Chefs Club

YOU ARE HERE: Home ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ


Νεα της λέσχης

ΔΡΑΣΗ GERMAN BRANCH OFFICE ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

15171169 1470108169670323 2429320194554770470 n

 

Άλλη μία επιτυχημένη δράση πραγματοποίησε το γραφείο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στη Γερμανία. Με πρωτοβουλία της υπεύθυνης του γραφείου chef Ευαγγελίας Καρκαμπίτσα, η Λέσχη συμμετείχε στη Διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών «ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ – FOOD & LIFE» που πραγματοποιήθηκε στις 23-27 Νοεμβρίου 2016 Μόναχο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Με σκοπό την γαστρονομική προώθηση και παρουσίαση των τοπικών προϊόντων, η chef μαζί με το μέλος της Λέσχης chef Μάριο Ζωγράφο παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους:
Τραχανότο με παραδοσιακό λουκάνικο Μετσόβου και αφρό από γάλα γαϊδούρας
Λαυράκι με χυλοπίτες κρασιού, ντομάτα και ελιές
Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα ήθελε να συγχαρεί την υπεύθυνη του γραφείου Γερμανίας κυρία Καρκαμπίτσα, καθώς και τα μέλη του γραφείου, για την ακούραστη προσπάθεια τους προώθησης της Ελληνικής Γαστρονομίας στη Γερμανία και την συνεχή παρουσία του γραφείου μας σε εκδηλώσεις μεγάλης βαρύτητας που διοργανώνονται υπό την αιγίδα σημαντικών φορέων.

 

OPTIMA PASTRY ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Η OPTIMA PASTRY ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ του Πανελληνίου Διαγωνισμού Ζαχαροπλαστικής που διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος για την ανάδειξη της ομάδας που θα μας εκπροσωπήσει στους παγκόσμιους διαγωνισμούς CAKE DESIGNERS WORLD CHAMPIONSHIP FIPGC HOST FIERA MILANO 23/24 OCTOBER 2017 & THE WORLD TROPHY OF PASTRY – ICE CREAM – CHOCOLATE FIPGC HOST FIERRA MILANO 21/22 OCTOBER 2017
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διαγωνισμούς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη εντός των ημερών!!!

 

Grecka Panorama ΔΡΑΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Στις 3 & 4 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Βαρσοβια η δεύτερη έκθεση Grecka Panorama με θέμα τον τουρισμό και την ελληνική κουζίνα .Δυο ημέρες διοργανώθηκαν ζωντανές παρουσιάσεις ελληνικής κουζίνας με παράλληλες γευστικές δοκιμές από τον υπεύθυνο του POLAND BRANCH OFFICE CHEF θΕΟΦΙΛΟ ΒΑΦΕΙΔΗ .Την πρώτη ημέρα έγινε και το συμπόσιο της UNESCO με θέμα την μεσογειακή διατροφή ,όπου βραβεύθηκε από την πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα για την συμβολή του στην διάδοση της γαστρονομίας βασισμένης στην Μεσογειακή δίαιτα στην Πολωνία ο σεφ Θεόφιλος Βαφείδης.  

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις μας παρουσίαση της εταιρείας Παλίρροια. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση που έγινε από τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κύριο Καρούμπα, σχετικά με τα προϊόντα τις εταιρείας και προτάσεις παρουσίασης. Οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν ενεργά στην παρουσίαση με συμπλήρωση ερωτηματολογίου και με προτάσεις μετά τη γευστική δοκιμή των προϊόντων. Επίσης παρουσία των τεχνικών συμβούλων της εταιρείας, λύθηκαν πολλές απορίες σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής και τις εξειδικευμένες ανάγκες αυτής. Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη Λάγια Σόνια, Νίκα Έλσα και τα young μέλη Κάτσενου Ουρανία, Μακρή Κωνσταντίνα, Τσικριτσάκη Μαρίνα για τη βοήθεια τους στην παρουσίαση. Οι φωτογραφίες φυσικά από το φωτογράφο μας Κάσσικο Χρήστο.

 

3η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς του Δήμου Αρταίων

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, συμμετείχε στην 3η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς του Δήμου Αρταίων, με πρωτοβουλία του περιφερειακού γραφείου Άρτας και τον υπεύθυνο κύριο Μανίκα.
Εκεί. τα μέλη υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου του γραφείου Ηπείρου κυρίου Τόλη δημιούργησαν εδέσματα με τοπικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων «χοιρινό καπνιστό με πετιμέζι», «ψαρονέφρι με πράσο, πορτοκάλι και λευκό βαλσάμικο», «γαρίδες μαριναρισμένες σε λεμόνι, σκόρδο και δεντρολίβανο», «λαζάνια με αυγοτάραχο Αμβρακικού».
Επίσης αποτελέσαν μέλη κριτικής επιτροπής σε διαγωνισμό παραδοσιακών συνταγών με χρήση τοπικών προϊόντων από τοπικούς συλλόγους.
Το ΔΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους κυρίους Αναστάσιο Τόλη (υπεύθυνος περιφέρειας Ηπείρου), Ιωάννη Μανίκα (υπεύθυνος γραφείου Άρτας), Αθανάσιος Βρεττός (υπεύθυνος γραφείου Πρεβέζης), Βασίλη Παπαχρήστο, Μιχάλη Ναστούλη, Αλέξανδρο Μήλιο και Ευαγγελία Γεωργογιάννη, για τη συμμετοχή τους σε μία τόσο πετυχημένη διοργάνωση, για τον επαγγελματισμό τους και την στήριξη της τοπικής γαστρονομίας.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ WORLD TRAVEL MARKET

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ WORLD TRAVEL MARKET ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
Την αρχή της νέας τουριστικής περιόδου για τον ελληνικό τουρισμό σηματοδοτεί η κορυφαία Διεθνής Έκθεση Τουρισμού World Travel Market που πραγματοποιείται στο Λονδίνο 7-9 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 50.000 επαγγελματιών της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.
Καλεσμένοι από τον ΕΟΤ ήταν η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, για την παρουσίαση του γαστρονομικού μας τουρισμού στη μεγάλη αυτή έκθεση.
Τη Λέσχη μας εκπροσώπησαν επάξια ο πρόεδρος κύριος Μίλτος Καρούμπας και ο αντιπρόεδρος κύριος Βασίλης Καρούμπας, οι οποίοι παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της εκθέσεως παρουσίασε την ιδιαίτερη ταυτότητα της ελληνικής γαστρονομίας, και συγκεκριμένα πιάτα από την Κρήτη, το Βόρειο Αιγαίο και τη Βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο κύριο Καρούμπα: «Πολύ δυνατή ,σοβαρή και αξιόπιστη η παρουσία της Ελλάδας στη παγκόσμια έκθεση τουρισμού WTM 2016. Πολύς κόσμος επισκέφθηκε το περίπτερο της Ελλάδας που ετοίμασε ο ΕΟΤ και το Υπουργείο τουρισμού. Κατά τη συνέντευξη τύπου της υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά μας δόθηκε η ευκαιρία για πρώτη φορά επίσημα να ανακοινώσουμε το πρόγραμμα της λέσχης μας GReat Kouzina ως επίσημο μοντέλο του υπουργείου για την προώθηση της Ελληνικής γαστρονομίας!!! Συνεχίζουμε δυναμικά το έργο μας που ανήκει σε όλους τους Έλληνες Αρχιμάγειρες και Αρχιζαχαροπλάστες !!!!»

 

IKA CULINARY OLYMPICS ERFURT OCT 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Η Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας συμμετείχε στην Ολυμπιάδα Γαστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε στην Ερφούρτη της Γερμανίας, 22-25 Οκτωβρίου 2016, στην κατηγορία National Teams.
Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας συμμετείχε στην κατηγορία αυτή και η ομάδα κατάφερε να κερδίσει στις εξής κατηγορίες:
• HOT KITCHEN PROGRAM – DIPLOMA
• CULINARY ART PROGRAM – DIPLOMA
• PASTRY ART PROGRAM – DIPLOMA
• OVERALL – DIPLOMA
Η Ολυμπιάδα Γαστρονομίας είναι ένας θεσμός ο οποίος δημιουργήθηκε και διοργανώνεται κάθε 4 χρόνια από το 1896 στη Γερμανία. Ο διαγωνισμός αυτός συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 5 μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Σύμφωνα με τα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, πάνω από 5.000 ήταν οι επισκέπτες του διαγωνισμού και της έκθεσης, φτάνοντας σε ένα αριθμό ρεκόρ επισκεπτών.
Η Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας, δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2014 και ολοκληρώθηκε με τις τελευταίες εισαγωγές μελών το Νοέμβριο του 2015. Ήταν ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα για την αποστολή να συμμετέχουν σε μία τέτοια κατηγορία, ανάμεσα σε 32 χώρες με μεγάλη προϊστορία στο χώρο των διαγωνισμών.
Η συμμετοχή της ομάδας ήταν εφικτή χάρη στους ιδιωτικούς φορείς και εταιρείες χορηγούς της ομάδας. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στις εταιρείες KANAKAS, LE MONDE, RATIONAL και WUSTHOF χρυσούς χορηγούς της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας. Επίσης δίπλα στην αποστολή βρέθηκε η εταιρεία YANNIKAS με πρώτη ύλη για την υλοποίηση του προγράμματος ζαχαροπλαστικής και η LA FOURCHETTE CATERING με εξοπλισμό.
Τα μέλη της αποστολής: Ρέππα Έλενα (Team Manager), Καφαλούκος Βασίλης (Team Captain), Αγραφιώτης Βασίλης (Team Pastry Chef), Γραβάνης Βαλάντης (Chef), Λούτσης Γιάννης (Chef), Πρίφτης Βαγγέλης (Chef), Τερεζίου Στέλιος (Chef), Κοκκινίδης Παναγιώτης (Pastry Chef), και οι young pastry chefs Νίκολα Ηλίας και Παπαδόπουλος Στράτος.
Προπονητές ζαχαροπλαστικής οι κύριοι Τάσος Ζησόπουλος και Τάσος Πρωτοψάλτης.
Σκοπός της ομάδας είναι φυσικά η συνέχιση του έργου -μέσα από σεμινάρια και προπονήσεις- με στόχο τη συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα CULINARY WORLD CUP 2018 in LUXEMBURG, με δύο ομάδες τόσο τη national όσο και τη young chefs η οποία θα δημιουργηθεί μέσα στο 2017.

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ACTA - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Εξετάσεις πιστοποίησης της ACTA για τις κατηγορίες CERTIFIED COOK CHEF , CERTIFIED CHEF EXECUTIVE, CERTIFIED COMMIS CHEF, CERTIFIED PASTRY CHEF και CERTIFIED PASTRY CHEF EXECUTIVE θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 στις 14:00 στις εγκαταστάσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση και πληροφορίες στο link http://www.chefclub.gr/el/ekpaideysi ή με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως 30 Νοεμβρίου 2016.

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ 2016

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων της WORLDCHEFS, που πραγματοποιήθηκε από 24-27 Σεπτεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Μέσα από το περίπτερό μας, τα μέλη της Λέσχης παρουσίασαν καθημερινά κεράσματα από τη Μυτιλήνη, τη Νάξο, την Πελοπόννησο, την Αττική, παρουσιάζοντας στους παρευρισκόμενους αρχιμάγειρες και αρχιζαχαροπλάστες την τοπική γαστρονομία μας και τα προϊόντα της κάθε περιοχής.
Από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ κύριοι Μίλτος Καρούμπας, Τάσος Ζησόπουλος, Βασίλης Μαργαρίτης, Τάσος Πρωτοψάλτης, Δημήτρης Καραμπίνης, Νίκος Κουρούπης Αγάλου και ο επίτιμος πρόεδρος κύριος Τάσος Τόλης.
Τα μέλη της Λέσχης που παρακολούθησαν το συνέδριο και συμμετείχαν στις δράσεις είναι αλφαβητικά: Βαμβακά Γεωργία, Βλάχος Θεόδωρος, Ιωαννίδου Νόη, Καραγιάννης Μάκης, Κοντογιώργης Παναγιώτης, Λίτινας Μάνος, Μακρή Κωνσταντίνα, Μακρυγιαννάκης Μάνος, Μαλαματένιος Παναγιώτης, Μάρης Δημήτρης, Μπακοδήμος Θωμάς, Μπόκοτση Τάτη, Μπουρτσουκλής Παναγιώτης, Νίκα Έλσα, Παγωνίδης Περικλής, Παπαδόπουλος Δημήτρης, Πρίφτης Γιάννης, Σαξιώνης Γιώργος, Τάσης Κωνσταντίνος, Τσικριτσάκη Μαρίνα και Χαλουλάκος Παναγιώτης.

 

GLOBAL CHEF & GLOBAL PASTRY CHEF FINALS

Ολοκληρώνονται οι προπονήσεις της αποστολής στον μεγαλύτερο ατομικό διαγωνισμό Global Chef και Global Pastry Chef. Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων WORLDCHEFS 24-27 Σεπτεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη, ο pastry chef Βασίλης Αγραφιώτης εκπροσωπεί όλη τη Νότιο Ευρώπη ανάμεσα σε 10 συμμετοχές στο διαγωνισμό Global Pastry Chef και ο chef Άλκης Τσεμπερλίδης την Ελλάδα ανάμεσα σε 20 συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Sous chef και pastry sous chef ο Στράτος Παπαδόπουλος, young μέλος της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας . Οι δύο διαγωνιζόμενοι προκρίθηκαν από τους ημιτελικούς Ν. Ευρώπης που έγιναν στο Σαράγεβο τον Απρίλιο του 2015. Δίπλα τους βρίσκονται οι προπονητές Τάσος Ζησόπουλος και Τάσος Πρωτοψάλτης, η manager της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας Έλενα Ρέππα, αλλά και τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Κώστας Παπαδόπουλος, Πάνος Κοκκινίδης, Ηλίας Νίκολα, Στέλιος Τερεζίου, Καφαλούκος Βασίλης, Γραβάνης Βαλάντης, Γιάννης Λούτσης, Βαγγέλης Πρίφτης που παρευρίσκονται και συνεργάζονται μαζί τους στις προπονήσεις. Ευχαριστούμε από καρδίας τους χορηγούς της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας Kanakas Bros, Le Monde , Maxairia.Gr , RATIONAL Marios Savvatis , WUSTHOF, EN SEA, αλλά και τις εταιρείες Prime Pastry για τη σοκολάτα, ΞHΡΟΣ ΠΑΓΟΣ / Dry Ice Creation για το υγρό Άζωτο και Κουρλαμπά Θεόδωρο για το στρωτήρα σοκολάτας.
Καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους!

 

1η Γιορτή Γαστρονομίας 2016 του Δήμου Αλίμου

Αγαπητά μέλη, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση 1η Γιορτή Γαστρονομίας 2016 του Δήμου Αλίμου, στην οποία συμμετείχε η Λέσχη μας (όπως είχατε ενημερωθεί στη συνάντηση, αλλά και με email), αναστάλθηκε από το Δήμο για τα μέσα Οκτώβρη. Θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίας. Με εκτίμηση, το ΔΣ

 

GREEK FOOD TOUR

Ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κύριος Αναστάσιος Τόλης, στα πλαίσια προγράμματος προώθησης της Ελλάδας στις αραβικές χώρες, διοργάνωσε και επιμελήθηκε «Greek Food Tour» για την συντάκτρια του inflight περιοδικού της αεροπορικής εταιρείας Etihad κα Suha Halaseh, η οποία θα γράψει ένα τετρασέλιδο άρθρο στο εν λόγω περιοδικό για την ελληνική γαστρονομία. Η δράση πραγματοποιήθηκε 08-12 Αυγούστου 2016 και μαζί επισκέφτηκαν:
Τρίτη 9/8, Αυθεντική Ελληνική κουζίνα, στα Καλύβια, στο "Χριστόφορο", με chef τον ίδιο το Χριστόφορο και με επιρροές από παράδοση, με έμφαση στα κρεατικά αλλά και όλα τα απλά πιάτα της κουζίνας που κοσμεί το τραπέζι της καθημερινής απλής Ελληνικής οικογένειας.
Τρίτη 9/8, βράδυ, στο "Ιθάκη"Το γνωστό εστιατόριο με τα μοναδικά προνόμια που προσφέρει η τοποθεσία του στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, προσφέρει μια αυθεντική γαστριμαργική εμπειρία. Έχοντας στο πελατολόγιό του μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του διεθνούς jet set – Αθηνά Ωνάση, Bill Clinton, Sean Connery, Julio Iglesias, Leonardo Di Caprio κτλ. στο"Ιθάκη" απήλαυσαν μια ιεροτελεστία γεύσης, εξυπηρέτησης και πολυτέλειας. Την παρουσίαση έκανε ο chef κ. Σπύρος Ασήμι και ο sushi chef κ. Αντώνης Κουρκούτας.
Τετάρτη 10/8, "ouzo break", στο απόλυτα χαρακτηριστικό και all time classic "Palmie bistro", της οδού Ευαγγελιστρίας, για μια γευστική γνωριμία με το Ελληνικό ούζο και τους "μικρομεζέδες"του, με executive chef τον κ. Τάσο Τόλη.
Τετάρτη 10/8, μεσημέρι, στο κεντρικό εστιατόριο "2 Μαζί ", με την υπογραφή του Chef Kimon, μαθήματα δημιουργικής Ελληνικής κουζίνας αλλά και lunch taste, με πιάτα που δημιούργησε η ίδια η δημοσιογράφος με τη συμβολή και τις συμβουλές του Chef.
Το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θέλει να συγχαρεί τον επίτιμο πρόεδρο για τη δράση του και τη συνολική προσφορά του στην Ελληνική Γαστρονομία. Τα θερμά μας συγχαρητήρια!!!

 

1η ΕΚΘΕΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

1η ΕΚΘΕΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η έκθεση τοπικών Ηπειρωτικών προϊόντων, στην Πρέβεζα από 26-28 Αυγούστου. Εκεί, με πρωτοβουλία του επίτιμου προέδρου της Λέσχης ΑΡχιμαγείρων Ελλάδος και υπεύθυνο περιφέρειας Ηπείρου, κύριο Αναστάσιο Τόλη, παρευρέθηκαν τα μέλη της Λέσχης για την υποστήριξη, γευσιγνωσία και προώθηση των προϊόντων μέσα από τοπικές συνταγές φτιαγμένες με μεράκι. Ο υπεύθυνος του γραφείου Πρεβέζης κύριος Βρεττός Θανάσης στήριξε την πρωτοβουλία και συντόνισε τις δράσεις. Σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του γραφείου Κέρκυρας κύριο Αρμενιάκο Γιώργο και μέλη της Λέσχης, εντυπωσίασαν γευστικά τους παρευρισκόμενους. Το ΔΣ θα ήθελε να συγχαρεί όλα τα μέλη για την πρωτοβουλία τους, την επαγγελματική παρουσίαση τους και την ακούραστη συμβολή τους στην τοπική γαστρονομία.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Αθήνα, 28/07/2016
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητά μέλη,

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση μελών για τις προγραμματισμένες δράσεις του Σεπτεμβρίου.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα συμμετάσχει:

1. Στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου στην «1η Γιορτή Γαστρονομίας 2016 με θέμα το ψάρι» στο Δήμο Αλίμου.

Ο τόπος διεξαγωγής θα είναι ο χώρος του νέου θερινού κινηματογράφου " Cine Alimos" , στην παραλία του Δήμου Αλίμου , με θεματικές ενότητες και διεκδίκηση ενός Guinness world record με την μεγαλύτερη ποσότητα τηγανητών ψαριών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου ( από 18.30μμ – 22.30μμ )

Επίδειξη συνταγών από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας (Master classes ) μαγείρεμα , φιλετάρισμα , food style

Μαθήματα οινογνωσίας από διακεκριμένο οινοχόο
Παρουσίαση μενού με ψάρι από τα εστιατόρια του Δήμου Αλίμου
Ομιλία από ειδικό διατροφολόγο
Παιχνίδι αναγνώρισης ψαριών από τους Δημότες με έπαθλο

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου ( από 18.30μμ – 22.30μμ )

Επίδειξη συνταγών από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας (Master classes ) μαγείρεμα , φιλετάρισμα , food style

Γαστρονομικά δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους ( kids cooking )
Οινογευσία και τα μυστικά του κρασιού
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι δημότες προσκομίζουν συνταγές με ψάρι προς δημιουργία εγχειριδίου του Δήμου Αλίμου, που θα αξιολογήσει και θα κρίνει επιτροπή από τη λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου ( από 18.00μμ – 22.00μμ )

Ρεκόρ Γκίνες με τηγάνισμα της μεγαλύτερης ποσότητας ψαριών
Σύλλογος Αλιέων Αλίμου – Οι εμπειρίες τους έρχονται από μακρά ιστορία
Νησιώτικοι χοροί

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις στο email μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

2. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ WORLDCHEFS 24-27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος έχει μέσα στο χώρο του συνεδρίου περίπτερο, στο οποίο θα πραγματοποιήσουμε γαστρονομικές δράσεις ανάδειξης της χώρας μας στους περίπου 1500 chef από όλο τον κόσμο.

Επιπρόσθετα στο συνέδριο αυτό συμμετέχουν μέλη μας στους παγκόσμιους διαγωνισμούς Global Chef (Τσεμπερλίδης Αλκιβιάδης), Global Pastry Chef (Αγραφιώτης Βασίλης) και φυσικά χρειάζονται την υποστήριξη όλων μας.
Τέλος στο συνέδριο αυτό θα γίνουν οι εκλογές για τον επόμενο πρόεδρο της WORLDCHEFS θέση για την οποία έχει βάλει υποψηφιότητα ο πρόεδρος μας Μίλτος Καρούμπας.

Η Λέσχη έχει κάνει κράτηση 30 θέσεων στην προνομιακή τιμή που μας δόθηκε των 300 ευρώ, με τα οποία καλύπτονται:
Full Package registration fees include:
Congress Attendance & Lunches
Welcome Reception
Gala Dinner
Transfers
Airport Transfers

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι πολλές από αυτές τις θέσεις έχουν ήδη καλυφτεί και θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το ΔΣ δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης προς Θεσσαλονίκη με ενοικίαση πούλμαν και μέρος των εξόδων διαμονής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να στείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Η Λέσχη θα παραμείνει κλειστή από 1 έως 22 Αυγούστου, αλλά θα λαμβάνουμε τα email σας και θα έχουμε τη δυνατότητα απάντησης.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΑΙΖΟΝ, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Μιλτιάδης Καρούμπας Βασίλειος Μαργαρίτης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΝΥ

Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε ο κύριος Μίλτος Καρούμπας στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης Summer Fancy Food 26 - 28 Ιουνίου 2016, προωθώντας την Ελληνική Γαστρονομία, την υποψηφιότητα του για την προεδρία της WORLDCHEFS 2016-2020 και του WORLDCHEFS Congress 2016 στη Θεσσαλονίκη.
Για τους λόγους αυτούς διοργάνωσε στις 26 Ιουνίου στο εστιατόριο της πρέσβειρας της Ελληνικής γαστρονομίας chef Μαρίας Λόη στο Μανχάταν "Loi Estiatorio" μία μοναδική Ελληνική βραδιά. Καλεσμένοι, chef από όλο τον κόσμο που βρέθηκαν στην έκθεση, Έλληνες παραγωγοί, εκπρόσωποι από τη Wholefoods και φυσικά φίλοι και συνεργάτες που υποστήριξαν το έργο του.
Σημαντική ήταν η παρουσία του νέου πρόξενου της Ελλάδας κυρίου Κωσταντίνου Κούτρα, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Καρούμπα για την πρωτοβουλία του και τις δυνατότητες προώθησης της Ελλάδας μέσα από αυτή.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την chef Μαρία Λόη για τη μοναδική φιλοξενία στο εστιατόριο της, καθώς και τους συνεργάτες της κύριο Alex Antimisiaris και Dara Davenport. Toν κύριο Γιώργο Σαξιώνη, για τα μοναδικά προϊόντα του από τη Μυτιλήνη (ψωμί και λαδοτύρι), τα οποία εντυπωσίασαν γευστικά τους παρευρισκόμενους. Και τέλος της εταιρεία Παλίρροια για την υποστήριξη της.
Ο κύριος Καρούμπας, παρουσίασε το πρόγραμμά της υποψηφιότητας του και δεσμεύτηκε να προσπαθήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων με επιμονή και συνέπεια μέσα από προγραμματισμένες δράσεις:
19-21 July, Azerbaijan – Traditional dessert festival
26-27 July, 1st Mediterranean Balkan congress in Athens
3-6 August, Pasay City, Philippine Culinary Cup
20-25 August, Penang Malaysia, 2nd Asia Food Festival
1 September, Cyprus
24-27 September booth at the WORLDCHEFS congress and expo.
Και τελείωσε λέγοντας ότι ελπίζει στην υποστήριξη όλων των Ελληνικών φορέων σε αυτό το τεράστιο εγχείρημα.

 
Σελίδα 7 από 32

emag

facebook-icon

newsletter-image

 

 

Chef’s Club Members – Privilege Card

Δείτε περισσότερα