You are currently viewing ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών διοργάνωσε γαστρονομικό σεμινάριο την Πέμπτη (15/5) με θέμα «Η Γαστρονομία στην Επιστήμη» στο χώρο του Πανεπιστημίου, στο Αγρίνιο.
Εισηγητές του σεμιναρίου από τη λέσχη αρχιμαγείρων Ελλάδας είναι ο Θωμάς Μπακοδήμος, Executive Clinical Chef και ο Κωνσταντίνος Πίτσιος, Executive Pastry Chef.
Οι βραβευμένοι chef δημιούργησαν αλμυρά και γλυκά πιάτα με τις τεχνικές της υψηλής γαστρονομίας και μέσα από τις δημιουργίες τους παρουσιάζουν το ρόλο της επιστήμης στη γαστρονομία, την παιδική παχυσαρκία και τη φιλοσοφία πίσω από κάθε πιάτο το οποίο αναδείκνυε τα τοπικά προϊόντα.
Στην γευστική εκδήλωση, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων Π.Π. Πατρών (Αγρίνιο) Γρηγόρης Μπελιγιάννης, οι καθηγητές Γιώργος Κεχαγιάς, Άρης Γιαννακάς, Νίκος Ανδρίτσος, Γιάννης Καραμπάγιας, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Γιάννης Φαρμάκης, μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού και πολλοί φοιτητές του τμήματος.
Παρευρέθηκε επίσης και ο Σάββας Βλάχος Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΔΕ.

Πηγή: AgrinioNews.gr