Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας είναι μια επαγγελματική και μη συνδικαλιστική Λέσχη. Ιδρύθηκε το 1992 με σκοπό την στήριξη της Ελληνικής γαστρονομίας, την διάδοση της παραδοσιακής γαστρονομίας, την αναβάθμιση του επαγγέλματος του Αρχιμάγειρα και του Αρχιζαχαροπλάστη, καθώς και την στήριξη και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών σχολών τουριστικών επαγγελμάτων.
Τα 890 μέλη της είναι επαγγελματίες Αρχιμάγειροι και Αρχιζαχαροπλάστες που καλύπτουν τις απαιτούμενες αυστηρές από το καταστατικό προδιαγραφές και συμμετέχουν στις δράσεις της όταν καλούνται από το αιρετό Δ.Σ.
Το 2007 ιδρύσαμε το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ στις νέες μας εγκαταστάσεις και γραφεία στην οδό Βουλιαγμένης 171 στην Δάφνη, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Η ίδρυση του Πανελλήνιου Κέντρου Γαστρονομίας είναι η κορύφωση των προσπαθειών της Λέσχης των Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών στον δρόμο που έχουμε χαράξει, ώστε να καθιερώσουμε την Ελληνική γαστρονομία στην συνείδηση όλου του κόσμου, καθώς και ουσιαστική βοήθεια για ανάδειξη των προϊόντων και πρώτων υλών της Πατρίδας μας.
Ο νέος πολυχώρος της γαστρονομίας, είναι πλήρως εξοπλισμένος με μηχανήματα ανάπτυξης και παρασκευής προϊόντων, με πλήρη εξοπλισμό για μικροβιολογικές και τεχνολογικές αναλύσεις, και δίνει την δυνατότητα χρήσης για την επιστημονική εκπαίδευση και εξειδίκευση των επαγγελματιών του χώρου καθώς και την ανάπτυξη και δημιουργία νέων ιδεών και συνταγών από την Ολυμπιακή ομάδα της Λέσχης ,από σχολές τουριστικής εκπαίδευσης, από κρατικούς φορείς της γαστρονομίας καθώς και από εταιρείες τροφίμων που θέλουν να δώσουν κύρος στα προϊόντα τους μέσω του φορέα μας.
Επιπλέον στο κέντρο γαστρονομίας λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα σεμιναρίων για θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα που αφορούν την μαγειρική, την ζαχαροπλαστική, τον καφέ, το ποτό, τις προσφερόμενες υπηρεσίες του τουριστικού μας προϊόντος, την υγιεινή και τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας αλλά και κάθε είδους επιστημονικού γαστρονομικού ενδιαφέροντος.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων στα 18 και πλέον έτη λειτουργίας της, δημιούργησε νέα δεδομένα στον γαστρονομικό ορίζοντα . Κινείται ουσιαστικά και μεθοδικά, συνεργαζόμενη με φορείς της πολιτείας όπως ο ΕΟΤ, οι Νομαρχίες και τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια, συμμετέχοντας σε γαστρονομικά γεγονότα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, καταρτίζει-οργανώνει και υλοποιεί σεμινάρια κύρους σε θεματικές ενότητες που καλύπτουν τις σύγχρονες απαιτήσεις της Ελληνικής και Διεθνούς αγοράς του επιστιτισμού.
Παράλληλα συμμετέχει στις επιτροπές του ΕΟΤ για το σήμα της Ελληνικής κουζίνας, έχει μνημόνιο συνεργασίας για θέματα τεχνογνωσίας με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με την Νομαρχία Πειραιά και το Εμπορικό και Βιομηχανικό επιμελητήριο των Σερρών.Συμμετέχει σε παγκόσμιους διαγωνισμούς γαστρονομίας, και έχει συμβάλλει σημαντικά ώστε ο πήχης της Ελληνικής κουζίνας να είναι πολύ ψηλά ώστε να τον υπολογίζουν και να τον σέβονται και οι κατεξοχήν γαστρονομικές χώρες του πλανήτη μας.
Είναι μέλος του Σ.Ε.Τ.Ε καθώς και του Ξ.Ε.Ε.