Chefs Club

YOU ARE HERE: Home ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ


Νεα της λέσχης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ: ΚΡΙΤΑΜΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ: ΚΡΙΤΑΜΟΣ ... ΕΝΑ SUPER FOOD ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 16:00 σε παρουσίαση της εταιρείας NOVEL TRADITION στα γραφεία μας Λ. Βουλιαγμένης 171, Δάφνη (πλησίον της στάσης του μετρό Άγιος Ιωάννης).

Η Novel Tradition είναι μια νέα εταιρία στο χώρο της γαστρονομίας, η οποία καλλιεργεί άγριο κρίταμο στις ακτές του Ιονίου. Φιλοδοξία της είναι μέσα από τα προϊόντα της (κρίταμο σε ελαφριά άλμη και φρέσκο) να συστήσουν το μοναδικό αυτό συστατικό σε καταναλωτές και μάγειρες ανά την Ελλάδα αλλά και διεθνώς, προσθέτοντάς το ξανά στη Μεσογειακή κουζίνα.

Η chef Τατιάνα Μπόκοτση θα κάνει παρουσίαση των προϊόντων της Novel Tradition, μέσα από ευφάνταστες δημιουργίες, καθώς και γευστικές δοκιμές αυτών.

Μενού Γευσιγνωσίας
Ανακαλύψτε το κρίταμο...
Ταρτάρ τόνου με κρίταμο αρωματισμένο με φρέσκια ρίγανη, γαρνιρισμένο σε ψωμάκι βρώμης ολικής άλεσης με τοματίνι
Αθηναϊκή σαλάτα με βάση σφυρίδας και κρίταμο με σχοινόπρασο-
Τορτελίνια γεμιστά με γραβιέρα Αεράκι και κρίταμο σε ελαφριά σάλσα άγριων μανιταριών Καρπαθίων Όρεων
Κουνέλι με ζέστη βινεγκρέτ γκρέιπφρουτ, συνοδευμένο με κρίταμο αρωματισμένο με λάιμ και φρέσκο σκόρδο
Cheesecake με βάση μπισκότο OREO και μαρμελάδα κρίταμο

Η είσοδος είναι δωρεάν. Για κράτηση θέσεων στείλτε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

WESTIA 2016

WESTIA 2016
ΠΑΤΡΑ – 9-11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, υπό το συντονισμό του υπεύθυνου περιφέρειας Πελοποννήσου και μέλους του ΔΣ κυρίου Καραμπίνη Δημήτρη, ανταποκρίθηκε επάξια στο κάλεσμα του ΣΚΕΑΝΑ –διοργανωτή της έκθεσης WESTIA 2016 – και ανέλαβε τις γαστρονομικές δράσεις των τριήμερων εκδηλώσεων.
Το γραφείο της Πάτρας με τον υπεύθυνο γραφείου, κύριο Χρήστο Ροποτό, και τη γραμματέα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, κυρία Έλενα Ρέππα, δούλεψαν στα επίσημα γραφεία της Λέσχης στην Πάτρα που στεγάζονται στο ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ. Εκεί με τα μέλη που ζουν και εργάζονται στην περιοχή διοργανώθηκαν οι δράσεις:
Menu degustation για Fine dining εστιατόριο, παρουσίασε ο ex. Chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, Γραμματικόπουλος Γιώργος
Εστιατορικές παρασκευές με κοτόπουλο, παρουσίασε ο chef Γεωργακόπουλος Μιλτιάδης
Ισπανική κουζίνα, παρουσίασε ο Chef Νικολόπουλος Γεώργιος
Δημιουργίες θαλασσινών, παρουσίασαν οι young chefs Βασιλείου Γρηγόρης, Βούρτσης Ανδρέας, Δερμιτζάκη Μαντώ, Καλεσίου Τζωρτζίνα
Η χρήση των Πελοποννησιακών αποσταγμάτων στη μαγειρική, παρουσίασε ο chef Στεφόπουλος Νίκος
Πελοποννησιακά τυριά – μαγειρικές προτάσεις, παρουσίασαν οι young chefs Διαμαντόπουλος Ηλίας, Μήτσης Άρης, Καλούδης Βύρωνας
Ελληνικά κοκτέηλ με ξηρό πάγο και υγρό άζωτο, παρουσίασε ο μπάρμαν και μέλος της Ελληνικής Ένωσης Μπάρμεν Λιόλιος Λάμπρος
Φυσικά και τα υπόλοιπα γραφεία Πελοποννήσου παρευρέθησαν και στήριξαν τις δράσεις:
Από το γραφείο Μεσσηνίας, ο υπεύθυνος Μαύρος Γιώργος παρουσίασε Μεσσηνιακή Γαστρονομία μαζί με τον υπεύθυνο Αργολίδας Αγγελόπουλο Μιχάλη, καθώς και τα μέλη των γραφείων Σουρίλας Μιχάλης και Γκούτζου Αρτζεντίνα.
Από το γραφείο Ηλείας, ο υπεύθυνος γραφείου Ali Shanawany Alla El Din, με τα μέλη Παναγιωτακόπουλος Γιάννης και Ναβροζίδης Γιώργος, παρουσίασαν τοπική γαστρονομία, αλλά και τη θεματική ενότητα «Ιταλική Κουζίνα με Ελληνικά Ζυμαρικά».
Από το γραφείο Αιγίου ο Σπύρος Ανέστης παρουσίασε τα τοπικά προϊόντα.
Τη σκυτάλη των εκδηλώσεων ανέλαβαν τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, τα οποία είχαν προσκαλεστεί από τη διοργάνωση για να κάνουν τη δική τους παρουσίαση/πρόταση για το τοπικό πρωινό. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν τα μέλη Τσεμπερλίδης Αλκιβιάδης, Αγραφιώτης Βασίλης, Γραβάνης Βαλάντης, Κασκούτας Αλέξανδρος, Κατσίγιαννης Γιώργος, Κοκκινίδης Παναγιώτης, Παναγιωτόπουλος Νίκος και Τερεζίου Στέλιος. Τα μέλη της Εθνικής Ομάδας εργάστηκαν στα σύγχρονα εργαστήρια της σχολής ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ.
Επιπρόσθετα τα μέλη της Εθνικής Ομάδας έκαναν ζωντανές παρουσιάσεις:
Διακόσμηση σοκολάτας, παρουσίασε ο ex. Pastry chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, Αγραφιώτη Βασίλη
Νηστίσιμα πιάτα με ρύζι και όσπρια, παρουσίασε ο πρόεδρος των young chefs και μέλος της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας Κασκούτας Αλέξανδρος
Τεχνικές καπνίσματος, παρουσίασε ο chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, Κατσίγιαννης Γιώργος
Χρήσεις του θερμαινόμενου μπλέντερ, παρουσίασε ο chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας γαστρονομίας Τσεμπερλίδης Αλιβιάδης.
Ο ξηρός πάγος και το υγρό άζωτο στη μαγειρική, παρουσίασε ο chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας γαστρονομίας Τερεζίου Στέλιος
Στήριξαν τις εκδηλώσεις τα μέλη του ΔΣ κύριοι Καρούμπας Βασίλης, Πρωτοψάλτης Αναστάσιος, Κουρούπης Αγάλου Νίκος και το μέλος Μάρης Δημήτριος.
Παράλληλα με τις δράσεις έγινε και η εισαγωγή των νέων μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος που ζουν και εργάζονται στην περιοχή.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις εταιρείες που μας στήριξαν όλες τις μέρες:
ELECTROLUX - για το σύγχρονο stage που μας έφτιαξε με τα μηχανήματά της
INOMAK – για τον εξοπλισμό σε είδη αλουμινίου
THE MART – χορήγηση προϊόντων
KARAMANIS – μηχανήματα νέας τεχνολογίας

YALKO - για όλα τα πιάτα και ποτήρια παρουσιάσεων
GLS - για τα γυάλινα πιάτα παρουσιάσεων

Φυσικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ και συγκεκριμένα την κυρία Λιλίκα Βέργη, η οποία μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της σχολής της. Επίσης την πολύτιμη βοήθεια των σπουδαστών της σχολής, οι οποίοι μας εντυπωσίασαν με το επίπεδο γνώσεών τους, αλλά και το σεβασμό που τους έχει μυηθεί για το επάγγελμα.

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους και δίνουμε ραντεβού για του χρόνου!!!

 

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 2016

Αξιότιμα μέλη, 

σας προσκαλούμε στην ετήσια κοπή της πίτας μας, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, στις 12:00, στο κτήμα Le Chevalet, Λ. Τατοΐου 526, στη Βαρυμπόμπη. Εμφάνιση με μαύρο παντελόνι, επίσημη μπλούζα της Λέσχης και μετάλλιο. 

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Logo1

Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΑΕ, με τη συνεχή παρουσία για 25 χρόνια στο χώρο της εστίασης, έχει τη χαρά και τη τιμή να σας προσκαλέσει την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 στις 16:00, σε μια Γαστρονομική διαδρομή με πολλά από τα προϊόντα της γευστικής της παλέτας , γευσιγνωσίας και θεωρίας με παρασκευές Ιταλικών Risotto της εταιρείας RISO SCOTTI και με τη πλήρη σειρά της LECKER σε Ζωμούς , Σάλτσες και Σούπες καθώς και με τη πλήρη σειρά των Αρωματικών Μειγμάτων της CHEF PAUL- MAGIC Αμερικής .

Για τον σκοπό αυτό, η ομάδα παρουσίασης της CHEF PAUL MAGIC, επικεφαλής του οποίου είναι οι Director Chefs Mr. Marty Cosgrove και Mr. Ryan Shepherd καθώς και ο Executive Chef της εταιρείας μας κ.Πάνος Κοντογεώργης και η ομάδα του, θα σας φιλοξενήσουν σε ένα ταξίδι γεύσεων και γνώσεων.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα παραλάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης , προσωπικό folder με όλη την ύλη FOOD DATA, PINS καθώς και ποδιές με το logos των εταιρειών.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά μας να μας τιμήσετε με τη παρουσία σας .

 

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ WUSTHOFF

wu wuesthof-logo black

 

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας η μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο των μαχαιριών και εργαλείων κουζίνας WUSTHOF και η εταιρεία που την εκπροσωπεί στην Ελλάδα MAXAIRIA GR. Στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος παρευρέθηκε ο κύριος Alexander Hunn υπεύθυνος της εταιρείας WUSTHOF και ο κύριος Θάνος Ραφαηλίδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας MAXAIRIA GR . Στη συνάντηση με τον πρόεδρο κύριο Καρούμπα Μίλτο, μέλη του ΔΣ και μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, υπογράφτηκε το συμφωνητικό συνεργασίας και παραδόθηκαν εργαλεία στην ομάδα, μαζί με τις ευχές όλων για καλή επιτυχία στους προσεχείς διαγωνισμούς. Ο κύριος Ραφαηλίδης δεσμεύτηκε να ανακοινώσει σύντομα ειδικές τιμές στα προϊόντα που εμπορεύεται για τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος! Θα σας ενημερώσουμε σύντομα.

 

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016

Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος της περιφέρειας Ηπείρου, συμμετείχαν στις 5 & 6 Μαρτίου στο στάδιο TAE KWOΝ ΤΟ στο Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016. Εκεί δημιούργησαν παραδοσιάκα πιάτα με πρωτογενή υλικά από την Ήπειρο, αναδεικνύοντας την τοπική γαστρονομία. Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα ήθελε να εκφράσει θερμά συγχαρητήρια στον περφερειάρχη κύριο Αναστάσιο Τόλη για τη διοργάνωση, επιμέλεια και συντονισμό της εκδήλωσης. Φυσικά τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τους υπεύθυνους γραφείων κυρίους Βρεττό, Δότσιο, Ιωάννου και Μανίκα, αλλά και τα μέλη μας κυρίους Λίγδα, Μήλιο, Παπαχρήστου. Μία υπέροχη εκδήλωση και μοναδική ευκαιρία να γιορτάσουμε Ηπειρώτικα.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ FOOD EXPO 2016

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των μελών μας, με θέμα την παρουσιά της Λέσχης στην έκθεση Food Expo 2016.

 

9o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2016

Gastronomy forum

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Φόρουμ Γαστρονομίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος με τίτλο "Η Κουζίνα του Μέλλοντος". Το ΔΣ θα ήθελα να ευχαριστήσει όλα τα Young μέλη τα οποία υποστήριξαν τις δράσεις μπροστά και πίσω από το stage, όλα τα επίλεκτα, τακτικά και επίτιμα μέλη για τις γαστρονομικές παρουσιάσεις, όλους τους επίσημους καλεσμένους για την τιμή που μας έκαναν να συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας, τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας για την παρουσίαση πιάτων και εκθεμάτων, το χρυσό χορηγό της εκδήλωσης KARAMANIS SA, όλες τις υποστηρίκτριες εταιρείες και φυσικά τη διοργανώτρια εταιρεία ΦΟΡΟΥΜ που για ακόμα μία χρονιά μας εμπιστεύτηκε!

 

9o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2016

Gastronomy forum

 

9o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2016 by Chef's Club of Greece

Η κουζίνα του Μέλλοντος
By Chef's Club of Greece
Με την επιμέλεια της Karamanis SA
& την επιστημονική υποστήριξη της
Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων

 

Οι εποχές αλλάζουν, τα μηχανήματα εκσυγχρονίζονται, οι τεχνικές μας ακολουθούν την επιστημονική πρόοδο και τα υλικά μας εκσυγχρονίζονται.
Στην Κουζίνα του μέλλοντος θα σας παρουσιάσουμε:
• τα νέα μηχανήματα, σε συνεργασία με τον ειδικό του είδους, την εταιρεία KARAMANIS S.A. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στο stage στο περίπτερο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο HALL 4
• θεωρητική προσέγγιση των σύγχρονων τεχνικών με την επιστημονική υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στον ειδικά διαμορφωμένη σεμιναριακή αίθουσα στο περίπτερο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο HALL 4
• Παρουσιάσεις πάγου, σε συνεργασία με την Dry Ice Creations στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο περίπτερο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο HALL 4
• Παρουσίαση πιάτων από την Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας
Όλα αυτά φυσικά μέσα από το πρίσμα της παράδοσης μας.

Σας περιμένουμε στο περίπτερο μας στο τέλος της αίθουσας στο HALL 4

Από 12 έως 15 Φεβρουαρίου 2016

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

10:45 – 11:00 Έναρξη εκδηλώσεων – Μήνυμα προέδρου

STAGE  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΓΟΣ
11:00 – 12:00 Around the world – Παρουσίαση Πολωνικής Κουζίνας από τον υπεύθυνο του Poland Branch Office ex. Chef Θεόφιλο Βαφίδη New bar trends with dry ice (all day event)
12:30 – 13:15 New technology - Φούρνος 5 senses RATIONAL (εκπαιδευτική παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη). Παρουσιάζει ο chef της RATIONAL Christoph Dilger  13:15 – 14:00 New techniques: Υποκατάστατα ζάχαρης – Γλυκαντικές Ύλες (θεωρεία) - Παρουσιάζει η κυρία Ρέτση Κάτια από την ΠΕΤΕΤ 16:00 – 16:30 Ice sculpturing – by Fabricio Donatone Βασικές γνώσεις για σκάλισμα πάγου


13:30 – 14:15 New techniques – Μοριακή γαστρονομία (θεωρεία & μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζει ο ex. chef Δημήτρης Κατριβέσης και η γαστρονομική του ομάδα

15:15 – 16:00 Keep tradition - Κρίταμο – Χρήσεις και οφέλη για την υγεία (θεωρεία) - Παρουσιάζει ο κύριος Ζαφειριάδης Θωμάς από την ΠΕΤΕΤ και ο κύριος Σκυλακάκης Θεόδωρος
17:00 – 20:00 Ice sculpturing – by Fabricio Donatone Δημιουργία εκθέματος
14:30 – 15:15 Keep tradition: Παραδοσιακές συνταγές από την Τήνο (μαγειρική επίδειξη). Παρουσιάζει ο υπεύθυνος του τοπικού γραφείου ex. Chef Χάλαρης Λεωνίδας
16:00 – 16:45 Keep tradition – Μαγειρεύουμε με κρίταμο (μαγειρική επίδειξη). Παρουσιάζει ο ex. Chef Ζάχαρης Μιχάλης
17:00 – 17:45 New technology - Φούρνος 5 senses rational (εκπαιδευτική παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη). Παρουσιάζει ο chef της Rational Christoph Dilger

18:00 – 18:45 Around the world – Παρουσίαση Μεξικάνικης κουζίνας. Παρουσιάζει ο ex. Chef Μπακοδήμος Θωμάς

 

Greek National Culinary Team - Παρουσίαση πιάτων και εκθεμάτων από την Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας (all day event)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

10:45 – 11:00 Υπογραφή πρωτόκολλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλίμου και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

STAGE  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΓΟΣ
11:00 – 11:45 New products – Καινοτόμα προϊόντα ελιάς σε νέες μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές παρουσιάσεις (μαγειρική επίδειξη). Παρουσιάζει ο pastry chef Αγραφιώτης Βασίλης 

New bar trends with dry ice (all day event)
12:00 – 12:30 New technology – Ας γνωρίσουμε τις μοναδικές χρήσεις του ROWZER (Θεωρεία και μαγειρική) Παρουσιάζει ο chef Βουκελάτος Παναγιώτης 14:00 – 14:30 New techniques: Ξηρός πάγος και υγρό Άζωτο στη μαγειρική (θεωρεία) – Παρουσιάζει ο κύριος Κακός Ιωάννης από την ΠΕΤΕΤ 10:30 – 13:00 Ice sculpturing – by Fabricio Donatone Δημιουργία εκθέματος
12:45 – 13:15 New technology - Φούρνος 5 senses RATIONAL (εκπαιδευτική παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη). Παρουσιάζει ο ex. chef Γιάννης Κακλής 16:15 – 16:45 New techniques: Φυσικά συντηρητικά, αντιοξειδωτικά και η χρήση τους (θεωρεία) – Παρουσιάζει ο κύριος Ορεστίδης Μιχάλης από την ΠΕΤΕΤ
15:00 – 17:30 Ice sculpturing – by Fabricio Donatone Δημιουργία εκθέματος
13:30 – 14:15 Keep tradition: Κουνέλι, ένας διατροφικός θησαυρός (μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζει ο ex. Chef Μπιλιμπάς Βαγγέλης
14:30 – 15:15 New techniques: Ξηρός πάγος και υγρό άζωτο – χρήση στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική (μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζει ο ex. Chef Ψωμόπουλος Σταύρος

15:30 – 16:15 New technology: Φούρνος Distform. Παρουσιάζει ο ex. Chef Τσαμπακούρης Νίκος
16:30 – 17:15 New techniques: 3 D printers οι εφαρμογές τους στη ζαχαροπλαστική (θεωρεία & επίδειξη). Παρουσιάζει ο Pastry chef Γιαννούλης Μιχάλης
17:30 – 18:15 Around the world – Αραβικές γεύσεις. Παρουσιάζει ο ex. Chef El Shanawany Alla El Din
18:30 – 19:15 Keep tradition – Η θάλασσα στο πιάτο μας. Παρουσιάζει ο ex. chef Μανίκας Γιάννης 
19:30 – 20:00 New products - Νέα trends στα πιάτα και νέα στησίματα πιάτων (μαγειρική επίδειξη) by Young Chefs of Chef's Club of Greece

 

 Greek National Culinary Team - Παρουσίαση πιάτων (all day event)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

STAGE  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΓΟΣ
11:00 – 11:45 New techniques – Sous vide (μαγειρική επίδειξη) 13:00 - 14:00 Βασικές αρχές γευσιγνωσίας και συνδυασμό φαγητού κρασιού με πρακτική δοκιμή. Το master class παρουσιάζει ο Πανελλήνιος νικητής Σκλαβενίτης Άρης  New bar trends with dry ice (all day event)
12:00 – 12:45 Keep tradition: Παρουσίαση τοπικών προϊόντων και συνταγών από το Δήμο Λέσβου (μαγειρική επίδειξη) – Παρουσιάζει ο ex. Chef Μελιδώνης Παναγιώτης 15:00 – 15:30 Keep tradition – Διατροφικά οφέλη του κουνελιού και των προϊόντων του (θεωρεία)
13:00 – 13:45 New techniques – Νέες τάσεις στη διακόσμηση γαμήλιας τούρτας και τούρτας βάφτισης. Παρουσιάζει η pastry chef Ζάνα Γιοβάνοβιτς 

16:00 – 16:45 New techniques – Σύγχρονη παραγωγή ελαιολάδου μέσω της ψυχρής έκθλιψης και παράγωγα ελιάς (θεωρεία) Παρουσιάζει η τεχνολόγος τροφίμων κυρία Τσιλιμιγκάκη Δέσποινα

17:00 – 17:40 New techniques – Χρωστικές στο πιάτο μας (θεωρεία) – Παρουσιάζει η κυρία Πούλιου Μαρίνα από την ΠΕΤΕΤ

14:00 – 15:00 New Technology: Ψυχομενο πλατω Polysience Antigriddle (θεωρεία και μαγειρική επίδειξη) Παρουσίαζει ο chef Τσεμπερλίδης Αλκιβιάδης
15:15 – 16:00 New technology – blast chiller & New techniques – Νέα τάση στα γλυκά εστιατορίου (μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζει ο ex. chef Καρούμπας Μίλτος και οι ex. pastry chefs Τάσος Ζησόπουλος και Τάσος Πρωτοψάλτης  18:00 – 19:00 New technology – 3 d printer. Τρόπος λειτουργίας και δυνατότητες χρήσης Παρουσιάζει ο pastry chef Γιαννούλης Μιχάλης

16:15 - 17:00 New technology - Αφυγραντήρας – νέα τάση σε εστιατόρια και ξενοδοχεία (μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζουν οι chef Άμαντος Χρήστος και Κατσίγιαννης Γιώργος 
17:30 – 18:15 New techniques – Food & wine pairing. Παρουσιάζει ο ex. Chef Φλεσιόπουλος Βασίλης

18:30 – 19:15 New technology – Street Food by Chef's Club of Greece (μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζουν οι chef Τάτι Μπόκοτσι και Κώστας Καμανάς 
19:30 – 20:00 New technology - Φούρνος 5 senses RATIONAL (εκπαιδευτική παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη). Παρουσιάζει ο ex. chef Κακλής Ιωάννης

 

Greek National Culinary Team - Παρουσίαση πιάτων (all day event)

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

 

STAGE  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΓΟΣ
11:00 – 11:45 New techniques: Μαγειρεύουμε με λιγότερο αλάτι (μαγειρική επίδειξη). Παρουσιάζει ο ex. Chef Κονταξής Λάμπρος 12:15 – 12:45 New techniques: Μείωση πρόσληψης αλατιού, μία υπόθεση όλων μας ΕΦΕΤ (θεωρεία). Παρουσιάζει ο κύριος Γεώργιος Μαράκης από τον ΕΦΕΤ New bar trends with dry ice (all day event)

12:00 – 12:45 New technology - Κρύο κάπνισμα (θεωρεία & μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζει ο Chef Καφαλούκος Βασίλης
12:45 – 13:30 Ο ρόλος της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στον επισιτισμό (θεωρεία)

13:00 – 13:45 New technology – Θερμαινόμενο μπλέντερ (μαγειρική επίδειξη) . Παρουσιάζει ο chef Πρίφτης Ευάγγελος
 14:00 – 15:00 New technology – 3 d printer. Τρόπος λειτουργίας και δυνατότητες χρήσης. Παρουσιάζει ο pastry chef Γιαννούλης Μιχάλης

 
14:00 – 14:30 Παρουσίαση της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας

14:45 – 15:30 New technology - Φούρνος 5 senses RATIONAL (εκπαιδευτική παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζει ο ex. chef Κακλής Γιάννης
15:45 – 16:30 Keep tradition – Το κρέας στη διατροφή μας . Παρουσιάζει ο ex. Chef Τάσης Κωνσταντίνος
17:00 – 18:00 Keep tradition: Παραδοσιακές συνταγές από τη Νάξο και τη Σύρο. Παρουσιάζει ο υπεύθυνος περιφέρειας Κυκλάδων ex. Chef Παπαδόπουλος Δημήτρης

 

Greek National Culinary Team - Παρουσίαση πιάτων (all day event)

Κλείσιμο εκδηλώσεων με Ναξιώτικο γλέντι!

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Το παράρτημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στη Γερμανία, στα πλαίσια της πράσινης εβδομάδας στο Βερολίνο, παρουσίασε Ελληνικά προϊόντα μέσα από γαστρονομικά ταξίδια. Στις 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την περιφέρεια Κρήτης και στις 18 Ιανουαρίου για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Τις εκδηλώσεις παρουσίασαν η εκπρόσωπος της λέσχης κα Ευαγγελία Καρκαμπίτσα και το μέλος κα Καρολίνα Καψάλη.
Ευχαριστουμε θερμά την αντιπεριφερειαρχη Κρήτης κα. Βρεντζου και τον σύμβουλο περιφέρειας κ. Δανδουλακη, καθώς επίσης τον αντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας κ. Περικλή Μαντά για την άψογη συνεργασία.
Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θέλει να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη που απαρτίζουν το παράρτημά μας στη Γερμανία, αλλά και ιδιαίτερα την υπεύθυνη του γραφείου κυρία Καρκαμπίτσα για την αστείρευτη δημιουργικότητα, ενέργεια και τις στοχευμένες δράσεις στις οποίες συμμετέχει.
Μαγειρεύουμε ελληνικά σε όλο τον κόσμο!!!

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών, με σκοπό τον προγραμματισμό των δράσεων μας στην έκθεση HORECA 2016.

Ατζέντα Θεμάτων:

  • Ενημέρωση για την έκθεση HORECA, προγραμματισμός δράσεων και δημιουργία ομάδων δράσεως
  • Ενημέρωση πεπραγμένων WACS
  • Παρουσίαση αποτελεσμάτων επιτροπής αξιολόγησης νέων μελών προς έγκριση γενικής συνέλευσης
  • Νέα επίσημη μπλούζα μελών 
  • Ανοιχτή ατζέντα 

 

Με εκτίμηση, 

Το ΔΣ 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΝΑΚΑΣ

 G3I4360

 

Ο χρυσός χορηγός της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, εταιρεία KANAKAS έκανε παρουσίαση των 5 ειδών ρυζιού που εμπορεύεται, στο χώρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Το μενού επιμελήθηκε ο Chef Τερεζίου Στέλιος και ο pastry chef Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος (μέλη της Εθνικής Ομάδας). Για την πραγματοποίηση της παρουσίασης και την ανάδειξη των 5 ειδών ρυζιού πραγματοποίησε ένα 5 course menu μέσα από το οποίο μπόρεσε να αναδείξει τις ξεχωριστές ιδιότητες, μαγειρικές απαιτήσεις και αρώματα.
Το μενού που παρουσιάστηκε ήταν:
Welcome - μπρουσκέτες με πάστα μαύρης ελιάς, παντζαριού με φύλλα baby ρόκας, τομάτα με τριμμένη φέτα και ρίγανη
Ριζότο με μανιτάρια, κρόκο Κοζάνης, emulsion μαϊντανού και άγριου σκόρδου – Ρύζι KANAKAS ΚΑΡΟΛΙΝΑ
Κοτόσουπα με παρφέ συκωτιού κοτόπουλου – Ρύζι KANAKAS ΝΥΧΑΚΙ
Nasi Goreng με αφρό τηγανιτού αβγού – ρύζι KANAKAS ΚΑΣΤΑΝΟ
Κοτόπουλο με ρολό κολοκυθιού ρυζιού, κουλί πιπεριάς Φλωρίνης, σαλάτα με βινεγκρέτ κοτόπουλου – ρύζι KANAKAS ΜΠΟΝΕΤ
Ρυζόγαλο καπνιστό σε ξύλο μηλιάς , πουρέ μήλου Smith, κρέμα καραμέλας και βράχους πορτοκαλιού
Για την πραγματοποίηση της παρουσίασης συμμετείχαν μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας Αγραφιώτης Βασίλης, Ζάχαρης Μιχάλης, Καφαλούκος Βασίλης, Λούτσης Γιάννης, Τσαμπακούρης Νίκος οι young chefs Γραμμόζη Τασούλα, Κασκούτας Αλέξανδρος, Κατσιμπράκης Αλέξανδρος και Παπαδόπουλος Στράτος.
Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία τους σπουδαστές του τμήματος School of Hospitality and Tourism του Mediterranean College για την άψογη συνεργασία με την Εθνική Ομάδα.
Επίσης ευχαριστούμε το φωτογράφο της εταιρείας ΚΑΝΑΚΑΣ κύριο Τάγκα Κώστα για το φωτογραφικό υλικό

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ WACS PASTRY JUDGES

Σεμινάριο κριτών ζαχαροπλαστικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας – WACS PASTRY JUDGES - πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος τη Τετάρτη 16/12/2015. Το σεμινάριο έγινε από τον πιστοποιημένο κριτή και μοναδικό εξουσιοδοτημένο εκπαιδευτή της WACS κύριο Gilles Renusson, president Club Coupe Du Monde USA.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος και προπονητής της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας κύριος Ζησσόπουλος Αναστάσιος, ο επί σειρά ετών πιστοποιημένος κριτής του παγκόσμιου διαγωνισμού Coupe du Monde κύριος Παππάς Γιάννης και το τακτικό μέλος pastry chef Πρίφτης Γιάννης. Είχαμε επίσης την τιμή να παρακολουθήσει το σεμινάριο ο πιστοποιημένος κριτής από τη Σουηδία pastry chef Magnus Johansson.
Επίσης, μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας θεώρησαν υποχρέωση τους να μάθουν τους κανονισμούς βάση των οποίων θα κριθούν στους παγκόσμιους διαγωνισμούς που θα συμμετέχουν και ως εκ τούτου παρακολούθησαν το σεμινάριο οι κύριοι Αγραφιώτης Βασίλης (pastry chef), Άμαντος Χρήστος (chef), Γραβάνης Βαλάντης (chef), Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος (pastry chef), Κατσίγιαννης Γεωργιος (chef), Κοκκινίδης Παναγιώτης (pastry chef), Παπαδόπουλος Κώστας (pastry chef), Ρέππα Έλενα (team manager), Τερεζίου Στυλιανός (chef) και Τσεμπερλίδης Άλκης ( chef).
Οι young chef Της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κυρία Τσικριτάσκη Μαρίνα (μέλος του ΔΣ των young chefs) και Κάτσενου Ουρανία έδωσαν το παρόν, μαγειρεύοντας για το branch, coffee break, lunch και 2nd coffee break υπό την εποπτεία του γραμματέα του ΔΣ κυρίου Μαργαρίτη Βασίλη.

 

ALAIN DUCASSE EDUCATION SEMINAR

AD EDU DEF

3, 4 & 5 Φεβρουαρίου 2016
Best of Alain Ducasse – French

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος από τον διακεκριμένο chef instructor του ιδρύματος Alain Ducasse Education, Mark GUILLAIN-WILLIAMS

4 - About your Chef  M. WILLIAMS UK 001

Το σεμινάριο επικεντρώνεται σε:
Πιάτα από τα εστιατόρια Alain Ducasse στη Γαλλία
Εξειδικευμένες τεχνικές για προετοιμασία, set up, μαγείρεμα και αναγέννηση προϊόντων
Βελτιστοποίηση της χρήσης κάθε προϊόντος με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και της γεύσης, αλλά και τη μείωση του κόστους
Χρήση τοπικών προϊόντων

Πρόγραμμα:
3 Φεβρουαρίου – 10:00 – 18:00 – Λαχανικά και Δημητριακά
4 Φεβρουαρίου - 10:00 – 18:00 - Ψάρια, θαλασσινά, μαλάκια
5 Φεβρουαρίου - 10:00 – 18:00 - Πουλερικά και κρέας

Το σεμινάριο θα γίνει στα αγγλικά, παρουσία διερμηνέα. Θα δοθούν συνταγές και βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Τιμή σεμιναρίου:
• Για το κοινό: 400 ευρώ
• Για τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος: 350 ευρώ
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 60 άτομα.
Θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας . Για να κάνετε κράτηση θέσεως καλέστε στη γραμματεία στο 2108251401. Η θέση θεωρείται κρατημένη εφόσον έχει προπληρωθεί, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ALPHA BANK, ΙΒΑΝ: GR35 0140 1130 1130 0232 0002925 και αιτιολογία κατάθεσης «ADE ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ» και στη συνέχεια ενημέρωση στη γραμματεία στο 2108251401.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Λ. Βουλιαγμένης 171, Δάφνη (200 μέτρα από τη στάση του μετρό Άγιος Ιωάννης).

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ στην κουζινα του μικρου παλατιου Park Schönfeld

Τα μέλη του παραρτήματος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας στη Γερμανία επισκέπτες στην κουζίνα του μικρού παλατιού Park Schönfeld

Στο εστιατόριο του Eduard Jaisler και της Sabrina Schoregge απολαμβάνουν οι επισκέπτες μια ελληνική κουζίνα σε υψηλότατο επίπεδο: πεντανόστιμο χταπόδι με φάβα, μια εκλεκτή κρέμα από φακές Σαντορίνης και μαλακότατο ροζέ καρέ αρνιόυ με τραχανά, ένa σε γάλα ζιμωμένο σιτιρό, λειώνωντας σαν ριζότο, έδιξαν τίς λεπτές πτυχές μίας υψηλότατης κουζίνας, από την οπόια πολλοί επισκέπτες ταξιδιότες σιχνά γνωριζόυν μόνο τον γύρο και τον μουσακά.

Για την ίδέα μιας ελληνικής βραδιάς ο σεφ Jaisler δεν ταξίδεψε στην Ελλάδα, αλλά έκανα απλά μια μικρή εκδρομή προς το βορρά. Λίγο πολύ κατέληξε συμπτωματικά στο εστιατόριο Vassilion, το οποίο βρίσκεται στο Groß-Ellershausen κοντά του Göttingen, εκεί που ο σεφ Vassilios Gavriilidis προσφέρει μία φιλόδοξη ελληνική κουζίνα.

Οι δύο συνάδελφοι κάθησανε πολύ ώρα μαζί και κατανοήθηκαν αμέσως.
Κατέληξαν λοιπόν στην „ουζοιδέα" να γυρίζουν μαζί τον μεγάλο ελληνικό γκουρμέ τροχό στο εστιατόριο του σεφ Jaisler στο Kassel. Ο Gavriilidis, ο οποίος είναι διοικητικό στέλεχος του γερμανικού παραρτήματος του Hellenic Chef's Association, κάλεσε αμέσως την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του παρατήματος της λέσχης, Evagelia Karkabitsa, από την Lampertheim για να σταθούν μαζί στην κουζίνα.
Ο Dimitrios Kitzu από την κάβα Schluckspecht, ο ιδικός στο Kassel σε ότι αφορά ποιοτικές ελληνικές σταγόνες κρασιού, χάρικε για την ευκαιρία να παρουσιάσει τα κρασιά του στα πλαίσια ένως τέτοιου φιλόδοξου μενού.
Μετά από ένα μαγικά γλυκότατο μουσκάτ Σάμος κρασί ήχαν όλοι την ίδια γνώμη: τέτοια συναδελφικά μαγειρικά φεστιβάλ τα οποία έιναι πέρα από το άκρο του πιάτου του κάθε σεφ χωριστά [ άλλος ορίζοντας] θα μπορούσαν να συμβαίνουν πολύ συχνότερα.

Axel Schwarz
Μετάφραση Vassilios Gavriilidis /Gesa Singer

 
Σελίδα 6 από 30

emag

facebook-icon

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα και τις ανακοινώσεις της λέσχης μας

Chef’s Club Members – Privilege Card

Δείτε περισσότερα