You are currently viewing ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ – HORECA 2024

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

11 Φεβρουαρίου 2024 – HORECA 2024   –  Συνεδριακή αίθουσα C2, Lobby 2

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 Φεβρουαρίου 2024

11:00 – 11:45 Innovative Equipment Technology

Καινοτομίες στον εξοπλισμό εστίασης και οι εφαρμογές στην κουζίνα

Ομιλητές:

Πάνος Μωραϊτης – Πρόεδρος ΣΕΕΜΕ & Ιδιοκτήτης εταιρείας FRESH ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΕΠΕ

Λίλα Καραποστόλη -Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ΣΕΕΜΕ & Ιδιοκτήτρια σχολής ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Κλεοπάτρα Λάμπρου, Sales Director της Cooking Hellas

Τάσος Ραγκούσης – ex. chef

 

12:00 – 12:45 Greek & Green

Η πράσινη γαστρονομία στα Ελληνικά Δεδομένα – Food Waste & Sustainability

Ομιλητές:

Σοφία Αξωνίδη, Υπεύθυνη προγράμματος Eat4Change WWF

Παναγιώτης Βουκελάτος, ex. chef

Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος – Προέδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης / Zero Waste HORECA

 

13:00 – 13:45 Ιατρική Μαγειρική – Η θεραπευτική οδός 

Προσέγγιση ασθενειών με βάση το σύγχρονο τρόπο μαγειρικής

Ομιλητές:

Διονυσία Βουτσά, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSc

Γιάννης Κακλής, Executive Chef – ΥΓΕΙΑ

Θωμάς Μπακοδήμος, Executive chef- Ειδικός εφαρμογών διαιτητικής-Στέλεχος τεχνολογίας ποτών& τροφίμων

 

14:00 – 14:45 Γαστροτουρισμός & Οινοτουρισμός

Νέες προτάσεις αναβάθμισης και προσέλκυσης κοινού

Ομιλητές:

Γιάννης Γιαννακάκης, CEO & Co Founder της Athens Walking Tours

Μίλτος Καρούμπας, συνιδιοκτήτης των εστιατορίων MYKONIAN FARM RESTAURANT end THE WHITE MONK RESTAURANT

Αλέξανδρος Πατρινος  – Executive Chef & Owner Food Cocnept Catering

Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου

 

15:00 – 15:45 Food & Beverage Pairing

Η τέχνη του σωστού συνδυασμού με κρασί, νερό και αλκοολούχα

Ομιλητές:

Χρήστος Άμαντος – ex. Chef Airotel Group & Εκπαιδευτής ΑΚΜΗ

Γιάννης Δαβερώνης, πρόεδρος ΕΕΣΑ  (Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής)

Κυριάκος Πιερράκος – Bartender / αρθογράφος

Κωνσταντίνος Τσάτσαρης, certified sommelier

Δημήτρης Χατζηπέτρος – F&B Manager Airotel Group

 

16:00 – 16:45 Yachting – High Class Υπηρεσίες από τη Στεριά στη Θάλασσα

Ομιλητές:

Γιάννης Λήνας , Private Yacht Chef

Γεώργιος Παρίσης – Cpt. MMa MSc MD τομεάρχης εκπαίδευσης H.Y.C.A (Hellenic Yacht Crew Association)

Ηλίας Χατζηεφρεμίδης, πρόεδρος W.I.M.A. (Worldwide Industrial and Marine Association)

 

17:00 – 17:45 Food Art 

Η καλλιτεχνία στο στήσιμο πιάτου

Ομιλητές:

Διονύσης Γιαλαουζίδης – Εμπορικός Διευθυντής Ready.gr

Αλεξάνδρα Μήτσιου – Food Stylist

Τάσος Πρωτοψάλτης – ex. Chef Kayak

Τάσος Τόλης – ex. Chef & Food Styling

 

Συντονισμός παρουσιάσεων:

Έλλη Σπυροπουλου – Δημοσιογράφος Talk radio 98.9