Chefs Club



Νεα της λέσχης

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΩΝ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Αγαπητά μέλη,
Όπως σας ενημερώσαμε και στη Γενική μας Συνέλευση, στα πλαίσια του κοινωνικού μας έργου, έχουμε οργανώσει δύο δράσεις:

• Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, 17:00. Αμαλίειο Οικοτροφείο Θηλέων στο Μαρούσι. Δημιουργία Χριστουγεννιάτικου event για τις 60 τρόφιμες του οικοτροφείου. Θα φτιάξουμε Χριστουγεννιάτικες παρασκευές, με σκοπό να εμπλέξουμε σε αυτές τις σπουδάστριες που φιλοξενούνται.
• Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, 15:00 – 17:00. Πλατεία αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι. Σε μία πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, συνεργαζόμαστε με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ για να παρουσιάσουμε ιδέες αξιοποίησης λαχανικών, τα οποία δεν μπορούν πλέον να διατεθούν στα καταστήματα λόγω εμφάνισης. Στην πλατεία λοιπόν, θα φτιάξουμε και θα προσφέρουμε σούπες λαχανικών. Η προετοιμασία των λαχανικών (όποιος επιθυμεί να βοηθήσει και σε αυτό το κομμάτι) θα γίνει στην εταιρεία του κυρίου Ιωάννου La Fourchette

Όσα μέλη επιθυμείτε να συμμετέχετε σε μία ή και στις δύο δράσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε τηλεφωνικά στο 2108251401 ή με email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή με μήνυμα στο fb https://www.facebook.com/chefsclubofgreece/

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

1 IMG 9766

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες 15/11/2018 η πρώτη γενική συνέλευση των μελών μας. Τα μέλη ενημερώθηκαν για τα πεπραγμένα και σχεδίασαν τις ερχόμενες δράσεις!!! Μία πολύ ευχάριστη συνάντηση μεταξύ φίλων και συναδέλφων, μετά το πέρας της καλοκαιρινής σαιζόν!!!

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ACTA

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018

Αγαπητά μέλη,

Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν προγραμματισμένες εξετάσεις πιστοποίησης της ACTA για τον Αρχιμάγειρα, το Μάγειρα και τον βοηθό την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 12:00.

Όσοι ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στο 2108251401 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

 

5ΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ

2 45461319 526712587800906 4814371508015071232 n

Στον «5ο διαγωνισμό φασολάδας» που διοργάνωσε η Λαογραφική Εταιρεία Θρακομακεδόνων «Αριστοτέλης» με στόχο τη στήριξη του «εθνικού μας φαγητού» συμμετείχαν τα επίλεκτα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Κασκούτας Αλέξανδρος, Νόιφελτ Έφη, Παρίτσης Γεώργιος και Σωτηρίου Ηρώ, ως μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.
Ο πρόεδρος και το ΔΣ θέλουν να συγχαρούν τη Λαογραφική Εταιρεία Θρακομακεδόνων «Αριστοτέλης» για την πρωτοβουλία, αλλά και την εξαιρετική διοργάνωση του δρώμενου.
Επίσης πολλά συγχαρητήρια στα μέλη μας για την στήριξη της γαστρονομικής μας παράδοσης και την άψογη παρουσία τους!

 

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

1 43645897 1861601637255007 2057304998529728512 n

 

2 44594473 2201999783370777 2239454248020475904 n

Μία πολύ μεγάλης σημασίας συμφωνία συνεργασίας υπογράφτηκε στις 23 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας στην Ελλάδα μεταξύ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και δύο σημαντικών φορέων της ρωσικής γαστρονομίας, του International Center of Wine and Gastronomy και της Federation of Restaurateurs and Hoteliers of Russia.
Οι συμφωνίες υπογράφτηκαν στο ξενοδοχείο Cape Σούνιο,όπου φιλοξενείτε η δράση, μεταξύ του προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κύριου Τάσου Πρωτοψάλτη και του προέδρου του διεθνούς κέντρου κρασιού και γαστρονομίας κυρίου Leonid Gelibterman, καθώς και του προέδρου της ομοσπονδίας Εστιατόρων και Ξενοδόχων Ρωσίας κυρίου Igor Bukharov παρουσία των μελών του ΔΣ.
Σκοπός της συνεργασίας είναι η σωστή επαγγελματική εκμάθηση των δύο κουζινών, αλλά και των πρωτογενών υλών κάθε χώρας, μέσα από στοχευμένες δράσεις.

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ 2018

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ

Η Γενική μας Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στις 16:30, στις εγκαταστάσεις μας. 

 

 

ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

1 44683147 2245725569040989 5018109698381971456 n

 

Τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου παρευρέθηκαν χθες 22 Οκτωβρίου στην επίσημη έναρξη της Ρωσικής Γαστρονομικής εβδομάδας στην πρεσβεία της Αθήνας με συμμετοχή Ελλήνων και Ρώσων διπλωματών, κυβερνητικών εκπροσώπων και ΜΜΕ.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συνεχίζει σήμερα Τρίτη με γαστρονομικό δείπνο, αφιερωμένο στην έναρξη της γαστρονομικής εβδομάδας και αύριο Τετάρτη με το συνέδριο γαστρονομίας «Ρωσία Αθήνα, με συμμετοχή του προέδρου της ομοσπονδίας εστιατόρων και ξενοδόχων κ. Igor Bukharov.

 

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

1 38928883 10217514362149835 2437650354322538496 n

 

Το γραφείο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στη Σάμο, συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο τοπικό φεστιβάλ «Ο τουρισμός συναντά την παραγωγή της Σάμου» που πραγματοποιήθηκε 10 – 12 Αυγούστου 2018 στη Σάμο.
Εκεί ανέλαβαν την παρουσίαση συνταγών με μούστο, με σκοπό την προώθηση του Σαμιώτικου κρασιού, την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων.
Ο υπεύθυνος τους γραφείου μας στη Σάμο, ex. Chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς παρουσίασε χταπόδι sous vide σε ώσμωση με μούστο, σβησμένο με γλυκό Σαμιώτικο κρασί, βυθισμένο σε σάλτσα από πετιμέζι, καπνισμένο με ξύλο άγριας κερασιάς και σερβιρισμένο με πέρλες μούστου, παλαιωμένου ξυδιού και μελιού.
Το τακτικό μέλος, ex. Chef Ασλάνης Παντερλής, παρουσίασε δημιουργικό ραβανί, αρωματισμένο με αρμπαρόριζα και τζίντζερ και εμπλουτισμένο με λευκή κρέμα μούστου, αφρό γλυκού κρασιού Samos Anthemis και φιλέ αμυγδάλου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κύριος Τάσος Πρωτοψάλτης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος κύριος Μίλτος Καρούμπας, οι οποίοι μίλησαν για τα τοπικά προϊόντα και τα πλεονεκτήματα χρήσης τους.

 

7ο ΑΡΤΟΣ ΟΙΝΟΣ ΕΛΑΙΟΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2018

1 DSC 7056-Custom

 

Τα μέλη του γραφείου Καλαμάτας συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στην 7η Έκθεση "Αρτος - Οίνος - Ελαιον" που πραγματοποιήθηκε 3 &4 Αυγούστου 2018 στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.
Εκεί τα μέλη μας Αγγελόπουλος Μιχάλης και Σουρίλας Μιχάλης, σε συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς, μαγείρεψαν τοπικά εδέσματα και παρουσίασαν τις προτάσεις τους στους παρευρισκόμενους. Μαζί με τα μέλη μας και ο υπό ένταξη σεφ Μαρίνος Κουμουνδούρος τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή του.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι εις ένδειξη πένθους για το αδικοχαμένο μέλος μας Παναγιώτη Κοκκινίδη και της οικογένειάς του, τόσο οι σεφ όσο και η κυρία Ντίνα Νικολάου φόρεσαν μαύρο περιβραχιόνιο και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Ο πρόεδρος και το ΔΣ θέλουν να συγχαρούν τα μέλη μας για τον επαγγελματισμό τους και την έμπρακτη στήριξη της τοπικής γαστρονομίας και της προώθησης των τοπικών προϊόντων.

 

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ 2018

1 37660269 10217271289002989 2664201199057633280 n

 

Ανάμεσα στις καλοκαιρινές μας δράσεις και η συμμετοχή μας στο 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας στο Θεσπρωτικό Λάκκας Σουλίου 21-22 Ιουλίου 2018.
Τα μέλη της Λέσχης των γραφείων Ηπείρου, υπό το συντονισμό του υπευθύνου και επίτιμου προέδρου κυρίου Τάσου Τόλη πραγματοποίησαν μία ξεχωριστή επίδειξη αρτοποιημάτων και παρασκευασμάτων, τιμώντας τις παραδοσιακές τεχνικές και παρουσιάζοντας ταυτόχρονα νέες τάσεις.
Επίσης τα μέλη της Λέσχης λειτούργησαν ως μέλη της κριτικής επιτροπής τοπικού διαγωνισμού μαγειρικής.
Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευτούν παραδοσιακά ψωμιά, πίτες, τηγανίτες και άλλα τοπικά εδέσματα, να δουν παλαιά σκεύη, τεχνικές παρασκευής παραδοσιακών ειδών ψωμιού, ξινόγαλου αλλά και την αναβίωση εθίμων γύρω από την τάβλα του φαγητού και του ποτού.
Ο πρόεδρος και το ΔΣ θέλουν να ευχαριστήσουν από καρδίας τον κύριο Τόλη για την πρωτοβουλία του συμμετοχής στο Συμπόσιο Γαστρονομίας που γίνεται πλέον θεσμός στην Ήπειρο, να συγχαρούν όλα τα μέλη για την αξιόλογη παρουσία τους και τέλος να ευχαριστήσουν τον κύριο Στέλιο Δίγκα, μέλος του ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας που μας τίμησε με την παρουσία του.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

1 37705103 10216434049026840 4304519109992775680 n

 

Υπό τη γαστρονομική αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος τέθηκε το 1ο Φεστιβάλ Κεφαλλονίτικης Γαστρονομίας και Οίνου το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ληξούρι στις 19 & 20 Ιουλίου 2018.
Εκεί ο πρόεδρος Τάσος Πρωτοψάλτης, ο έφορος Νίκος Κουρούπης Αγάλου, ο υπεύθυνος του γραφείου Κεφαλλονιάς Μαχαίρας Χρήστος και το τακτικό μέλος Αλέξανδρος Δραμαλιώτης παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τα τοπικά προϊόντα μέσα από το προτεινόμενο μενού τους:
1) Ceviche με λαβράκι, Chili, κρίταμο και εσπεριδοειδή.
2) Σαλάτα κινόα με πρέντζα κ σούπα από γιαούρτι
3) Ριζότο verde με τσιπούρα
4) Κορώνα κατσικάκι με κρουστά μυρωδικών γεμιστή
5) Παγωτό με μάντολα
Τα πιάτα εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους τόσο γευστικά όσο και οπτικά. Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, οι chef είχαν τη χαρά να συμμετέχουν ως κριτική επιτροπή σε έναν τοπικό διαγωνισμό σε κρεατόπιτες.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την εξαιρετική παρουσίαση και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

 

ΚΕΡΝΑΜΕ ΗΠΕΙΡΟ 2018

40684923 2500549793504834 2261642581647556608 n

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η συμμετοχή των γραφείων της Ηπείρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου με τίτλο "Κερνάμε Ήπειρο".
Τα μέλη μας υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου γραφείου Πρέβεζας κυρίου Θανάση Βρεττού, συμμετείχαν στην Πρέβεζα 24-26 Αυγούστου και στην Άρτα 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου, τιμώντας και αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα, με σεβασμό στις παραδοσιακές συνταγές.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την κυρία Φούκη από την Περιφέρεια Ηπείρου για την άψογη συνεργασία, μέσα από την οποία αναδεικνύεται η τοπική γαστρονομία.

Ο πρόεδρος και το ΔΣ θέλουν να συγχαρούν ιδιαίτερα τον κύριο Βρεττό για την ακούραστη συμμετοχή του στα τοπικά γαστρονομικά δρώμενα, καθώς και όλα τα μέλη μας που συμμετείχαν στις δράσεις αυτές.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες όμως αξίζουν στον επίτιμο πρόεδρο και υπεύθυνο περιφέρειας Ηπείρου κύριο Τόλη Τάσο, χάρη στο όραμα του οποίου και τις συντονισμένες προσπάθειες του, το όνομα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος έχει ταυτιστεί με τα γαστρονομικά δρώμενα της περιοχής, θέτοντας τις βάσεις για ακόμα πιο αποδοτική συνεργασία.

 

1η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

1 37647004 1788751551200534 7958611542365175808 n

 

Στην 1η Γιορτή Ανάδειξης & Προώθησης Τοπικών Προϊόντων του Δήμου Αμφιλοχίας, συμμετείχαν τα μέλη της ΛΑΕ.
Την Κυριακή 22 Ιουλίου η κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας γέμισε με Π.Ο.Π. τυριά και γαλακτοκομικά Αμφιλοχίας και τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων δημιούργησαν μοναδικές προτάσεις προβάλλοντας τα προϊόντα αυτά.

Ο πρόεδρος και το ΔΣ της λέσχης θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τον υπεύθυνο του γραφείου Αγρινίου & Αμφιλοχίας κύριο Θωμά Μπακοδήμο για την πρωτοβουλία και την εξαιρετική του προσπάθεια προβολής των τοπικών προϊόντων.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης φυσικά συνέβαλαν ο υπεύθυνος Αιτωλοακαρνανίας κύριος Γιάννης Μπαλωμένος, τα επίλεκτα μέλη Έφη Νόιφελτ και Παναγιώτη Κόκλα και η Νατάσσα Λιαρού, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο της Αμφιλοχίας και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Αμφιλοχίας κύριο Γιώργο Λιάπη για την πρόσκληση και δεσμευόμαστε να βρισκόμαστε δίπλα σε τόσο αξιόλογες εκδηλώσεις όποτε μας ζητηθεί.

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2018

Αγαπητά μέλη, σας ενημερώνουμε ότι τα γραφεία της λέσχης θα παραμείνουν κλειστά τον Αύγουστο. 

 

 

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ITQI

36330915 10217057735864294 2161020671952420864 n

 

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το International Taste & Quality Institute – iTQi για την παράδοση των βραβείων ποιότητας στις Ελληνικές εταιρείες παρευρέθηκαν τα μέλη της Λέσχης και κριτές του ITQI κύριοι Τάσος Πρωτοψάλτης, Τάσος Ζησόπουλος και Τάσος Τόλης.
Ο πρόεδρος Τάσος Πρωτοψάλτης ευχαρίστησε τους managing directors του ITQI κυρίους Eric de Spoelberch και Laurent van Wassenhove, καθώς και τον σύμβουλο του ITQI κύριο Παπαντωνόπουλο Γιώργο και συνεχάρη τους εκπροσώπους των εταιρειών για τη μεγάλη αυτή διάκριση που κέρδισαν, η οποία δίνει υπεραξία στο προϊόν τους.
Ο πρόεδρος τόνισε ότι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος έχει μακροχρόνια συνεργασία με το ITQI και συμμετέχει με Έλληνες σεφ κάθε χρόνο στις αξιολογήσεις. Φέτος, δεδομένου του ότι η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα, αυξήθηκε ο αριθμός των chef που στάλθηκαν από την Ελλάδα, φτάνοντας στους 6, ενώ στο σύνολο υπάρχουν 90 σεφ από όλη την Ευρώπη, ανάμεσα στους οποίους πολλά γνωστά διεθνή ονόματα.
Στη συνέχεια μαζί με τον κύριο Ανδρέα Γιαννόπουλο (οινοχόος κριτής του ITQI) παρέδωσαν τα βραβεία στους εκπροσώπους των εταιρειών.

 
Σελίδα 1 από 33

emag

facebook-icon

newsletter-image

 

 

Chef’s Club Members – Privilege Card

Δείτε περισσότερα