Υπό τη γαστρονομική αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος τέθηκε το 1ο Φεστιβάλ Κεφαλλονίτικης Γαστρονομίας και Οίνου το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ληξούρι στις 19 & 20 Ιουλίου 2018.
Εκεί ο πρόεδρος Τάσος Πρωτοψάλτης, ο έφορος Νίκος Κουρούπης Αγάλου, ο υπεύθυνος του γραφείου Κεφαλλονιάς Μαχαίρας Χρήστος και το τακτικό μέλος Αλέξανδρος Δραμαλιώτης παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τα τοπικά προϊόντα μέσα από το προτεινόμενο μενού τους:
1) Ceviche με λαβράκι, Chili, κρίταμο και εσπεριδοειδή.
2) Σαλάτα κινόα με πρέντζα κ σούπα από γιαούρτι
3) Ριζότο verde με τσιπούρα
4) Κορώνα κατσικάκι με κρουστά μυρωδικών γεμιστή
5) Παγωτό με μάντολα
Τα πιάτα εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους τόσο γευστικά όσο και οπτικά. Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, οι chef είχαν τη χαρά να συμμετέχουν ως κριτική επιτροπή σε έναν τοπικό διαγωνισμό σε κρεατόπιτες.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους για την εξαιρετική παρουσίαση και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.
