Chefs Club

YOU ARE HERE: Home ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ


Νεα της λέσχης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ LA COSTENA
Αγαπητά μέλη,
Σας προσκαλούμε τη Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00-20:00 σε παρουσίαση της εταιρείας La Costena στα γραφεία μας Λ. Βουλιαγμένης 171, Δάφνη (πλησίον της στάσης του μετρό Άγιος Ιωάννης).
Η εταιρεία La Costena, η πρώτη εταιρεία στο είδος της (και 100% μεξικάνικη), προσφέρει –από το 2004 και στη χώρα μας-μια ολοκληρωμένη σειρά,
από αυθεντικά παραδοσιακά μεξικάνικα προϊόντα, για καταναλωτική και επαγγελματική χρήση.
Την παρουσίαση θα κάνει ο executive chef Μπακοδήμος Θωμάς, ο οποίος θα παρουσιάσει αυθεντικές Μεξικάνικες συνταγές και Mexican Street Food.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Σας περιμένουμε!

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, μέσα από το γραφείο Μεσσηνίας, συμμετείχε με δύο παρουσιάσεις στο 3ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας.
• Βασικές αρχές χρήσεις θερμαινόμενου μπλέντερ για μάγειρες και ζαχαροπλάστες
• Δημιουργίες με ξηρό πάγο και υγρό άζωτο
Το σεμινάριο «Βασικές αρχές χρήσεις θερμαινόμενου μπλέντερ για μάγειρες και ζαχαροπλάστες» πραγματοποιήθηκε από τον executive chef και εκπρόσωπο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στη Μεσσηνία κύριο Μαύρο Γεώργιο και χορηγός του σεμιναρίου ήταν ο χρυσός χορηγός της Λεσχης, η εταιρεία KARAMANIS .
Το σεμινάριο «Δημιουργίες με ξηρό πάγο και υγρό άζωτο» πραγματοποιήθηκε από τον executive chef και μέλος της Έθνικής Ομάδας Γαστρονομίας κύριο Ψωμόπουλο Σταύρο με χορηγό προϊόντων την εταιρεία DIC .
Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, θα ήθελε να συγχαρεί τους δύο Chef για την άψογη παρουσίαση σε θέματα χρήσης μοντέρνων τεχνικών στην κουζίνα, καθώς επίσης και τα μέλη της Λέσχης κυρίους Στέλιο Μπαρμπέα και Θανάση Χρονόπουλο για την υποστήριξη της εκδήλωσης.

 

ΑΤΖΕΝΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 9 ΔΕΚ 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2015
ΑΤΖΕΝΤΑ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Ενημέρωση πεπραγμένων
2. Συνέδριο WACS 2016
3. Παρουσίαση Διοικητικού Συμβουλίου Young Chefs
4. Παρουσίαση Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας
5. Οικονομικός απολογισμός
6. Έκθεση HORECA
7. Έκθεση Food Expo
8. Περιφέρειες, παρουσίαση δράσεων, ανάλυση προβλημάτων ανά περιφέρεια
9. Σεμινάρια Λέσχης
10. Ανοιχτή ατζέντα

 

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αξιότιμα μέλη, 

λόγω της γενικής απεργίας που υπάρχει την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε όλα τα μέλη που έρχονται εκτός Αθηνών, η προγραμματισμένη Γενική μας συνέλευση, επαναπρογραμματίζεται για Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στις 16:00.

 

Με εκτίμηση, 

το Δ.Σ.

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣ YOUNG CHEFS

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές των Young Chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Το πενταμελές συμβούλιο που προέκυψε αποτελείται αλφαβητικά από τους Κασκούτας Αλέξανδρος, Παναγιωτόπουλος Νίκος, Παναγιώτου Περικλής, Τσικριτσάκη Μαρίνα και Τσίμπας Δημήτρης. Οι εκλογές έγιναν παρουσία του ορισμένου μέλους του ΔΣ και υπεύθυνου των Young Chefs κύριο Κουρούπη Αγάλου Νίκο, παρουσία του γραμματέα του ΔΣ κυρίου Μαργαρίτη και με πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής των "δάσκαλο" κύριο Κυπραίο. Ο πρόεδρος της Λέσχης κύριος Καρούμπας, παρευρέθηκε κατά την καταμέτρηση των ψήφων και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νεοσύστατο συμβούλιο.

 

GOURMET CLUB SEMINARS A ΚΥΚΛΟΣ

hat

A ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015
1. ΔΕΥΤΕΡΑ 7 & ΤΡΙΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 – 15:00 – 19:00
ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Εισηγητής:
Μπακοδήμος Θωμάς - Ex. Chef, απόφοιτος του ΤΕΕ διατροφής και διαιτολογίας με ειδικότητα τις εφαρμογές διαιτητικής κλινικής μαγειρικής. Εργάζεται ως chef τα τελευταία 20 χρόνια με ειδίκευση στην κλινική κουζίνα, την υγιεινή διατροφή με βάση την μεσογειακή πυραμίδα τροφίμων σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία. Μεγάλη του αγάπη η Μεξικάνικη κουζίνα στην οποία εξειδικεύτηκε μέσα από τα ταξίδια του και εξειδικευμένα σεμινάρια.

ΜΠΑΚΟΔΗΜΟΣ

 

Θεματολογία:
Πρώτη μέρα: Παραδοσιακή Μεξικάνικη κουζίνα
Δεύτερη μέρα: Mexican Street Food
Τιμή σεμιναρίου:
• Για το κοινό: 40 ευρώ
• Για τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος: 30 ευρώ
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 40 άτομα.
Θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας . Η θέση θεωρείται κρατημένη εφόσον έχει προπληρωθεί, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ALPHA BANK, ΙΒΑΝ: GR35 0140 1130 1130 0232 0002925 και αιτιολογία κατάθεσης «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ» και στη συνέχεια ενημέρωση στη γραμματεία στο 2108251401.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της Λέσχης στο 2108251401 καθημερινά 09:00-17:00.
Χορηγός του σεμιναρίου:

αρχείο λήψης

2.       ΠΕΜΠΤΗ 10 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 – 12:00 – 16:30

SUSHI

DESEPEDA JOSEPHINE:  H Josephine γεννήθηκε στις Φιλιππίνες, από όπου και πήρε τις πρώτες της γευστικές επιρροές στα Ασιατικά αρώματα, συνταγές και φιλοσοφία. Ερχόμενη στην Ελλάδα, σπούδασε τη μαγειρική τέχνη και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Ασιατική κουζίνα. Επί σειρά ετών παραδίδει ομαδικά και ατομικά σεμινάρια Ασιατικής Κουζίνας. Είναι κάτοχος του χρυσού μεταλλίου του Φιλιππινέζικου Master Chef.

JOSEPHINA

 

Θεματολογία:

Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου οι παρευρισκόμενοι θα παρακολουθήσουν και θα δοκιμάσουν τις βασικές τεχνικές sushi  (Sushi Rice, Seasoning for sushi rice, Things we need for sushi, Different kinds of rolling, Sashimi, Nigiri, Gankun, Uramaki – Inside out – (ISO). Τη δεύτερη μέρα το σεμινάριο θα είναι hands on και όλοι οι παρευρισκόμενοι θα φτιάξουν τα διάφορα είδη υπό την επίβλεψη της κυρίας Desepeda και της ομάδας της.

Τιμή σεμιναρίου:

·         Για το κοινό: 80 ευρώ

·         Για τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος: 60 ευρώ

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 40 άτομα.

Θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας . Η θέση θεωρείται κρατημένη εφόσον έχει προπληρωθεί, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ALPHA BANK, ΙΒΑΝ: GR35 0140 1130 1130 0232 0002925 και αιτιολογία κατάθεσης «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ» και στη συνέχεια ενημέρωση στη γραμματεία στο 2108251401.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της Λέσχης στο 2108251401 καθημερινά 09:00-17:00.

 

2.   ΔΕΥΤΕΡΑ 14 & ΤΡΙΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 - 12:00-18:00

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Εισηγητής:

Francesco Boccia – Μέλος της χρυσής ομάδας του διαγωνισμού Coupe du Monde de la Patisserie 2015, με εξειδίκευση στη σοκολάτα

FRANCESCO BOCCIA

Francesco Boccia biography

Θεματολογία:

Step by step δημιουργία εκθέματος σοκολάτας για ζαχαροπλαστεία, εταιρείες, αλλά και διαγωνισμούς. Νέες τεχνικές στη διακόσμηση σοκολάτας.

Τιμή σεμιναρίου:

  • Για το κοινό: 200 ευρώ
  • Για τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος: 150 ευρώ

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 50 άτομα.

Θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας . Η θέση θεωρείται κρατημένη εφόσον έχει προπληρωθεί, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ALPHA BANK, ΙΒΑΝ: GR35 0140 1130 1130 0232 0002925 και αιτιολογία κατάθεσης «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ» και στη συνέχεια ενημέρωση στη γραμματεία στο 2108251401.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της Λέσχης στο 2108251401 καθημερινά 09:00-17:00. 

 

4.ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 (ALL DAY SEMINAR)

WACS PASTRY JUDGES SEMINAR

 

Εισηγητής: Mr Gilles Renusson

 

Πιστοποιημένο σεμινάριο για δημιουργία κριτών ζαχαροπλαστικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WACS

 

Τιμή σεμιναρίου: 300 ευρώ

 

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα.

 

Θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας . Η θέση θεωρείται κρατημένη εφόσον έχει προπληρωθεί, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος ALPHA BANK, ΙΒΑΝ: GR35 0140 1130 1130 0232 0002925 και αιτιολογία κατάθεσης «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ» και στη συνέχεια ενημέρωση στη γραμματεία στο 2108251401.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της Λέσχης στο 2108251401 καθημερινά 09:00-17:00.

 

 

 

 

 

ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΔΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2015
Αξιότιμα μέλη,
Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την οικειοθελή αποχώρηση του κυρίου Βασιλείου από το Δ.Σ. για προσωπικούς λόγους.
Για το λόγο αυτό προστέθηκε στο Δ.Σ. ο πρώτος επιλαχών κύριος Κουρούπης Αγάλου Νικόλαος και πραγματοποιήθηκε η εξής αναδιαμόρφωση:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΡΟΥΜΠΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β ΚΑΡΟΥΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΚΑΡΠΑΤΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΥΠΕΥΘ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣΗΣ
ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ &
ΥΠΕΥΘ. YOUNG CHEFS ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ ΑΓΑΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

DSC 7595

 

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για την εισαγωγή νέων μελών στην Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της σχολής Le Monde.
Η ανακοίνωση του διαγωνισμού έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου 2015 και αφορούσε όλους τους επαγγελματίες μέλη κάποιας λέσχης/ένωσης/συνδέσμου/σωματείου ή όχι .
Από την ανακοίνωση αυτή προέκυψαν 15 διαγωνιζόμενοι στην κατηγορία των Chef, 12 διαγωνιζόμενοι στην κατηγορία των young chefs και 2 διαγωνιζόμενοι στην κατηγορία young pastry chefs.
Για το σκοπό αυτό προσκλήθηκαν διεθνείς διαπιστευμένοι κριτές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (WACS). Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τους κυρίους Χαραλάμπους Παναγιώτης (manager της Εθνικής Ομάδας της Κύπρου και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής), Παπανικολάου Νικόλαος (captain της Εθνικής ομάδας της Κύπρου), Τόλης Αναστάσιος (επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και διεθνής κριτής) και στην κατηγορία young pastry chef by Le Monde ο κύριος Άκης Βελισσαρόπουλος. Ως επόπτες κριτές, διαφυλάσσοντας την ομαλή λειτουργία του διαγωνισμού, λειτούργησαν οι διαπιστευμένες κριτές της WACS και μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κυρίες Βοναζούντα Ευανθία και Ζαφείρη Αργυρώ.
Από το διαγωνισμό αυτό προκρίθηκαν στην κατηγορία των chef οι Άμαντος Χρήστος, Ζάχαρης Μιχάλης, Κατσίγιαννης Γεώργιος, Καφαλούκος Βασίλης, Κωστόπουλος Νίκος, Λούτσης Γιάννης, Πρίφτης Ευάγγελος και Τερεζίου Στυλιανός. Στην κατηγορία Young Chefs o Πετράκης Εμμανουήλ Μάριος. Στην κατηγορία Young Chefs by Le Monde οι Κατσιμπράκης Αλέξανδρος και Σταμούλης Θανάσης. Τέλος στην κατηγορία Young Pastry Chefs by Le Monde o Παπαδόπουλος Στράτος.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη σχολή Le Monde και το προσωπικό για τον απόλυτο επαγγελματισμό που επέδειξαν σε όλες τις λεπτομέρειες και στιγμές του διαγωνισμού, τους καθηγητές της σχολής για το πολύ υψηλό επίπεδο των σπουδαστών και αποφοίτων, το οποίο εντυπωσίασε τους κριτές και τους δυσκόλευσε στο έργο τους, τη διοίκηση της σχολής που διευκόλυναν το έργο μας και φυσικά τους κυρίους Παναγούλη Αχιλλέα και Καλόσακα Μάκη για το συντονισμό της εκδήλωσης.
Ευχαριστούμε επίσης της εταιρείες Eurocatering ΑΕ, Imperial Salmon House, Οινοποιία Δερέσκου και τη Φάρμπα Τρομπέτας για τη χορήγηση των υψηλής ποιότητα προϊόντων με τα οποία πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός.
Τέλος ευχαριστούμε το χρυσό χορηγό της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας ΚΑΝΑΚΑΣ για τη στήριξη του ονείρου μας και το χρυσό χορηγό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος KARAMANIS για την προσφορά μηχανημάτων σύγχρονης τεχνολογίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων εντυπωσιάστηκε από την προσέλευση συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα, αλλά και τη Γερμανία. Ο πρόεδρος κύριος Μίλτος Καρούμπας δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της Λέσχης στους νεοεισαχθέντες και ο αντιπρόεδρος κύριος Ζησόπουλος τόνισε ότι θα βρίσκονται συμβουλευτικά δίπλα στην ομάδα.

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣ YOUNG CHEFS

Εκλογές ΔΣ Young Chefs

 

Αγαπητά young μέλη,

Όπως ενημερωθήκατε στη γενική σας συνέλευση, σύμφωνα με τα πρότυπα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, WACS, θα πραγματοποιηθούν εκλογές από τις οποίες θα προκύψει το πενταμελές διοικητικό σας συμβούλιο.

Μπορείτε να δηλώσετε υποψηφιότητα, εγγράφως, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , επισυνάπτοντας το βιογραφικό σας έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στη Λέσχη, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015. Μπορείτε να έλθετε για να ψηφίσετε από τις 12:00-15:00. Υποχρεωτικά θα πρέπει να έχετε μαζί σας και την ταυτότητα σας.

 

 

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ της ΛΑΕ

 

International Cake Designers Contest Milan 2016

International Cake Designers Contest Milan 2016

1 2015-10-26 16.51.13 - Αντίγραφο
Η Ελλάδα συμμετείχε πρώτη φορά στο διαγωνισμό αυτό με το διαγωνιζόμενο Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο και κατάφερε να κερδίσει την έκτη θέση ανάμεσα σε 16 χώρες.
Η κατάταξη έχει ως εξής:
Χρυσό μετάλλιο: Ιταλία
Ασημένιο μετάλλιο: Βενεζουέλα
Χάλκινο μετάλλιο: Ελβετία
4η θέση: Αμερική
5η θέση: Ιαπωνία
6η θέση: Ελλάδα

Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα ήθελε να συγχαρεί το διαγωνιζόμενο Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, τους προπονητές κυρίους Αναστάσιο Ζησόπουλο και Αναστάσιο Πρωτοψάλτη (ο οποίος κατόπιν κληρώσεως στην Ιταλία ανάμεσα στους δύο προπονητές, μας εκπροσώπησε ως μέλος της διεθνής κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού) και τη manager Έλενα Ρέππα.
Ήταν μία πολύ αξιόλογη διοργάνωση από την οποία αποκομίσαμε πολλά οφέλη, γνώσεις και γνωριμίες. Είμαστε περήφανοι για τη θέση την οποία καταλάβαμε στον πρώτο μας διεθνή διαγωνισμό και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την ανάδειξη της Ελληνικής Γαστρονομίας.

 

ERFURT 2015-ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

Η Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας συμμετείχε στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Erfurt για την Ολυμπιάδα μαγειρικής τον Οκτώβριο του 2016. Η χώρα μας θα διαγωνιστεί την πρώτη μέρα του διαγωνισμού στη ζεστή παρουσίαση και την τρίτη μέρα στην κρύα παρουσίαση. Στην κλήρωση παρευρέθησαν η manager Έλενα Ρέππα, ο team captain Τσεμπερλίδης Άλκης μαζί με την υπεύθυνη το γραφείου της Γερμανίας κυρία Καρκαμπίτσα Ευαγγελία και το νέο μέλος κύριο Βασίλη Γαβριηλίδη. Το ΔΣ θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς το γραφείο της Γερμανίας για την άψογη οργάνωση και την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν στην αποστολή, καθώς επίσης και να ευχηθεί καλή επιτυχία στην Εθνική Ομάδα.

 

YOUNG CHEFS & PASTRY CHEFS SEMINARS

hat

 

YOUNG CHEFS & PASTRY CHEFS SEMINARS
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος ανακοινώνει τη δημιουργία σεμιναρίων εξειδικευμένων στις ανάγκες των νέων.
Τα σεμινάρια αυτά προορίζονται για νέους έως 26 ετών και θα πραγματοποιούνται στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Το κόστος των σεμιναρίων είναι 15 ευρώ για τα μέλη της λέσχης και 20 ευρώ για τους υπόλοιπους επαγγελματίες.
Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα στο site μας www.chefclub.gr .
Για κράτηση θέσεων τηλεφωνήστε στο 2108251401 ή στείλτε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ YOUNG CHEFS

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ YOUNG CHEFS
Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 στις 16:00 στα γραφεία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Θέματα Ατζέντας:
1. Δημιουργία Διοικητικού Συμβουλίου των Young Chefs, σύμφωνα με τα πρότυπα της WACS
2. Υποχρεώσεις των Young Chefs
3. Ανοιχτή ατζέντα
Η Γενική Συνέλευση αφορά μόνο τα Young Chefs μέλη. Τα αποτελέσματα θα περάσουν από προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση μελών για έγκριση.
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ TTG Incontri

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και το γραφείο μας στην περιφέρεια Ηπείρου, συμμετείχε σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για τον τουρισμό στο Rimini στην Ιταλία την TTG Incontri.
Εκεί οι chef Βρετός Αθανάσιος (υπεύθυνος γραφείου Πρεβέζης) και Μανίκας Ιωάννης (υπεύθυνος γραφείου Άρτας) παρουσίασαν καθημερινά Ελληνικές τοπικές συνταγές της περιφέρειας Ηπείρου στις 8,9 & 10 Οκτωβρίου 2015. Η διοργάνωση ήταν μία πρωτοβουλία του υπεύθυνου της περιφέρεια Ηπείρου κύριο Αναστάσιο Τόλη. Οι chef παρουσίασαν Traditional local pies with homemade phyllo, Mussels saganaki with ouzo and feta cheese, Homemade Greek Noodle pasta with chicken, vegetables and sun dried tomatoes from Preveza, Traditional preserved fruit desert, with rice pudding and yogurt . Το ΔΣ θα ήθελε να συγχαρεί τους κυρίους Τόλη, Βρεττό και Μανίκα για την καθόλα αξιόλογη εκπροσώπηση της λέσχης μας και της Ελληνικής γαστρονομίας στην έκθεση.

 

AIROTEL ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ AIROTEL

AIROTEL LOGO JPEG

 

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος με την εταιρεία AIROTEL.

Μέσα από τον επαγγελματισμό, τις άψογες εγκαταστάσεις και την απαράμιλλη ευγένεια που προσφέρει ο όμιλος ξενοδοχείων AIROTEL, θα μπορέσουμε να προβάλλουμε την Ελληνική φιλοξενία σε όλους αυτούς τους ξένους προπονητές, εισηγητές και ομάδες που θα επισκεφτούν τη χώρα μας στα πλαίσια συνεργασίας με την Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας.
Με την AIROTEL αισθανόμαστε βέβαιοι ότι οι καλεσμένοι μας θα νιώσουν το σεβασμό, αλλά και την οικειότητα που τους πρέπει, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γευτούν Ελληνικές δημιουργικές συνταγές στα εστιατόρια της εταιρείας από το Chef και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κύριο Άμαντο Χρήστο.

Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι ο όμιλος AIROTEL ανήκει πλέον στις συνεργαζόμενες εταιρείες της ειδικής εκπτωτικής κάρτας μελών (θα ανακοινωθεί τις προσεχείς εβδομάδες), προσφέροντας έκπτωση 15% στα ξενοδοχεία του ομίλου για τους κατόχους της κάρτας. Στην Αθήνα τα ξενοδοχεία Stratos Vassilikos, Alexandros και Parthenon. Στην Πάτρα τα ξενοδοχεία Achaia Beach και Patras Smart. Στην Καβάλα το ξενοδοχείο Galaxy.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη,

Ο Πρόεδρου του ΔΣ της ΛΑΕ                                  H Manager της ομάδας
Μιλτιάδης Καρούμπας                                                 Ρέππα Έλενα

 
Σελίδα 7 από 30

emag

facebook-icon

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα και τις ανακοινώσεις της λέσχης μας

Chef’s Club Members – Privilege Card

Δείτε περισσότερα