You are currently viewing Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων

Την Παγκόσμια ημέρα Ευαισθητοποίησης για την απώλεια και τη σπατάλη τροφίμων υποστήριξε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος σε συνεργασία με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Οι εθελοντές του ΜΠΟΡΟΥΜΕ «έσωσαν» φρούτα και λαχανικά που περίσσεψαν από τους πάγκους των πωλητών της λαϊκής αγοράς της Νέας Σμύρνης και σε συνεργασία με τα μέλη της Λέσχης καταφέραν να μετατρέψουν τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία πιθανότατα θα κατέληγαν στα σκουπίδια, σε νοστιμότατο μπριάμ, μακαρόνια με σάλτσα λαχανικών και κομπόστα μήλου και ροδάκινου.

Συνολικά παρασκευάστηκαν περισσότερες από 300 μερίδες φαγητό οι οποίες και προσφέρθηκαν σε συνανθρώπους μας που βιώνουν διατροφική ανασφάλεια.

Η λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στηρίζει τις δράσεις του ΜΠΟΡΟΥΜΕ διαδίδοντας το μήνυμα «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη».