You are currently viewing Σεμινάριο Ελληνικής Κουζίνας

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στις 18/12/2024 τους σπουδαστές της σχολής γαστρονομίας του Johnson & Wales University στις εγκαταστάσεις μας για ένα διαδραστικό σεμινάριο σε παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με θέμα του «Χριστούγεννα στην Ελλάδα».

Οι εισηγητές κύριοι Παναγιώτης Βουκελάτος (μέλος ΔΣ), Νάνσυ Ανανίδου, Έλσα Νίκα, Εσμεράλδα Ντούπη, Σπύρος Κασώρης,  Παναγιώτης Κόκλας, Τάσος Ραγκούσης παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους παραδοσιακές Ελληνικές Χριστουγεννιάτικες συνταγές και συγκεκριμένα το μενού περιείχε:

Παραδοσιακό Χριστόψωμο
Σπανακόπιτα Ηπειρώτικη με χειροποίητο φύλλο
Παστουρμαδοπιτάκια Πολίτικα
Σαλάτα Χριστουγεννιάτικη με ρόδι
Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο και σαφράν
Χοιρινό ψητό φούρνου με πορτοκάλι και μέλι
Πατατούλες ψητές με δεντρολίβανο και ανθό αλατιού
Χριστουγεννιάτικο αρωματικό ρύζι
Μελομακάρονα – Κουραμπιέδες
Παραδοσιακή Βασιλόπιτα

Η αίθουσα γέμισε με αρώματα και οι σπουδαστές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, έχοντας συμμετάσχει ενεργά στις παρασκευές αυτές.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κύριο Ηλία Τομάζο, Director PAIDEIA Study Abroad Programs in Greece, Center for Hellenic Studies PAIDEIA, για την εμπιστοσύνη του και για τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις συνέχισης της συνεργασίας μας.