You are currently viewing Σεμινάριο Ελληνικής Γαστρονομίας

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
JOHNSON & WALES – RHODE ISLAND
ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΑΕ

 

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε και πάλι σήμερα 17/06/2024 τους σπουδαστές της σχολής γαστρονομίας του Johnson & Wales University στις εγκαταστάσεις μας για ένα σεμινάριο σε ελληνική κουζίνα και συγκεκριμένα σε ψωμιά και παραδοσιακά γλυκά.

Ο εισηγητής κύριος Τάσος Πρωτοψάλτης (πρόεδρος της ΛΑΕ) μαζί με τα τακτικά μέλη Σπύρο Κασώρη και Έλσα Νίκα παρουσίασαν παραδοσιακές Ελληνικές συνταγές και συγκεκριμένα:
Ψωμάκια πολυτελείας
Σταφιδόψωμο
Τυρόψωμο
Κουλούρι Θεσσαλονίκης
Μπομπότα
Ψωμί με κεφαλογραβιέρα

Εκμέκ Κανταΐφι
Γαλακτομπούρεκο
Γιαννιώτικο
Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Τυρόπιτα με χειροποίητη ζύμη
Τυροπιτάκια

Η αίθουσα γέμισε με αρώματα και οι σπουδαστές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, έχοντας συμμετάσχει ενεργά στις παρασκευές αυτές.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κύριο Ηλία Τομάζο, Director PAIDEIA Study Abroad Programs in Greece, Center for Hellenic Studies PAIDEIA, για την εμπιστοσύνη του και για τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις συνέχισης της συνεργασίας μας.

 

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Τάσος Πρωτοψάλτης

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Κακλής