γιάννης Παπαηλίας, οι εκπρόσωποι της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Γιάννης Μανίκας (υπεύθυνος γραφείου Άρτας), Θανάσης Βρεττός (υπεύθυνος γραφείου Πρεβέζης) και η Πρόεδρος των Τουριστικών Καταλυμάτων και Ξενώνων Νομού Άρτας «Ο Άραχθος» Γεωργία Πατέντα.
Αποφασίστηκε από κοινού η δημιουργία ενός Συμφώνου Ποιότητας στην Εστίαση και του Γαστρονομικού Οδηγού Άρτας με τοπικά προϊόντα και συνταγές της περιοχής, οι οποίες στη συνέχεια θα ενσωματωθούν στα καταστήματα εστίασης και στα ξενοδοχεία, με τελικό σκοπό την προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών συνταγών της Άρτας και τη διάδοσή τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Άρτας εντός Δεκεμβρίου, όπου θα κληθούν καταστήματα εστίασης, ξενοδοχεία και οι εμπλεκόμενοι φορείς για την έναρξη υλοποίησης του Συμφώνου Ποιότητας και του Γαστρονομικού Οδηγού της περιοχής.
Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος συγχαίρει τον υπεύθυνο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος για την Περιφέρεια Ηπείρου κύριο Αναστάσιο Τόλη για την πρωτοβουλία του και την ασταμάτητη δράση του.
Πηγή: https://romiazirou.blogspot.gr/2017/11/blog-post_796.html?spref=fb

 

ΕΚΘΕΣΗ FOOD & LIFE ΜΟΝΑΧΟ

Στην έκθεση Food & Life στο Μόναχο, συμμετέχει το παράρτημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στη Γερμανία. Στις 2 Δεκεμβρίου θα γίνει live cooking show on stage με τα μοναδικά προϊόντα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η υπεύθυνη τους γραφείου μας κυρία Ευαγγελία Καρκαμπίτσα μαζί με τα μέλη μας κυρίους Λάμπη Πετράη και Καπαρουνάκη Νίκο (Nikolas Kaparounakis) θα παρουσιάσουν ψαρονέφρι με σύκα σε σάλτσα κρασιού, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και χταπόδι, μους γιαουρτιού με γλυκά του κουταλιού, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα της περιφέρειας στο κοινό του Μονάχου.
Η YALCO χρυσός χορηγός της Λέσχης υποστηρίζει τη δράση με πορσελάνες ΙΩΝΙΑ, που θα αναδείξουν τις δημιουργίες των chef.
Όσα μέλη βρίσκονται στην περιοχψή μπορούν να επικοινωνήσουν με την κυρία Καρκαμπίτσα για να συμμετέχουν.
Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 17:00 – 18:00 στο περίπτερο C3.724B
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα μέλη μας!

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Αγαπητά μέλη,

Σας ενημερώνουμε ότι το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική δράση στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Σε συνεργασία με το 16ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου, δημιουργούμε Χριστουγεννιάτικα γλυκά, τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν στον ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ¨.

Όσα μέλη ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο γραφείου Ρεθύμνου κύριο Σμαραγδάκη Βαγγέλη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο 6973669931.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ

SEMINARIO PISTOPOIITWN

Σεμινάριο αξιολογητών του «Ειδικού Σήματος Ποιότητας Ελληνικής Κουζίνας» πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος για την σωστή κατάρτιση των μελών μας στις 22 Νοεμβρίου 2017.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από το μέλος μας κύριο Χαλουλάκο Παναγιώτη, διαπιστευμένο επιθεωρητή κατά ISO2200 στο χώρο της γαστρονομίας και του επισιτισμού.
Επισήμως τα μέλη μας – αξιολογητές , φαίνονται στους πίνακες.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!

 

ΑΤΖΕΝΤΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΣ - 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΑΤΖΕΝΤΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
23 Νοεμβρίου 2017

1. Παρουσίαση νέας σύνθεσης ΔΣ
2. Παρουσίαση νέων χορηγών Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
3. Παρουσίαση Chef's Club Members – Privilege Card
4. Δράσεις Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
5. Παρουσίαση νέας σύνθεσης Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος
6. Νέα δομή Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
7. Παρουσίαση προγράμματος HORECA 2018
8. Λόγος στα μέλη – προτάσεις
9. Ανοιχτή ατζέντα

 

ACTIVE PRINT - CHEF'S CLUB MEMBERS PRIVILEGE CARD

Η εταιρεία ACTIVE PRINT προσφέρει στα μέλη μας με την επίδειξη της κάρτας:
• Την επίσημη business card της λέσχης – 1.000 τεμάχια - 30 ευρώ
• Business cards – 1.000 τεμάχια - 40 ευρώ με δώρο τη μακέτα
• Έκπτωση σε εκτυπωτικές εργασίες 30% για καταλόγους εστιατορίου, διαφημιστικά φυλλάδια, t shirts και είδη δώρου
Για περισσότερες πληροφορίες 2109599977 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
Σελίδα 3 από 33

emag

facebook-icon

newsletter-image

 

 

Chef’s Club Members – Privilege Card

Δείτε περισσότερα