Chefs Club

YOU ARE HERE: Home ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ


Νεα της λέσχης

1η ΕΚΘΕΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

1η ΕΚΘΕΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η έκθεση τοπικών Ηπειρωτικών προϊόντων, στην Πρέβεζα από 26-28 Αυγούστου. Εκεί, με πρωτοβουλία του επίτιμου προέδρου της Λέσχης ΑΡχιμαγείρων Ελλάδος και υπεύθυνο περιφέρειας Ηπείρου, κύριο Αναστάσιο Τόλη, παρευρέθηκαν τα μέλη της Λέσχης για την υποστήριξη, γευσιγνωσία και προώθηση των προϊόντων μέσα από τοπικές συνταγές φτιαγμένες με μεράκι. Ο υπεύθυνος του γραφείου Πρεβέζης κύριος Βρεττός Θανάσης στήριξε την πρωτοβουλία και συντόνισε τις δράσεις. Σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του γραφείου Κέρκυρας κύριο Αρμενιάκο Γιώργο και μέλη της Λέσχης, εντυπωσίασαν γευστικά τους παρευρισκόμενους. Το ΔΣ θα ήθελε να συγχαρεί όλα τα μέλη για την πρωτοβουλία τους, την επαγγελματική παρουσίαση τους και την ακούραστη συμβολή τους στην τοπική γαστρονομία.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Αθήνα, 28/07/2016
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητά μέλη,

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση μελών για τις προγραμματισμένες δράσεις του Σεπτεμβρίου.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα συμμετάσχει:

1. Στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου στην «1η Γιορτή Γαστρονομίας 2016 με θέμα το ψάρι» στο Δήμο Αλίμου.

Ο τόπος διεξαγωγής θα είναι ο χώρος του νέου θερινού κινηματογράφου " Cine Alimos" , στην παραλία του Δήμου Αλίμου , με θεματικές ενότητες και διεκδίκηση ενός Guinness world record με την μεγαλύτερη ποσότητα τηγανητών ψαριών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου ( από 18.30μμ – 22.30μμ )

Επίδειξη συνταγών από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας (Master classes ) μαγείρεμα , φιλετάρισμα , food style

Μαθήματα οινογνωσίας από διακεκριμένο οινοχόο
Παρουσίαση μενού με ψάρι από τα εστιατόρια του Δήμου Αλίμου
Ομιλία από ειδικό διατροφολόγο
Παιχνίδι αναγνώρισης ψαριών από τους Δημότες με έπαθλο

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου ( από 18.30μμ – 22.30μμ )

Επίδειξη συνταγών από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας (Master classes ) μαγείρεμα , φιλετάρισμα , food style

Γαστρονομικά δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους ( kids cooking )
Οινογευσία και τα μυστικά του κρασιού
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι δημότες προσκομίζουν συνταγές με ψάρι προς δημιουργία εγχειριδίου του Δήμου Αλίμου, που θα αξιολογήσει και θα κρίνει επιτροπή από τη λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ( από 18.00μμ – 22.00μμ )

Ρεκόρ Γκίνες με τηγάνισμα της μεγαλύτερης ποσότητας ψαριών
Σύλλογος Αλιέων Αλίμου – Οι εμπειρίες τους έρχονται από μακρά ιστορία
Νησιώτικοι χοροί

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις στο email μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

2. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ WORLDCHEFS 24-27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος έχει μέσα στο χώρο του συνεδρίου περίπτερο, στο οποίο θα πραγματοποιήσουμε γαστρονομικές δράσεις ανάδειξης της χώρας μας στους περίπου 1500 chef από όλο τον κόσμο.

Επιπρόσθετα στο συνέδριο αυτό συμμετέχουν μέλη μας στους παγκόσμιους διαγωνισμούς Global Chef (Τσεμπερλίδης Αλκιβιάδης), Global Pastry Chef (Αγραφιώτης Βασίλης) και φυσικά χρειάζονται την υποστήριξη όλων μας.
Τέλος στο συνέδριο αυτό θα γίνουν οι εκλογές για τον επόμενο πρόεδρο της WORLDCHEFS θέση για την οποία έχει βάλει υποψηφιότητα ο πρόεδρος μας Μίλτος Καρούμπας.

Η Λέσχη έχει κάνει κράτηση 30 θέσεων στην προνομιακή τιμή που μας δόθηκε των 300 ευρώ, με τα οποία καλύπτονται:
Full Package registration fees include:
Congress Attendance & Lunches
Welcome Reception
Gala Dinner
Transfers
Airport Transfers

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι πολλές από αυτές τις θέσεις έχουν ήδη καλυφτεί και θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το ΔΣ δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης προς Θεσσαλονίκη με ενοικίαση πούλμαν και μέρος των εξόδων διαμονής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να στείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Η Λέσχη θα παραμείνει κλειστή από 1 έως 22 Αυγούστου, αλλά θα λαμβάνουμε τα email σας και θα έχουμε τη δυνατότητα απάντησης.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΑΙΖΟΝ, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Μιλτιάδης Καρούμπας Βασίλειος Μαργαρίτης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΝΥ

Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε ο κύριος Μίλτος Καρούμπας στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης Summer Fancy Food 26 - 28 Ιουνίου 2016, προωθώντας την Ελληνική Γαστρονομία, την υποψηφιότητα του για την προεδρία της WORLDCHEFS 2016-2020 και του WORLDCHEFS Congress 2016 στη Θεσσαλονίκη.
Για τους λόγους αυτούς διοργάνωσε στις 26 Ιουνίου στο εστιατόριο της πρέσβειρας της Ελληνικής γαστρονομίας chef Μαρίας Λόη στο Μανχάταν "Loi Estiatorio" μία μοναδική Ελληνική βραδιά. Καλεσμένοι, chef από όλο τον κόσμο που βρέθηκαν στην έκθεση, Έλληνες παραγωγοί, εκπρόσωποι από τη Wholefoods και φυσικά φίλοι και συνεργάτες που υποστήριξαν το έργο του.
Σημαντική ήταν η παρουσία του νέου πρόξενου της Ελλάδας κυρίου Κωσταντίνου Κούτρα, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Καρούμπα για την πρωτοβουλία του και τις δυνατότητες προώθησης της Ελλάδας μέσα από αυτή.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την chef Μαρία Λόη για τη μοναδική φιλοξενία στο εστιατόριο της, καθώς και τους συνεργάτες της κύριο Alex Antimisiaris και Dara Davenport. Toν κύριο Γιώργο Σαξιώνη, για τα μοναδικά προϊόντα του από τη Μυτιλήνη (ψωμί και λαδοτύρι), τα οποία εντυπωσίασαν γευστικά τους παρευρισκόμενους. Και τέλος της εταιρεία Παλίρροια για την υποστήριξη της.
Ο κύριος Καρούμπας, παρουσίασε το πρόγραμμά της υποψηφιότητας του και δεσμεύτηκε να προσπαθήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων με επιμονή και συνέπεια μέσα από προγραμματισμένες δράσεις:
19-21 July, Azerbaijan – Traditional dessert festival
26-27 July, 1st Mediterranean Balkan congress in Athens
3-6 August, Pasay City, Philippine Culinary Cup
20-25 August, Penang Malaysia, 2nd Asia Food Festival
1 September, Cyprus
24-27 September booth at the WORLDCHEFS congress and expo.
Και τελείωσε λέγοντας ότι ελπίζει στην υποστήριξη όλων των Ελληνικών φορέων σε αυτό το τεράστιο εγχείρημα.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ WORLDCHEFS

Aγαπητά μελη,

Εγγραφείτε μέχρι τέλος Ιουνίου στο Worldchefs Congress & Expo 2016, στο μοναδικό γεγονός της γαστρονομίας που διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά στην χώρα μας, στην προνομιακή τιμή των 300€.

H τιμή των 300€ ισχύει μόνο για τους έλληνες Chefs και Young Chefs που είναι μέλη της «Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος».

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://worldchefs2016.org/content/registration
και καθώς θα γίνει η είσοδος σας στο σύστημα, επιλέξτε την χώρα Greece και ακολουθήστε τα βήματα για την ολοκλήρωση της εγγραφή σας.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, η γραμματεία του Congress της εταιρείας Artion Conferences & Events θα σας αποστείλει επιβεβαίωση.

Το WORLDCHEFS Congress & Expo πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πολύχρονης παράδοσης των Αρχιμαγείρων παγκοσμίως. Έχει διοργανωθεί σε πάνω από 35 πόλεις σε όλο τον κόσμο κατά την ένδοξη ιστορία των 82 χρόνων του, και το 2016 είναι η πρώτη χρονιά που το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε χώρα της Μεσογείου και μάλιστα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το Worldchef θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη, από τις 24 – 27 Σεπτεμβρίου 2016, στο Διεθνές και Εκθεσιακό Kέντρο Θεσσαλονίκης. Αρχιμάγειρες, επικεφαλείς ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων, διευθυντές εταιρειών τροφίμων, νέα ταλέντα στον κλάδο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, μαζί με επιχειρήσεις εισαγωγής & εξαγωγής τροφίμων και εξοπλισμού απ' όλον τον κόσμο, θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα κάτω από μια στέγη για 5 ημέρες, να δικτυωθούν, να ενημερωθούν και τελικά να αναπτύξουν περαιτέρω τις εργασίες και το επάγγελμα τους.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.worldchefs2016.org

Mε εκτίμηση,

Μίλτος Καρούμπας
Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Μ. ΚΑΡΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ WACS

LOGO LETS CHANGE

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την υποψηφιότητα του προέδρου μας Μίλτου Καρούμπα για πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων WACS Worldchefs, η οποία απαρτίζεται από 105 κράτη μέλη και περίπου 10.000.000 αρχιμάγειρες και αρχιζαχαροπλάστες. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο του 2016, στο παγκόσμιο συνέδριο Αρχιμαγείρων στη Θεσσαλονίκη. Στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Καρούμπα βρίσκονται ο πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Δαμιανού (στη θέση του αντιπροέδρου), ο πρόεδρος της Πολωνίας Jarosław Uściński (στη θέση του γενικού γραμματέα) και ο πρόεδρος του Azerbaijan Tahir Amiraslanov στη θέση του ταμία. Το πρόγραμμά τους βασίζεται στους εξής τρεις άξονες: οικονομική & διαχειριστική διαφάνεια, ομαδική δουλειά και δημιουργία μία παγκόσμιας γαστρονομικής οικογένειας. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο του εγχείρημα, όντας βέβαιοι ότι θα βάλει τα δυνατά του και θα επικεντρωθεί στο νέο του στόχο.

It is with pride that we announce the nomination of our president Miltos Karoubas for the presidency of WORLDCHEFS at the election which will take place in September 2016. Along with him will be running the president of Cyprus George Damianou (vice president), the president of Poland Jarosław Uściński (general secretary) and the president of Azerbaijan Tahir Amiraslanov (treasurer). Their program is based on three main axis: financial and administrative transparency, team work and creation of a global culinary family. We wish him the best of lack at his new project, feeling confident that, as always, he will put his heart into it and focus his energy & creativity to accomplish his goal.

 

1st Kalamata Street Fashion Show

Σαββάτο 23/4 πραγματοποιήθηκε το "1st Kalamata Street Fashion Show" στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και την συνδιοργάνωση του Συλλόγου Αποφοίτων Μαρία Κάλλας του Μ.Σ.Κ., της δημιουργικής ομάδας της εταιρείας Λάδι Βιώσας και του καφέ art "Oi Κούνιες".
το Σάββατο 23 Απριλίου, από τις 10.30 π.μ. οι 38 συμμετέχοντες σχεδιαστές συνάντησαν τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας Δημήτρη Βεργόπουλο και όλοι μαζί πήραν ένα μπραντς το οποίο δημιουργήθηκε υπό την επιμέλεια του chef Γιώργου Μαύρου, εκπρόσωπου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος για τη Μεσσηνία και Λακωνία. Στην πραγματοποίηση του συνέβαλαν οι Αγραφιώτης Βασίλης και Τερεζίου Στέλιος, με προτάσεις μοριακής κουζίνας βασισμένες σε Μεσσηνιακά προϊόντα, αλλά και τα μέλη της Λέσχης Σουρίλας Μιχάλης, Γκούτσου Αρίαδνη.
Αργότερα, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, στον Πεζόδρομο Αμφείας, πραγματοποιήθηκε το Street Fashion Show. Εκεί, τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος υπό την καθοδήγηση του ex. Pastry chef Αγραφιώτη Βασίλη, παρουσίασαν δύο «γλυκές» δημιουργίες μόδας, οι οποίες έκλεψαν τις εντυπώσεις. Ο υπεύθυνος του γραφείου Chef Γιώργος Μαύρος, δεδομένου του φιλανθρωπικού χαρακτήρα της εκδήλωσης, συμμετείχε στην πασαρέλα.
Ποσοστό από τις πωλήσεις δόθηκε στο Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας, καθώς και στο Κέντρο Ημέρας Παιδιών & Εφήβων με Αυτισμό Νομού Μεσσηνίας.

 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Το γραφείο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα παραμείνει κλειστό κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Το ΔΣ της Λέσχης σας εύχεται Καλό Πάσχα!

 

11o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Στις 08/04/2016 πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της 20στης Έκθεσης EUROGASTRO στην Βαρσοβία το ενδέκατο Φεστιβάλ Ελληνικής Κουζίνας .
Είναι ένας διαγωνισμός όπου συμμετέχουν Πολωνοί Σεφ ,και χρησιμοποιούν ελληνικά προϊόντα .Στον Φετινό διαγωνισμό τα προϊόντα που έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ήταν:
ΦΙΛΕΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ-ΟΚΤΑΠΟΔΙ-ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ-ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΑΚΗ-ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΧΑΛΟΥΜΙ ΠΙΤΤΑΣ.
Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο κ. Πρέσβης της Ελλάδας στην Βαρσοβία , Ευάγγελος Τσαούσης και ο κ. Πρέσβης της Κύπρου Ανδρέας Ζένωνος.
Για πρώτη φορά κριτές του διαγωνισμού ήταν γυναίκες σεφ.
Το Φεστιβάλ αναδεικνύεται από τα ΜΜΕ της Πολωνίας, σαν ένα γεγονός που προωθεί την Ελληνική γαστρονομία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Ελλάδος.
Ιδρυτής και Οργανωτής του Φεστιβάλ είναι ο ex. Chef Θεόφιλος Βαφίδης υπεύθυνος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην Πολωνία, που είναι και ο επίσημος συνεργάτης του Φεστιβάλ
Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες Σεφ ,τους κριτές ,αλλά και τους χορηγούς. Επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες για τους κ. Πρέσβεις της Ελλάδος και της Κύπρου που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και όλους τους επισκέπτες .
Στο βραδινό Gala με την συμμετοχή του Ελληνικού Μουσικού συγκροτήματος Ορφέας έγιναν οι απονομές στους Νικητές Σεφ, με πρώτο Βραβείο ένα ταξίδι για δυο άτομα στο ξενοδοχείο RETHYMNO MARE 5***** προσφορά του Ταξιδιωτικού γραφείου MOUZENIDIS TRAVEL POLAND.
Η βραδιά κύλησε με ελληνικούς ρυθμούς και πλούσια Ελληνική κουζίνα. Στο συνημμένο φωτογραφικό υλικό από το Φεστιβάλ.
Αντάμωση του χρόνου στο Δωδέκατο Φεστιβάλ Ελληνικής Κουζίνας.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ: ΚΡΙΤΑΜΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ: ΚΡΙΤΑΜΟΣ ... ΕΝΑ SUPER FOOD ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 16:00 σε παρουσίαση της εταιρείας NOVEL TRADITION στα γραφεία μας Λ. Βουλιαγμένης 171, Δάφνη (πλησίον της στάσης του μετρό Άγιος Ιωάννης).

Η Novel Tradition είναι μια νέα εταιρία στο χώρο της γαστρονομίας, η οποία καλλιεργεί άγριο κρίταμο στις ακτές του Ιονίου. Φιλοδοξία της είναι μέσα από τα προϊόντα της (κρίταμο σε ελαφριά άλμη και φρέσκο) να συστήσουν το μοναδικό αυτό συστατικό σε καταναλωτές και μάγειρες ανά την Ελλάδα αλλά και διεθνώς, προσθέτοντάς το ξανά στη Μεσογειακή κουζίνα.

Η chef Τατιάνα Μπόκοτση θα κάνει παρουσίαση των προϊόντων της Novel Tradition, μέσα από ευφάνταστες δημιουργίες, καθώς και γευστικές δοκιμές αυτών.

Μενού Γευσιγνωσίας
Ανακαλύψτε το κρίταμο...
Ταρτάρ τόνου με κρίταμο αρωματισμένο με φρέσκια ρίγανη, γαρνιρισμένο σε ψωμάκι βρώμης ολικής άλεσης με τοματίνι
Αθηναϊκή σαλάτα με βάση σφυρίδας και κρίταμο με σχοινόπρασο-
Τορτελίνια γεμιστά με γραβιέρα Αεράκι και κρίταμο σε ελαφριά σάλσα άγριων μανιταριών Καρπαθίων Όρεων
Κουνέλι με ζέστη βινεγκρέτ γκρέιπφρουτ, συνοδευμένο με κρίταμο αρωματισμένο με λάιμ και φρέσκο σκόρδο
Cheesecake με βάση μπισκότο OREO και μαρμελάδα κρίταμο

Η είσοδος είναι δωρεάν. Για κράτηση θέσεων στείλτε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

WESTIA 2016

WESTIA 2016
ΠΑΤΡΑ – 9-11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, υπό το συντονισμό του υπεύθυνου περιφέρειας Πελοποννήσου και μέλους του ΔΣ κυρίου Καραμπίνη Δημήτρη, ανταποκρίθηκε επάξια στο κάλεσμα του ΣΚΕΑΝΑ –διοργανωτή της έκθεσης WESTIA 2016 – και ανέλαβε τις γαστρονομικές δράσεις των τριήμερων εκδηλώσεων.
Το γραφείο της Πάτρας με τον υπεύθυνο γραφείου, κύριο Χρήστο Ροποτό, και τη γραμματέα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, κυρία Έλενα Ρέππα, δούλεψαν στα επίσημα γραφεία της Λέσχης στην Πάτρα που στεγάζονται στο ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ. Εκεί με τα μέλη που ζουν και εργάζονται στην περιοχή διοργανώθηκαν οι δράσεις:
Menu degustation για Fine dining εστιατόριο, παρουσίασε ο ex. Chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, Γραμματικόπουλος Γιώργος
Εστιατορικές παρασκευές με κοτόπουλο, παρουσίασε ο chef Γεωργακόπουλος Μιλτιάδης
Ισπανική κουζίνα, παρουσίασε ο Chef Νικολόπουλος Γεώργιος
Δημιουργίες θαλασσινών, παρουσίασαν οι young chefs Βασιλείου Γρηγόρης, Βούρτσης Ανδρέας, Δερμιτζάκη Μαντώ, Καλεσίου Τζωρτζίνα
Η χρήση των Πελοποννησιακών αποσταγμάτων στη μαγειρική, παρουσίασε ο chef Στεφόπουλος Νίκος
Πελοποννησιακά τυριά – μαγειρικές προτάσεις, παρουσίασαν οι young chefs Διαμαντόπουλος Ηλίας, Μήτσης Άρης, Καλούδης Βύρωνας
Ελληνικά κοκτέηλ με ξηρό πάγο και υγρό άζωτο, παρουσίασε ο μπάρμαν και μέλος της Ελληνικής Ένωσης Μπάρμεν Λιόλιος Λάμπρος
Φυσικά και τα υπόλοιπα γραφεία Πελοποννήσου παρευρέθησαν και στήριξαν τις δράσεις:
Από το γραφείο Μεσσηνίας, ο υπεύθυνος Μαύρος Γιώργος παρουσίασε Μεσσηνιακή Γαστρονομία μαζί με τον υπεύθυνο Αργολίδας Αγγελόπουλο Μιχάλη, καθώς και τα μέλη των γραφείων Σουρίλας Μιχάλης και Γκούτζου Αρτζεντίνα.
Από το γραφείο Ηλείας, ο υπεύθυνος γραφείου Ali Shanawany Alla El Din, με τα μέλη Παναγιωτακόπουλος Γιάννης και Ναβροζίδης Γιώργος, παρουσίασαν τοπική γαστρονομία, αλλά και τη θεματική ενότητα «Ιταλική Κουζίνα με Ελληνικά Ζυμαρικά».
Από το γραφείο Αιγίου ο Σπύρος Ανέστης παρουσίασε τα τοπικά προϊόντα.
Τη σκυτάλη των εκδηλώσεων ανέλαβαν τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, τα οποία είχαν προσκαλεστεί από τη διοργάνωση για να κάνουν τη δική τους παρουσίαση/πρόταση για το τοπικό πρωινό. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν τα μέλη Τσεμπερλίδης Αλκιβιάδης, Αγραφιώτης Βασίλης, Γραβάνης Βαλάντης, Κασκούτας Αλέξανδρος, Κατσίγιαννης Γιώργος, Κοκκινίδης Παναγιώτης, Παναγιωτόπουλος Νίκος και Τερεζίου Στέλιος. Τα μέλη της Εθνικής Ομάδας εργάστηκαν στα σύγχρονα εργαστήρια της σχολής ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ.
Επιπρόσθετα τα μέλη της Εθνικής Ομάδας έκαναν ζωντανές παρουσιάσεις:
Διακόσμηση σοκολάτας, παρουσίασε ο ex. Pastry chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, Αγραφιώτη Βασίλη
Νηστίσιμα πιάτα με ρύζι και όσπρια, παρουσίασε ο πρόεδρος των young chefs και μέλος της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας Κασκούτας Αλέξανδρος
Τεχνικές καπνίσματος, παρουσίασε ο chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, Κατσίγιαννης Γιώργος
Χρήσεις του θερμαινόμενου μπλέντερ, παρουσίασε ο chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας γαστρονομίας Τσεμπερλίδης Αλιβιάδης.
Ο ξηρός πάγος και το υγρό άζωτο στη μαγειρική, παρουσίασε ο chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας γαστρονομίας Τερεζίου Στέλιος
Στήριξαν τις εκδηλώσεις τα μέλη του ΔΣ κύριοι Καρούμπας Βασίλης, Πρωτοψάλτης Αναστάσιος, Κουρούπης Αγάλου Νίκος και το μέλος Μάρης Δημήτριος.
Παράλληλα με τις δράσεις έγινε και η εισαγωγή των νέων μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος που ζουν και εργάζονται στην περιοχή.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις εταιρείες που μας στήριξαν όλες τις μέρες:
ELECTROLUX - για το σύγχρονο stage που μας έφτιαξε με τα μηχανήματά της
INOMAK – για τον εξοπλισμό σε είδη αλουμινίου
THE MART – χορήγηση προϊόντων
KARAMANIS – μηχανήματα νέας τεχνολογίας

YALKO - για όλα τα πιάτα και ποτήρια παρουσιάσεων
GLS - για τα γυάλινα πιάτα παρουσιάσεων

Φυσικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ και συγκεκριμένα την κυρία Λιλίκα Βέργη, η οποία μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της σχολής της. Επίσης την πολύτιμη βοήθεια των σπουδαστών της σχολής, οι οποίοι μας εντυπωσίασαν με το επίπεδο γνώσεών τους, αλλά και το σεβασμό που τους έχει μυηθεί για το επάγγελμα.

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους και δίνουμε ραντεβού για του χρόνου!!!

 

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 2016

Αξιότιμα μέλη, 

σας προσκαλούμε στην ετήσια κοπή της πίτας μας, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, στις 12:00, στο κτήμα Le Chevalet, Λ. Τατοΐου 526, στη Βαρυμπόμπη. Εμφάνιση με μαύρο παντελόνι, επίσημη μπλούζα της Λέσχης και μετάλλιο. 

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Logo1

Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΑΕ, με τη συνεχή παρουσία για 25 χρόνια στο χώρο της εστίασης, έχει τη χαρά και τη τιμή να σας προσκαλέσει την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 στις 16:00, σε μια Γαστρονομική διαδρομή με πολλά από τα προϊόντα της γευστικής της παλέτας , γευσιγνωσίας και θεωρίας με παρασκευές Ιταλικών Risotto της εταιρείας RISO SCOTTI και με τη πλήρη σειρά της LECKER σε Ζωμούς , Σάλτσες και Σούπες καθώς και με τη πλήρη σειρά των Αρωματικών Μειγμάτων της CHEF PAUL- MAGIC Αμερικής .

Για τον σκοπό αυτό, η ομάδα παρουσίασης της CHEF PAUL MAGIC, επικεφαλής του οποίου είναι οι Director Chefs Mr. Marty Cosgrove και Mr. Ryan Shepherd καθώς και ο Executive Chef της εταιρείας μας κ.Πάνος Κοντογεώργης και η ομάδα του, θα σας φιλοξενήσουν σε ένα ταξίδι γεύσεων και γνώσεων.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα παραλάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης , προσωπικό folder με όλη την ύλη FOOD DATA, PINS καθώς και ποδιές με το logos των εταιρειών.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά μας να μας τιμήσετε με τη παρουσία σας .

 

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ WUSTHOFF

wu wuesthof-logo black

 

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας η μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο των μαχαιριών και εργαλείων κουζίνας WUSTHOF και η εταιρεία που την εκπροσωπεί στην Ελλάδα MAXAIRIA GR. Στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος παρευρέθηκε ο κύριος Alexander Hunn υπεύθυνος της εταιρείας WUSTHOF και ο κύριος Θάνος Ραφαηλίδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας MAXAIRIA GR . Στη συνάντηση με τον πρόεδρο κύριο Καρούμπα Μίλτο, μέλη του ΔΣ και μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, υπογράφτηκε το συμφωνητικό συνεργασίας και παραδόθηκαν εργαλεία στην ομάδα, μαζί με τις ευχές όλων για καλή επιτυχία στους προσεχείς διαγωνισμούς. Ο κύριος Ραφαηλίδης δεσμεύτηκε να ανακοινώσει σύντομα ειδικές τιμές στα προϊόντα που εμπορεύεται για τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος! Θα σας ενημερώσουμε σύντομα.

 

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016

Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος της περιφέρειας Ηπείρου, συμμετείχαν στις 5 & 6 Μαρτίου στο στάδιο TAE KWOΝ ΤΟ στο Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016. Εκεί δημιούργησαν παραδοσιάκα πιάτα με πρωτογενή υλικά από την Ήπειρο, αναδεικνύοντας την τοπική γαστρονομία. Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα ήθελε να εκφράσει θερμά συγχαρητήρια στον περφερειάρχη κύριο Αναστάσιο Τόλη για τη διοργάνωση, επιμέλεια και συντονισμό της εκδήλωσης. Φυσικά τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τους υπεύθυνους γραφείων κυρίους Βρεττό, Δότσιο, Ιωάννου και Μανίκα, αλλά και τα μέλη μας κυρίους Λίγδα, Μήλιο, Παπαχρήστου. Μία υπέροχη εκδήλωση και μοναδική ευκαιρία να γιορτάσουμε Ηπειρώτικα.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ FOOD EXPO 2016

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των μελών μας, με θέμα την παρουσιά της Λέσχης στην έκθεση Food Expo 2016.

 
Σελίδα 7 από 31

emag

facebook-icon

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα και τις ανακοινώσεις της λέσχης μας

Chef’s Club Members – Privilege Card

Δείτε περισσότερα