You are currently viewing ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΜΑΙΟΣ 2018

Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου, με τη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, διοργάνωσαν διαγωνισμό βράβευσης της καλύτερης ηπειρώτικης πίτας που παρασκεύασαν και προσέφεραν οι γυναίκες μέλη του, την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών.

Πρόκειται για μία εκδήλωση γευσιγνωσίας θεσμό με πάνω από 10 χρόνια λειτουργίας του. Οι συμμετέχουσες μαγείρεψαν και έψησαν πίτες από την Ήπειρο, οι οποίες στη συνέχεια, δοκιμάστηκαν, κρίθηκαν και βραβεύτηκαν από τους εκπροσώπους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ex. Chefs Τάσο Τόλη (υπεύθυνος γραφείων περιφέρειας Ηπείρου & επίτιμος πρόεδρος της ΛΑΕ) και τον Έκτωρ Ιωάννου (Γενικός Γραμματέας ΛΑΕ & υπεύθυνος γραφείου Θεσπρωτίας), που αποτέλεσαν τα μέλη της επιτροπής γευσιγνωσίας.

Ανάμεσα στις πίτες: μακαρονόπιτες, σπανακόπιτες, ζυμαρόπιτες, γαλατόπιτες, κρεατόπιτες και πρασοτυρόπιτες οι οποίες δυσκόλεψαν το έργο της κριτικής επιτροπής. Στην συνέχεια, τα πιάτα, αλμυρά και γλυκά τοποθετήθηκαν σε ένα μεγάλο μπουφέ, που γεύτηκαν οι παρευρισκόμενοι.

Πρόκειται για δράση που στόχος της είναι, η προβολή της παραδοσιακής Ηπειρώτικης Κουζίνας, με τα γευστικά αριστουργήματα από απλά και λιτά υλικά, που συνδυάζουν την σοφία της παράδοσης παντρεμένη με τις τάσεις του σήμερα.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις συμμετέχουσες τόσο από τα μέλη της κριτικής επιτροπής όσο και από το ΔΣ μας.