Πρόγραμμα HORECA 2020
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ | |
11:00 – 11:45 | Χαιρετισμός προέδρου, καλωσόρισμα και ανάπτυξη προγράμματος |
12:00 – 12:45 | Αγροτουρισμός – case study – Paragaea old olive oil factory Πάργα. Ομιλητές: Λιάκρης Ηλίας ιδιοκτήτης & Λιάκρης Βασίλης υπεύθυνος επικοινωνίας |
13:00 – 13:45 | Οινοτουρισμός στην Αττική – case study – Οινοποιείο Παπαγιαννάκος winery tour & tasting. Ομιλητές: Βασίλης Παπαγιαννάκος – οινοποιός , Στέφανος Γεώργας – εμπορικός διευθυντής |
14:00 – 14:45 | ΙΝΣΕΤΕ: «Η γαστρονομία ως παράγοντας εμπλουτισμού της ταξιδιωτικής εμπειρίας και αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος» Ομιλητές: Άρης Ίκκος, Επιστημονικός Διευθυντής, ΙΝΣΕΤΕ – Πανταζής Πάστρας, Head of Research, TOPOSOPHY – Γιούλη Σπυροπούλου, Marketing Manager, Marketing Greece – Συντονισμός: Αγγελική Καραγκούνη, Content Manager, ΣΕΤΕ |
15:00 – 15:45 | Οι θησαυροί της Ελληνικής γης: Μέλι από την Τήνο – γαστρονομική παρουσίαση ex. Chef Χάλαρης Λεωνίδας, ιδιοκτήτης Halaris Tinos |
16:00 – 16:45 | Γαστροτουρισμός – Η Σκόπελος – στόχος των τουριστών – ομιλητές: Περισσης Σταμάτης (Δήμαρχος Σκοπέλου) – Αθανάσιος Ζλατούδης (διατεταλμένος σύμβουλος Βορείων Σποράδων) – Ιωάννα Ευσταθίου (υπεύθυνος τουρισμού ΔΣ) – Κωνσταντίνος Ψάθας (τελετάρχης) – Μαίρη Διαμάντη (πρόεδρος ξενοδόχων) – Λιθαδιώτη Μερόπη (Chef γαστρονομικών παρουσιάσεων) – Πολιτιστικός και λαογραφικός σύλλογος Σκοπέλου Και από την περιφέρεια Μαγνησίας – Βόρειες Σποράδες. |
17:00 – 17:45 | Γαστροτουρισμός – Ανεβάζοντας την τοπική γαστρονομία της Τήνου στις προτιμήσεις των γαστροτουριστών – Tinos Food Paths |
18:00 – 18:45 | Οι θησαυροί της Ελληνικής γης: Μαστίχα Χίου – γαστρονομική παρουσίαση ex. Chef Βασιλική Μπουμπουνάρα , ex. Pastry chef Δημήτρης Καρκαμπίτσας |
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ | |
11:00 – 11:45 | Γαστροτουρισμός – Skiros Palace – From Farm to Table γαστρονομική παρουσίαση: Βλάχος Θεόδωρος, ομιλητές: Μαυρίκος Νικόλαος – δήμαρχος Σκύρου, Γιατίμης Ραφαήλ – διευθυντής ξενοδοχείου, Αθανασιάδου Μαρία – ξεναγός |
12:00 – 12:45 | Παρουσίαση του διεθνούς γαστρονομικού θεσμού Gault Millau – Γρηγοριάδης Στέλιος chief ex. Officer |
13:00 – 13:45 | Οι νέες τάσεις του γαστροτουρισμού & του οινοτουρισμού παγκοσμίως – ομιλήτρια γαστροτουρισμού Μαρία Αθανασοπούλου Chairwoman of World Food Travel Association, Certified Ambassador of World Food Travel Association in Greece & Master Culinary Travel Professional
Ομιλήτρια οινοτουρισμού Ιφιγένεια Λέρη, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών Department of Business Administration of Food and Agricultural Enterprises |
14:00 – 14:45 | Γαστροτουρισμός – η Ηρακλειά μπαίνει στο γαστρονομικό χάρτη με την Αρακλειά – ex. Chef κ ιδιοκτήτης Γιάννης Γαβαλάς |
15:00 – 15:45 | Οι θησαυροί της Ελληνικής γης: κρόκος Κοζάνης – γαστρονομική παρουσίαση ex. Chef Μπιλιμπάς Ευάγγελος, ex. Pastry chef Ζωγράφος Γιάννης |
16:00 – 16:45 | Αγροτουρισμός – case study — Eumelia Γούβες Λακωνίας – Καραδήμα Μαριλένα ιδιοκτήτρια |
17:00 – 17:45 | Γαστροτουρισμός – Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσιάζει το Ελληνικό Πρωινό της Δράμας και της Πάτμου – ομιλητές: Σίσσυ Αγγελοπούλου – Υπεύθυνη του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Στράτος Ιωσηφέλλης – consultant chef, Άγγελος Καλλίας – Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, Ελένη Μαυρογάλου – Δημοτική Σύμβουλος Πάτμου. |
18:00 – 18:45 | Οι θησαυροί της Ελληνικής γης: σαλιγκάρια – γαστρονομική παρουσίαση ex. Chef Μπακοδήμος Θωμάς |
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ | |
11:00 – 11:45 | Οι θησαυροί της Ελληνικής γης: ΠΟΠ τυριά από το Αιγαίο – γαστρονομική παρουσίαση ex. Chef Παπαδόπουλος Δημήτρης, Καραγιάννης Γεράσιμος, Κουρμπέλης Γιώργος, Γαβαλάς Γιάννης, Καλογερόπουλος Χρήστος |
12:00 – 12:45 | Οι θησαυροί της Ελληνικής γης: Κορινθιακή σταφίδα – γαστρονομική παρουσίαση ex. Chef Ανέστη Σπύρος, ομιλητής Μιχάλης Καρβέλας Χημικός MBA & υπευθ. ερευνητικών έργων για την Π.Ε.Σ. |
13:00 – 13:45 | Οι θησαυροί της Ελληνικής θάλασσας : Ο Άλεξ Τσιοτίνης μαγειρεύει με ψάρια FISH FROM GREECE της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας |
14:00 – 14:45 | Το ελαιόλαδο στην εστίαση – ομιλητές Μπόσκου Γεώργιος – καθηγητής Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, εκπρόσωπος ΕΦΕΤ, Εμμανουήλ Καρπαδάκης – Terra Creta, Καρούμπας Μίλτος – πρεσβευτής Ελληνικής γαστρονομίας Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Τόλης Τάσος – επίτιμος πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Ιωάννου Έκτωρ – Γενικός Γραμματέας ΛΑΕ, συντονισμός Ζαμπούνης Βασίλης – γεωργοοικονομολόγος – δημοσιογράφος, διαχειριστής της 4Ε. |
15:00 – 15:45 | Οινοτουρισμός – Ο οινοτουρισμός της Σάμου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με τον ΕΟΣ Σάμου. Ομιλήτρια Μαργαρίτα Ικαρίου – marketing & communication ΕΟΣ Σάμου, Γαστρονομική παρουσίαση ex. Chef Μπιλιμπάς Ευάγγελος, Ασλάνης Παντερλής, ex. Pastry chef Ιωάννης Ζωγράφος |
16:00 – 16:45 | Βραβεύσεις εστιατορίων 2020 – Οι Καλύτεροι Γαστρονομικοί Προορισμοί – εστιατόρια από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τη HORECA |
17:00 – 17:45 | Masterclass από Gault Millau Chefs |
18:00 – 18:45 | Οι θησαυροί της Ελληνικής γης: Ελληνικά μανιτάρια & τρούφα – γαστρονομική παρουσίαση ex. Chef Δότσιος Άδαμος, ομιλητής υπεύθυνος μουσείου μανιταριών |
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ | |
11:00 – 11:45 | Γαστροτουρισμός – case study Vioma Naxos – ομιλήτρια Κατερίνα Ανδριέλου – ιδιοκτήτρια |
12:00 – 12:45 | Γαστροτουρισμός – case study Mykonian spiti – ομιλήτρια Τέτα Φραγκεδάκη – οικοδέσποινα του Mykonian Spiti |
13:00 – 13:45 | Οι θησαυροί της Ελληνικής γης: Χαβιάρι από την Άρτα – γαστρονομική παρουσίαση ex. Chef Τόλης Τάσος, Ομιλήτρια Έφη Σπυροπούλου export manager Thesauri Caviar το πρώτο χαβιάρι Ελληνικής Παραγωγής |
14:00 – 14:45 | Γαστροτουρισμός : Case study Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω – ένα κόσμημα στον Όλυμπο. Παρουσίαση ex. Chef και ιδιοκτήτης Γαβρής Ανδρέας |
15:00 – 15:45 | Θησαυροί της Ελληνικής θάλασσας: Fish from Greece – διαχείριση, συντήρηση και βασικές συνταγές για ένα τέλειο αποτέλεσμα από τον ex. Chef Γιάννου Μίλτο |
16:00 – 16:45 | Γαστροτουρισμός – case study – Άμιλλος cooking & pastry experience – ομιλήτρια Θάλεια Βαλκούμα ιδιοκτήτρια |
17:00 – 17:45 | Οι θησαυροί της Ελληνικής γης: Ούζο – γαστρονομική παρουσίαση ex. Chef Μελιδώνης Παναγιώτης |