Τακτικό Μέλος

Executive Pastry Chef

Ο Τάσος Πρωτοψάλτης είναι απόφοιτος της ΣΤΕ Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων ως τεχνικός ζαχαροπλαστικής τέχνης και έχει αποκτήσει με σεμινάρια στο εξωτερικό εξειδίκευση στην ελληνική και  γαλλική ζαχαροπλαστική και στο παγωτό. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια HACCP και ISO.

Εργάζεται στο χώρο της γαστρονομίας 42 έτη, κατέχοντας τη θέση του executive pastry chef τα τελευταία 20 χρόνια, έχοντας εργαστεί σε αρτοζαχαροπλαστεία,  catering, consulting σε εστιατόρια στην Ελλάδα και στην Αμερική, σε εστιατόρια και σε  pastry boutique.

Έχει πλούσιο διδακτικό έργο για 23 χρόνια στις μεγαλύτερες σχολές της Ελλάδας, καθώς και ως εισηγητής πολλών σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πλούσιο είναι επίσης το συγγραφικό του έργο με συμμετοχή σε 7 βιβλία και συνταγογράφηση και άρθρα σε δεκάδες περιοδικά και τηλεοπτικές εκπομπές.

Για να εξελίξει την τέχνη του συμμετείχε σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποκομίζοντας μεγάλες διακρίσεις. Η διαγωνιστική του πορεία των οδήγησε στη θέση πλέον του προπονητή ζαχαροπλαστικής της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας με συμμετοχή και διάκριση σε δύο Ολυμπιάδες. Επίσης είναι αναγνωρισμένος κριτής ζαχαροπλαστικής από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων (WACS).

Είναι πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.

Σήμερα συνεχίζει να εργάζεται ως executive pastry chef στην εταιρεία “KAYAK ice cream“, ως consultant pastry chef και καθηγητής γαστρονομίας.