You are currently viewing ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – TASTE THE MEDITERRANEAN
??????????

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Taste The Mediterranean που διοργανώθηκε στο Split, Croatia 4 – 8 Οκτωβρίου 2023 συμμετείχε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος εκπροσωπώντας τη χώρα μας, ανάμεσα σε 15 χώρες από όλο τον κόσμο.

Τις ημέρες αυτές στο Split διοργανώθηκε ένα αποκλειστικό πρόγραμμα γευσιγνωσίας φαγητού και κρασιού, εργαστήρια, συζητήσεις σε πάνελ και μεσογειακά δείπνα τεσσάρων & έξι χεριών στα καλύτερα τοπικά εστιατόρια, προετοιμασμένα μαζί από κορυφαίους Κροάτες και διεθνείς σεφ.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος εκπροσωπήθηκε από τον ex. Chef της AIROTEL Hotel Group και ταμία του ΔΣ Χρήστο Άμαντο.

Τις μέρες αυτές ο chef Χρήστος Άμαντος παρουσίασε masterclass με τίτλο “Verrine Meze” σε σπουδαστές και επαγγελματίες εισάγοντας τους στη νοοτροπία του μεζέ με εναλλακτικό τρόπο στησίματος.

Στη συνέχεια συμμετείχε σε 8 hand dinner στο εστιατόριο Zora Billa με τους chef Jasmina Vukašinović, από το εστιατόριο Jasmina A Maslina in Novi Sad, 2 Gault&Millau toques και τους οικοδεσπότες chefs Sandra & Dane Tahirović, 3 Gault&Millau toques, Trophy Great chefs of tomorrow for 2020. Εκεί παρουσίασε την πρόταση του μέσα από τα πιάτα: «Αλμυρά macaron με ταραμά και αυγοτάραχου» και «Αρνίσιο καρέ σε κρούστα μυρωδικών με ψητές ρίζες της γης και σάλτσα κόκκινου κρασιού» τα οποία συνοδεύτηκαν με ελληνικά κρασιά του κτήματος Παλυβού.

Η αποστολή συνεργάστηκε στενά με την πρεσβεία της Ελλάδας στην Κροατία. Η αξιότιμη πρέσβης κυρία Κατζουρού μας έκανε την τιμή να προλογήσει το δείπνο και ο κύριος Χαροκόπος προϊστάμενος του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων προλόγισε το masterclass.