Πρόσκληση Συμμετοχής στον 1o Μαραθώνιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνος και την Ένωση Εστιατόρων & Συναφών Αττικής διοργανώνουν τον 1ο Μαραθώνιο Γαστρονομίας στην Παραλία του Μαραθώνα (πλατεία Αγίου Παντελεήμονα), την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 (ώρα έναρξης 19:00).

Η δράση αποσκοπεί στην ανάδειξη και προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων και εντάσσεται στις ευρύτερες ενέργειες στήριξης της επιχειρηματικότητας που αναλαμβάνει πλέον ο Δήμος Μαραθώνος.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα διαγωνιστούν μέχρι 10 επαγγελματίες μάγειροι και μέχρι 5 επαγγελματίες ζαχαροπλάστες σε δημιουργικό διαγωνισμό. Στους μάγειρες θα διατεθούν 1 επαγωγική εστία οι πρώτες ύλες και τα λοιπά μέσα που θα χρησιμοποιήσουν και θα διαγωνιστούν σε 1 από τις 2 διαθέσιμες επιλογές κατόπιν κλήρωσης, που θα γίνει πριν το διαγωνισμό παρουσία τους. Οι ζαχαροπλάστες θα διαγωνιστούν με συνταγή της επιλογής τους, με πρώτες ύλες (ζυγισμένες) και τα μέσα που θα χρειαστούν (πχ μίξερ), που θα φέρουν οι ίδιοι.

Καλούνται επαγγελματίες μάγειροι και ζαχαροπλάστες (πτυχιούχοι, απόφοιτοι σχετικών σεμιναρίων ή εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις εστίασης), που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να δηλώσουν πρόθεση συμμετοχής στην Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Μαραθώνος, στη ηλεκτρονική διεύθυνση (email) : hatzi.e@marathon.gr – τηλ : 22943-20972 & 20957.

Για παροχή περισσότερων λεπτομερειών στο τηλ: 6983506747, Ευάγγελος Κυπαρίσσης Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας & Τουρισμού.

Μετά τη λήξη του διαγωνισμού καταστήματα εστίασης του Δήμου θα προσφέρουν στο κοινό μικρές ποσότητες των προϊόντων τους (finger food), με στόχο την προβολή και την ανάδειξή τους.

Με εκτίμηση,
Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος
Τάσος Πρωτοψάλτης

Close Menu