Chefs Club

YOU ARE HERE: Home ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ


Νεα της λέσχης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ WORLD TROPHY & CAKE DESIGNERS ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Στην έκθεση ΑΡΤΟΖΑ πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί ανάδειξης της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό της FIPGC τον Οκτώβριο 2017, στη Host Fierra στο Μιλάνο, ανάμεσα σε 40 χώρες. Οι νικητές του διαγωνισμού που θα μας εκπροσωπήσουν είναι: Αγραφιώτης Βασίλης (PASTILLAGE SCULPTURE & ICE CREAM COMPETITION), Κοκκινίδης Παναγιώτης (CHOCOLATE & PRALINE SCULPTURE COMPETITION) , Μαρκεζίνης Θεόδοτος (CAKE DESIGNERS) , Παπαδόπουλος Κωσταντίνος (SUGAR SCULPTURE & MODERN CAKE). Χρυσός χορηγός του διαγωνισμού η εταιρεία Optima Pastry καλύπτοντας όλη την γκάμα των απαιτήσεων με μοναδικής ποιότητας προϊόντα. Κριτές του διαγωνισμού Ζησόπουλος Τάσος (διαπιστευμένος κριτής ζαχαροπλαστικήςτης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WORLDCHEFS), Πρωτοψάλτης Τάσος (διαπιστευμένος κριτής ζαχαροπλαστικήςτης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WORLDCHEFS), Emmanuel Hamon (διεθνούς φήμης chocolatier) και Gian Paolo Panizzolo (διεθνούς φήμης cake designer artist). Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Federazzione Internationale Pasticeria Gelateria Cioccolateria, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της διοργανώτριας εταιρίας της έκθεσης ΑΡΤΟΖΑ, FORUM AE.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΡΤΟΖΑ

Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής είναι πραγματικότητα! Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στην ΑΡΤΟΖΑ ο τελικός που θα δημιουργήσει την ομάδα εκπροσώπησης στον παγκόσμιο διαγωνισμό της FIPGC στο Μιλάνο, όπου η Ελλάδα θα διαγωνιστεί ανάμεσα σε 40 εθνικές ομάδες από 5 Ηπείρους!
09:00 CAKE DESIGNERS COMPETITION
12:00 CHOCOLATE & PRALINE SCULPTURE COMPETITION
16:00 SUGAR SCULPTURE & MODERN CAKE COMPETITION
Κανονισμοί του διαγωνισμού στο site της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος!
Χρυσός χορηγός του διαγωνισμού OPTIMA PASTRY
See you at ARTOZA!!!

 

ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΕΤΗΣΙΑ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

1 16832409 10212564940067207 2047065742056655224 n

Την ετήσια κοπή της πίτας πραγματοποίησαν τα τοπικά γραφεία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος της περιφέρειας Ηπείρου.
Το γεγονός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα. Οι οικοδεσπότες κύριοι Τόλης Τάσος (υπεύθυνος περιφέρειας Ηπείρου & επίτιμος πρόεδρος Λ.Α.Ε), Βρετός Αθανάσιος (γραφείο Πρεβέζης), Δότσιος Αδαμάντιος (γραφείο Ιωαννίνων), Ιωάννου Έκτωρας (γραφείο Θεσπρωτίας) και Μανίκας Ιωάννης (γραφείο Άρτας), υποδέχτηκαν τους προσκεκλημένους ανάμεσα στους οποίους τοπικοί φορείς και επιχειρηματίες, πολιτιστικοί σύλλογοι καθώς και φίλοι από όλη την Ήπειρο. Μεγάλη τιμή μας ήταν και η συμμετοχή μελών της νεοσύστατης Λέσχης Αρχιμαγείρων Μακεδονίας Θράκης Μέγας Αλέξανδρος.
Να συγχαρούμε όλα τα μέλη που παρευρέθησαν στην εκδήλωση, αλλά ιδιαίτερα τον κύριο Τόλη ο οποίος με την αγάπη στον τόπο του έχει καταφέρει να ενώσει γαστρονομικά όλη την περιφέρεια Ηπείρου!

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΕ YOUNG ΜΕΛΗ

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2017

Αγαπητά young μέλη,

Με μεγάλη μας λύπη παρατηρούμε σε ένα μεγάλο ποσοστό των μελών μας μείωση της προσέλευσης σε Γενικές Συνελεύσεις, αποχή από τις δράσεις μας, από τις εκλογές σας, από το ΔΣ των young chefs, καθώς και ανεκπλήρωτες οικονομικές υποχρεώσεις.

Το πλήθος των young chefs μελών έφτασε αισίως τα 420 μέλη, με αποτέλεσμα η αποχή σας να είναι ακόμα πιο έντονη.

Η κατηγορία των young chef δημιουργήθηκε από τη Γενική Συνέλευση για να δώσει τη δυνατότητα σε νέους επαγγελματίες να συμμετέχουν στα κοινά δρώμενα της λέσχης, δίνοντας τους την ευκαιρία να εργαστούν δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.

Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να σας στείλουμε επιστολή, ώστε να μάθουμε τους λόγους για τους οποίους απέχετε από τις δράσεις μας.

Σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως έως τις 31 Ιανουαρίου 2017, στέλνοντας μας επίσης ένα ανανεωμένο βιογραφικό σας.

Σας ενημερώνουμε ότι στη συνέχεια θα προβούμε στα εξής:
• Στην κατηγορία Young chefs, θα παραμείνουν τα ενεργά μέλη ή τα μέλη τα οποία απέχουν δικαιολογημένα, με ηλικία έως 25 ετών, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
• Δημιουργία κατηγορίας δόκιμων μελών, στην οποία θα ενταχθούν όσα μέλη απαντήσουν στην επιστολή, είναι άνω των 25 ετών και συνεχίζουν να μην έχουν τα απαραίτητα προσόντα για να αναβαθμιστούν στην κατηγορία των επίλεκτων μελών.
• Διαγραφή των young chef μελών που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τα κοινά και δεν απαντήσουν στην επιστολή. Τα μέλη αυτά θα διαγραφούν από τις λίστες μελών μας, τους απαγορεύεται η χρήση της επίσημης μπλούζας της Λέσχης και του μεταλλίου, καθώς και η οποιαδήποτε χρήση του ονόματος ή λογοτύπων που αφορούν τη Λέσχη.

Η επιστολή αυτή στάλθηκε σε όλα μας τα μέλη. Αν προσωπικά δεν ισχύουν τα παραπάνω για εσάς, παρακαλούμε ενημερώστε μας.

Με εκτίμηση,
Τα μέλη του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι αιτήσεις για νέα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα γίνονται δεκτές έως τις 20 Ιανουαρίου 2017. Μπορείτε να βρείτε την αίτηση καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο site μας http://www.chefclub.gr/el/component/content/article/425 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ HORECA 2017

Αθήνα, 10/01/2017

Αγαπητά μέλη, χθες πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση με θέμα τον προγραμματισμό των δράσεών μας στην έκθεση HORECA 2017.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε είναι:
HOtel REstaurant CAtering & Michelin Stars
by Chef's Club of Greece in
HORECA 2017

Συγκεκριμένα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
HOtel by Chef's Club of Greece

FOOD COST (all inclusive, όχι all inclusive, μικρού μεγέθους) -  θεωρητικό, διαφάνειες - 45 λεπτά
Εξοπλισμός (ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ) - θεωρεία & μαγειρική - 45 λεπτά
Πρωινό με κοστολόγιο για διάφορα είδη ξενοδοχείου - θεωρεία & μαγειρική - 1 1/2 ώρα
Ειδικά μενού - πάνελ ομιλητών & μαγειρική - 1 1/2 ώρα
Διαχείριση & λειτουργία κουζίνας - πάνελ ομιλητών - 45 λεπτά
Συνέργειες με άλλα τμήματα & εργασιακές σχέσεις - πάνελ ομιλητών - 45 λεπτά

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
REstaurant by Chef's Club of Greece

Δημιουργία μενού σύνθεση, food cost, τιμή πώλησης - θεωρεία & μαγειρική - 1 1/2 ώρα
Εξοπλισμός κουζίνας εστιατορίου μηχανήματα, εργαλεία, σέρβις - θεωρεία & επίδειξη - 45 λεπτά
Νέα τεχνολογία & παραγγελίες - θεωρεία & επίδειξη - 45 λεπτά
Εστιατόρια ξενοδοχείων - θεωρεία & μαγειρική - 45 λεπτά
Ελληνική ταβέρνα by Chef's Club of Greece - μαγειρική - 45 λεπτά
Street food by Chef's Club of Greece - μαγειρική - 45 λεπτά
Κρασί - παρουσίαση - 45 λεπτά
Νέες τάσεις στα εστιατόρια - μαγειρική - 45 λεπτά

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
"Ο δρόμος προς τα αστέρια Michelin" by Chef's Club of Greece

Παρουσίαση συνταγών από Chef που εργάζονται σε εστιατόρια με Michelin
Διακόσμηση αίθουσας, tableware και νέα προϊόντα
Ανάγκες στον εξοπλισμό της κουζίνας
Συστήματα διαχείρισης πελατών και παραγγελιοληψία
Δημιουργία λίστας κρασιών
Δυνατότητα αύξησης γαστροτουρισμού –πάνελ ομιλητών με προσκεκλημένους από τους αρμόδιους κλάδους

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
CAtering by Chef's Club of Greece
Εξοπλισμός (ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ) - παρουσίαση - 45 λεπτά
Catering εκδηλώσεων - θεωρία & μαγειρική - 1 1/2 ώρα
Βιομηχανικό Catering - θεωρία & μαγειρική - 1 1/2 ώρα
Αεροπορικό catering - θεωρία & μαγειρική - 1 1/2 ώρα
HACCP & διάγραμμα ροής παραγωγής σύγχρονου catering - θεωρία - 45 λεπτά

Σας παρακαλούμε, έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, να μας απαντήσετε εάν επιθυμείτε να αναλάβετε την παρουσίαση σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες ή και κάποια πρότασή σας για προσθήκη θεματολογίας στα παραπάνω.

Φυσικά, μπορείτε να μας δηλώσετε αν επιθυμείτε να συμμετέχετε βοηθητικά στις δράσεις μας, καθώς και τις ημέρες που σας επιτρέπει το πρόγραμμά σας.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας
Μιλτιάδης Καρούμπας                 Βασίλειος Μαργαρίτης

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ HORECA 2017

Αγαπητά μέλη, σας υπενθυμίζουμε τη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2017 στις 15:30, με σκοπό των προγραμματισμό των δράσεων της Λέσχης μας στην έκθεση HORECA. Φέτος δημιουργούμε HOtel REstaurant CAtering & Michelin Stars by Chef's Club of Greece in HORECA 2017

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Στην πλατεία των Ιωαννίνων βρέθηκαν τα μέλη μας του τοπικού γραφείου κύριοι Δότσιος Αδαμάντιος, Μανίκας Γιάννης, Παπαχρήστου Βασίλης, Μπουρντένης Λαέρτης στις 2 Ιανουαρίου σε εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Ένωση ξενοδόχων και τα ΙΕΚ Δέλτα. Τα μέλη μας δημιούργησαν με τοπικά προϊόντα και κέρασαν τους παρευρισκόμενους. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα γραφεία μας της Περιφέρειας Ηπείρου και φυσικά στον υπεύθυνο της περιφέρειας κύριο Τάσο Τόλη για τις συνεχείς δράσεις ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας.

 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Τις καλύτερες ευχές μας για καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά!

Τα γραφεία της Λέσχης θα παραμείνουν κλειστά 27 - 30 Δεκεμβρίου 2016.

ΚΑΡΤΑ ΛΕΣΧΗΣ - Αντιγραφή

 

ΔΡΑΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΩΝΙΑΣ 29 ΝΟΕΜ 2016

Στις 29/11/2016 πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο nr 93 στην Βαρσοβία επίδειξη Ελληνικής κουζίνας με γευστικές δόκιμες από τον υπεύθυνο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην Πολώνια σεφ Θεόφιλο Βαφείδη, καθώς και έγινε παρουσίαση στους μαθητές σχετικά με την αξία της Μεσογειακής διατροφής .Οι μαθητές είχαν τέλος την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα φιλμ με παρουσίαση της Ελλάδος με θέμα τον τουρισμό. Το ΔΣ θα ήθελε να συγχαρεί τον chef Θεόφιλο Βαφείδη για τις στοχευμένες δράσεις του με σκοπό την προώθηση της Ελληνικής γαστρονομίας.

szkola6

 

ΔΡΑΣΗ GERMAN BRANCH OFFICE ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

15171169 1470108169670323 2429320194554770470 n

 

Άλλη μία επιτυχημένη δράση πραγματοποίησε το γραφείο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στη Γερμανία. Με πρωτοβουλία της υπεύθυνης του γραφείου chef Ευαγγελίας Καρκαμπίτσα, η Λέσχη συμμετείχε στη Διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών «ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ – FOOD & LIFE» που πραγματοποιήθηκε στις 23-27 Νοεμβρίου 2016 Μόναχο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Με σκοπό την γαστρονομική προώθηση και παρουσίαση των τοπικών προϊόντων, η chef μαζί με το μέλος της Λέσχης chef Μάριο Ζωγράφο παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους:
Τραχανότο με παραδοσιακό λουκάνικο Μετσόβου και αφρό από γάλα γαϊδούρας
Λαυράκι με χυλοπίτες κρασιού, ντομάτα και ελιές
Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα ήθελε να συγχαρεί την υπεύθυνη του γραφείου Γερμανίας κυρία Καρκαμπίτσα, καθώς και τα μέλη του γραφείου, για την ακούραστη προσπάθεια τους προώθησης της Ελληνικής Γαστρονομίας στη Γερμανία και την συνεχή παρουσία του γραφείου μας σε εκδηλώσεις μεγάλης βαρύτητας που διοργανώνονται υπό την αιγίδα σημαντικών φορέων.

 

OPTIMA PASTRY ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Η OPTIMA PASTRY ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ του Πανελληνίου Διαγωνισμού Ζαχαροπλαστικής που διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος για την ανάδειξη της ομάδας που θα μας εκπροσωπήσει στους παγκόσμιους διαγωνισμούς CAKE DESIGNERS WORLD CHAMPIONSHIP FIPGC HOST FIERA MILANO 23/24 OCTOBER 2017 & THE WORLD TROPHY OF PASTRY – ICE CREAM – CHOCOLATE FIPGC HOST FIERRA MILANO 21/22 OCTOBER 2017
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διαγωνισμούς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη εντός των ημερών!!!

 

Grecka Panorama ΔΡΑΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Στις 3 & 4 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Βαρσοβια η δεύτερη έκθεση Grecka Panorama με θέμα τον τουρισμό και την ελληνική κουζίνα .Δυο ημέρες διοργανώθηκαν ζωντανές παρουσιάσεις ελληνικής κουζίνας με παράλληλες γευστικές δοκιμές από τον υπεύθυνο του POLAND BRANCH OFFICE CHEF θΕΟΦΙΛΟ ΒΑΦΕΙΔΗ .Την πρώτη ημέρα έγινε και το συμπόσιο της UNESCO με θέμα την μεσογειακή διατροφή ,όπου βραβεύθηκε από την πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα για την συμβολή του στην διάδοση της γαστρονομίας βασισμένης στην Μεσογειακή δίαιτα στην Πολωνία ο σεφ Θεόφιλος Βαφείδης.  

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις μας παρουσίαση της εταιρείας Παλίρροια. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση που έγινε από τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κύριο Καρούμπα, σχετικά με τα προϊόντα τις εταιρείας και προτάσεις παρουσίασης. Οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν ενεργά στην παρουσίαση με συμπλήρωση ερωτηματολογίου και με προτάσεις μετά τη γευστική δοκιμή των προϊόντων. Επίσης παρουσία των τεχνικών συμβούλων της εταιρείας, λύθηκαν πολλές απορίες σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής και τις εξειδικευμένες ανάγκες αυτής. Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη Λάγια Σόνια, Νίκα Έλσα και τα young μέλη Κάτσενου Ουρανία, Μακρή Κωνσταντίνα, Τσικριτσάκη Μαρίνα για τη βοήθεια τους στην παρουσίαση. Οι φωτογραφίες φυσικά από το φωτογράφο μας Κάσσικο Χρήστο.

 

3η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς του Δήμου Αρταίων

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, συμμετείχε στην 3η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς του Δήμου Αρταίων, με πρωτοβουλία του περιφερειακού γραφείου Άρτας και τον υπεύθυνο κύριο Μανίκα.
Εκεί. τα μέλη υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου του γραφείου Ηπείρου κυρίου Τόλη δημιούργησαν εδέσματα με τοπικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων «χοιρινό καπνιστό με πετιμέζι», «ψαρονέφρι με πράσο, πορτοκάλι και λευκό βαλσάμικο», «γαρίδες μαριναρισμένες σε λεμόνι, σκόρδο και δεντρολίβανο», «λαζάνια με αυγοτάραχο Αμβρακικού».
Επίσης αποτελέσαν μέλη κριτικής επιτροπής σε διαγωνισμό παραδοσιακών συνταγών με χρήση τοπικών προϊόντων από τοπικούς συλλόγους.
Το ΔΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους κυρίους Αναστάσιο Τόλη (υπεύθυνος περιφέρειας Ηπείρου), Ιωάννη Μανίκα (υπεύθυνος γραφείου Άρτας), Αθανάσιος Βρεττός (υπεύθυνος γραφείου Πρεβέζης), Βασίλη Παπαχρήστο, Μιχάλη Ναστούλη, Αλέξανδρο Μήλιο και Ευαγγελία Γεωργογιάννη, για τη συμμετοχή τους σε μία τόσο πετυχημένη διοργάνωση, για τον επαγγελματισμό τους και την στήριξη της τοπικής γαστρονομίας.

 
Σελίδα 4 από 30

emag

facebook-icon

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα και τις ανακοινώσεις της λέσχης μας

Chef’s Club Members – Privilege Card

Δείτε περισσότερα